banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Opleiding HBO Bachelor Human Resource Management specialisatie Organisatiepsychologie

specialisatie Organisatiepsychologie
Niveau
Erkend HBO

Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. U kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

Opleidingsvarianten
Dag, Avond en Zaterdag
KostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Vaak kan het handig zijn om als HR-professional te weten wat er in de hoofden van jouw medewerkers speelt. In deze specialisatie van HBO Bachelor Human Resource Management van Hogeschool ISBW krijg je een mix van de strategische en psychologische aspecten van het vak aangereikt. Je leert over het verbeteren van processen en het professioneel leidinggeven aan verandering. Daarnaast ontwikkel je jouw professionele vaardigheden waarmee je zowel het management als je medewerkers kunt ondersteunen. Docenten uit de praktijk begeleiden je daarbij. Hogeschool ISBW biedt al jarenlang opleidingen op het gebied van HR. Je maakt dus absoluut een goede keuze met dit praktijkgerichte programma. Na deze opleiding ben je in staat om de organisatiedoelen te vertalen naar een strategisch HRM-beleid en kun je effectief en succesvol adviseren, coachen en begeleiden.

Doelgroep

Je wilt een officieel erkend Bachelorgetuigschrift behalen met een praktisch programma dat zich richt op humanresourcesmanagement. Je wilt je professioneel ontwikkelen in je HR-functie of groeien naar een HR-functie op HBO-niveau. Daarbij wil je graag meer zicht op het gedrag van medewerkers, zodat je beter weet hoe je hierop in kunt spelen.

De ISBW Action Learning Methode

De ISBW Action Learning Methode is de meest effectieve opleidingsmethode voor werkenden. Kennis en vaardigheden uit de opleiding worden direct gekoppeld aan voorbeelden en situaties uit je werk. Waardoor je wat je vandaag leert, morgen al kunt toepassen in jouw praktijk. Voor de afronding van modules krijg je praktijkgerichte opdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat in je eigen werkomgeving. Zo behaal je meteen concrete leerresultaten die direct voordeel bieden voor jou en je organisatie.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt instromen in deze opleiding als je beschikt over een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Als je niet beschikt over een van deze diploma’s, maar je hebt wel het werk- en denkniveau en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de 21+ toets van Hogeschool ISBW. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Programma: doel en opzet

In het programma ga je aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden die wij je in verschillende onderwijsvormen aanbieden. Hieronder vind je deze onderdelen.

Modules

De modules combineren theorie en praktijk. In dit programma ga je in op onderwerpen als arbeids- en sociaal recht, het werven van personeel, psychologie en persoonlijkheid, het motiveren van medewerkers en beleidstechnische onderwerpen. Je bestudeert de theorie en gaat aan de slag met concrete opdrachten. Je wordt hierin begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij weten precies wat er in het werkveld speelt en wat je moet leren om verder te groeien in je werk. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Persoonlijke vaardigheden

In de trainingen ontwikkel je vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en leiderschap die je nodig hebt als volwaardig HBO Bachelor. Ook ontwikkel je de vaardigheden om om te gaan met veranderingen en je medewerkers goed te begeleiden binnen dit verandertraject. Je houdt zelf de voortgang van je ontwikkeling bij en je reflecteert op je persoonlijke resultaten en verbeterpunten. Deze trainingen vinden overdag op doordeweekse dagen plaats.

Praktische vaardigheden en eindopdracht

De praktische toepassing van de theorie naar de eigen werkpraktijk is een belangrijk element in de opleiding. In het praktijkprogramma ga je ook buiten je eigen werkomgeving kijken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een bedrijfsbezoek. Je maakt hierover een verslag.

Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan onderzoeks- en studievaardigheden. Je gaat met deze vaardigheden zelfstandig aan de slag via e-Learning. Uiteraard bieden wij alle tools en tips die je nodig hebt. Je hebt toegang tot de online leeromgeving, zodat je altijd begeleiding ter beschikking hebt. Aan het einde van iedere fase van de opleiding ga je aan de slag met een integrale eindopdracht, waarin je de theorie vanuit verschillende invalshoeken benadert. Deze biedt je een goede voorbereiding op het schrijven van je scriptie.

Specialisatie

Je hebt de keuze gemaakt voor deze Bacheloropleiding met specialisatie Organisatiepsychologie. Je past gedurende de opleiding onderwerpen toe op het gebied van organisatiepsychologie. In de derde fase van je opleiding ga je met deze specialisatie concreet aan de slag in de modules Organisatiepsychologie, Psychologie en persoonlijkheid, HR development, HR performancemanagement en Verandermanagement.

Afstuderen: de scriptie

Je rondt de opleiding af met een scriptie. Hierin kun je een koppeling maken met je specialisatierichting Organisatiepsychologie. Bij het schrijven van de scriptie word je goed begeleid door ervaren scriptiebegeleiders die je inhoudelijk advies geven en ondersteuning bieden.

Werkervaring en/of stage

We stemmen aan het begin van de opleiding al met je af of je werkplek geschikt is om als leeromgeving te gebruiken. Heb je geen (passende) werkplek voorafgaand aan of tijdens de opleiding? Dan kun je stage lopen. Je doet dat dan in het laatste jaar van de opleiding, zodat je gedurende de opleiding ruimte hebt om een geschikte werkplek te vinden.

Voorbereidingstijd

Je dient rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Als je de lessen voorbereidt, haal je nog meer rendement uit de opleiding.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet.

Vrijstellingen

Op basis van eerder behaalde relevante diploma’s heb je de mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen. Je kunt hiermee jouw studieroute mogelijk beter laten aansluiten op je werk en privé. Wil je hier gebruik van maken? Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Programma

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 4 fases waarin de volgende studieonderdelen aan bod komen:

Fase 1 Kern

 • Personeel en organisatie 6 EC
 • Werving en talentmanagement 6 EC
 • Management en organisatie 6 EC
 • Coachingsvaardigheden 6 EC
 • Effectief leidinggeven 6 EC
 • Communiceren en beïnvloeden 6 EC
 • HBO Training Persoonlijke effectiviteit en communicatie* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 2 Verdieping

 • Human resources management n9 EC
 • Arbeids- en sociaal recht 9 EC
 • Professioneel communiceren en beïnvloeden 9 EC
 • Organisatie en management 9 EC
 • HBO Training Professioneel adviseren en beïnvloeden* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 3 Specialisatie Organisatiepsychologie

 • Organisatiepsychologie* 9 EC
 • Psychologie en persoonlijkheid 9 EC
 • HR development 6 EC
 • HR performancemanagement 6 EC
 • Verandermanagement 6 EC
 • HBO Training Persoonlijk leiderschap* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 4 Afstuderen

 • Management van verandering 9 EC
 • Coaching en begeleiding 9 EC
 • Scriptie 18 EC
 • Werkervaring/stage 24 EC

* De planning van deze modules/trainingen kan afwijken van de door jou opgegeven voorkeurskeuze.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool ISBW. Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Bachelor Human Resource Management’ van Hogeschool ISBW met een aantekening van de specialisatie Organisatiepsychologie. Je mag de graad BHRM (Bachelor of Human Resources Management) achter je naam voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool ISBW is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). ISBW is al 85 jaar dé toonaangevende managementopleider van Nederland. Een ISBW-diploma wordt dan ook hoog aangeschreven door het Nederlandse bedrijfsleven.

Planning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Maandag Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Maandag Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Maandag Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Maandag Den Haag

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Donderdag Arnhem

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Donderdag Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Avond Donderdag Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Amsterdam
Kosten
HBO Bachelor Ineens

Per jaar
(in 4 termijnen)

Per kwartaal
(in 16 termijnen)

Per maand
(in 48 termijnen) 
(alleen voor particulieren)

Inschrijfgeld (eenmalig) € 100,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.157,30 € 539,33 €179,78
Examenkosten € 2.760,- € 745,20 € 186,30 € 62,10
Praktijkprogramma en begeleiding € 1.590,- € 429,30 € 107,33 € 35,78
Afstuderen € 990,- € 267,30 € 66,83 € 22,28
Diplomering € 350,- € 94,50 € 23,63 € 7,88
Studiemateriaal € 1.790,- € 483,30 € 120,83 € 40,28
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting
Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleiding HBO Bachelor Human Resource Management

specialisatie Organisatiepsychologie

Niveau
Erkend HBO

Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. U kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

Opleidingsvarianten
Dag, Avond en Zaterdag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 8 maart in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.