Organisatiepsychologie

Een van de boeiendste toepassingsgebieden van de psychologie is arbeids- en organisatiepsychologie. Op de werkvloer komen immers veel mensen samen en dat roept interessante vragen op. Hoe...

Lees meer

Een van de boeiendste toepassingsgebieden van de psychologie is arbeids- en organisatiepsychologie. Op de werkvloer komen immers veel mensen samen en dat roept interessante vragen op. Hoe beïnvloeden medewerkers elkaars gedrag? Hoe krijg je...

Lees meer

Een van de boeiendste toepassingsgebieden van de psychologie is arbeids- en organisatiepsychologie. Op de werkvloer komen immers veel mensen samen en dat roept interessante vragen op. Hoe beïnvloeden medewerkers elkaars gedrag? Hoe krijg je...

Lees meer

Organisatiepsychologie: 12 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

Post HBO Opleidingen (4) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (2) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (4) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Basisopleidingen (MBO-niveau) (1) Een basisopleiding is een praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau en duurt 4-6 maanden. Je gaat aan de slag met vaardigheden en kennis die je al tijdens de opleiding kunt gebruiken in jouw werk.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Basisopleidingen (MBO-niveau)

Een van de boeiendste toepassingsgebieden van de psychologie is arbeids- en organisatiepsychologie. Op de werkvloer komen immers veel mensen samen en dat roept interessante vragen op. Hoe beïnvloeden medewerkers elkaars gedrag? Hoe krijg je de juiste persoon op de juiste werkplek? Hoe houd je medewerkers betrokken en gemotiveerd? En wat bepaalt de effectiviteit van een team? Een opleiding organisatiepsychologie van ISBW helpt je om antwoord te krijgen op deze vragen.

Wat is organisatiepsychologie?

Bij organisatiepsychologie gaat het om het menselijk gedrag binnen organisaties en werksituaties. Hierbij kijk je naar de sociale redenen voor dit gedrag en de drijfveren achter individueel en groepsgedrag. Deze kennis helpt je onder andere bij het begeleiden van medewerkers met werkgerelateerde psychische problemen, zoals een burn-out, stress of problemen in de werkomgeving.

Altijd een passende opleiding organisatiepsychologie bij ISBW

Wanneer je op zoek bent naar een opleiding organisatiepsychologie ben je bij ISBW aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een groot aantal relevante opleidingen, van praktijkopleiding tot HBO Bachelor en Post HBO. Welke opleiding het meest geschikt is voor jou, is natuurlijk afhankelijk van welke kwaliteiten je verder wilt ontwikkelen. Om je een beetje op weg te helpen met je keuze lichten we hieronder een aantal populaire opleidingen voor je uit.

Opleiding Organisatiepsychologie HBO

Met het concrete en toepasbare programma HBO Organisatiepsychologie krijg je inzicht in gedragingen en omstandigheden binnen organisaties en leer je hoe je deze kunt beïnvloeden. Een docent uit de praktijk gaat met je aan de slag om de theorie te vertalen naar je eigen omgeving. Dankzij praktische oefeningen leer je door te doen en ontwikkel je onder andere je coachingsvaardigheden.

Arbeids- en organisatiepsychologie (Post HBO)

Heb je al een HBO-opleiding afgerond? Dan vind je bij ISBW ook verschillende opleidingen Arbeids- en organisatiepsychologie op Post HBO-niveau. Zo ga je in onze Post HBO Organisatiepsychologie aan de slag met vragen als: Met welke aspecten van gedrag heb je in een organisatie te maken? Wat is de juiste balans tussen leidinggeven en zelfsturing? Welke vorm van motivatie werkt wel en welke niet? Na afloop kun je het gedrag van je medewerkers beter analyseren en begrijpen en weet je hier op een juiste manier op in te spelen.
 
Wil je niet alleen inzicht in het gedrag van je medewerkers binnen de organisatie, maar wil je ook weten hoe jouw HR-beleid hierop kan inspelen? Dan is de opleiding Post HBO HRM en Organisatiepsychologie iets voor jou. Je leert hoe organisatieontwikkeling, groepsprocessen en HRM samenhangen en op welke wijze deze het gedrag van jouw medewerkers beïnvloeden. Zo ben je straks in staat om samenwerkingen te verbeteren, gedrag van medewerkers te sturen en de organisatie te adviseren over verbetertrajecten.

Vind de opleiding organisatiepsychologie die bij je past

Kijk voor een compleet overzicht van onze opleidingen organisatiepsychologie bovenaan deze pagina. Weet je niet goed welke opleiding het beste bij je past? Dan staan onze opleidingsadviseurs graag voor je klaar.

 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.