Menu
ISBW logo

Drie topsprekers op het ISBW Managers Event ‘De Improviserende Manager’

Een event over ‘de improviserende manager’ met inspirerende en ervaren experts als Jan van Setten, Arko van Brakel en Alexandra van ’t Geloof. Beter kan gewoon niet. Zij geven tijdens het ISBW Managers Event op 27 oktober interactieve presentaties over verschillende thema’s rond de improviserende manager. Laten we deze drie professionals even aan je voorstellen.

Jan van Setten (dagvoorzitter)

Jan van Setten is een veelgevraagd spreker en auteur over gedragsverandering en (persoonlijk) leiderschap. Zijn motto is: ‘Het leven is verwarrend eenvoudig’. Waarbij 'verwarring' het voorportaal is van nieuwe inzichten. Leiders durven hierin voor te gaan en anderen uit te dagen. Van Setten claimt dat je mensen niet tegen hun zin in gelukkig kunt maken. Hoe dan wel? Hij geeft antwoorden op vragen als: Hoe creëer je commitment zonder dwang? Wat zijn de belangrijkste aandrijfassen onder al het gedrag en hoe achterhaal je iemands echte motieven? Zijn managementboek Hoe krijg ik ze zover? was genomineerd voor Managementboek van het Jaar en stond 4 jaar in de top 100, waarvan 53 dagen op nummer 1.
 
Over zijn rol als dagvoorzitter zegt hij: “Ik geloof in een rol als aangenaam assertieve gastheer die de energie van het publiek bewaakt en waar nodig 'injecteert'; zorgt voor verbinding en een effectieve overgang van de programmaonderdelen; de verschillende sprekers op energieke wijze de spotlights geeft en plezierig uitdaagt de kern van hun boodschap, met eventuele vragen vanuit het publiek, neer te zetten. Afhankelijk van het beoogde nuttig effect, het programma en het DNA van de deelnemers/opdrachtgever lever ik standaard-maatwerk.”

Alexandra van ’t Geloof

Alexandra is masterdocent op gebied van bedrijfskunde en management. Haar expertise ligt op het gebied van leiderschap, verandering en samenwerking. Zij deed promotieonderzoek over de samenwerking tussen artsen en managers in Nederlandse ziekenhuizen. Verder heeft Alexandra bij verschillende business schools opleidingen ontwikkeld op gebied van persoonlijk leiderschap.
De wijze waarop ze haar kennis en ervaring gebruikt om anderen te inspireren en te enthousiasmeren, bracht haar naar de eredivisie van professionele sprekers. De missie van haar bedrijf NRJ! is het faciliteren van krachtig persoonlijk leiderschap met visie, passie en actie. Haar kernwaarden zijn trots, vertrouwen en plezier.
 
Ben jij al een ambidextere manager? Een manager die zowel zijn/haar professionals aanstuurt in het werk van vandaag als tegelijkertijd de innovatie voor de toekomst aanjaagt? Een manager die regie voert over het stromen én het stollen, zodat jouw team vooroploopt in het experimenteren en improviseren in deze uitdagende tijden? Topspreker Alexandra van ’t Geloof neemt je op interactieve wijze mee in de drie key-elements van deze ambidextere managersrol. Het is inspirerend, het is verrassend en het is praktisch, je wilt met de opgedane inzichten direct aan de slag!

Arko van Brakel

Arko van Brakel is expert in ondernemerschap en het bouwen van wendbare, ondernemende organisaties. Hij is ondernemer in hart en nieren en werd bekend als inspirator, columnist en bestsellerauteur. Arko is optimistisch en heeft veel energie. In zijn lezingen, trainingen en workshops zet hij dan ook aan tot actie.
 
Als 25-jarige internetpionier was hij medeoprichter van een van de eerste commerciële internetbedrijven in Nederland, EuroNet Internet. Daarna volgden diverse ondernemingen waaronder leiderschapslesseninstituut de Baak waar hij CEO was en Semco Style Institute b.v., waar hij als medeoprichter nog steeds nauw bij betrokken is. Hij deelde zijn expertise in vier boeken: Nieuwe Helden, Iedereen Ondernemer, Ondernemen met Lef en zijn nieuwste titel Ondernemen met Impact.
 
Dit jaar werd duidelijk dat de wereld volstrekt niet maakbaar is en zien we dat de meeste mensen zich razendsnel kunnen aanpassen aan een nieuwe manier van werken. Mensen zijn dus wendbaarder, weerbaarder en ondernemender dan we denken. Dat komt goed uit, want in onze vergrijzende, technologie gedreven wereld veranderen de spelregels op de werkvloer voortdurend. Nieuwe concurrenten, nieuwe banen, robotisering, artificial intelligence en duurzaamheidsvraagstukken vragen meer wendbaarheid en weerbaarheid dan ooit. Hoe bouw je zo’n ondernemende organisatie, waarin ieders talent belangrijk is en mensen met meer plezier, in meer gezondheid, duurzame topprestaties leveren? De missie van Arko van Brakel is om jou te helpen het antwoord te vinden dat het beste bij jouw organisatie past.
 
Smaakt dit naar meer? We verwelkomen je graag tijdens het Managers Event op 27 oktober. Vanwege de maatregelen rond COVID-19 organiseren we dat als hybride evenement. Elders op onze website lees je hoe dat in zijn werk gaat.