Toelichting HBO

Hogeschool ISBW is door het ministerie van OCW erkend als rechts­persoon voor hoger onderwijs en voert dus erkende opleidingen op HBO-niveau. Je kan bij ons kiezen voor verschillende Bachelors en specialisaties en voor een Associate degree. Na het met goed gevolg afronden van jouw geaccrediteerde opleiding mag je jouw officiële getuigschrift in ontvangst nemen. Je kan dan de titel Bachelor of Business Administration (BBA) of Associate degree (Ad) voeren. Alle HBO Bachelor­opleidingen van Hogeschool ISBW hebben een opleidingsprogramma van 4 fases, die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. De Associate degree kent 2 fases en heeft een opleidingsprogramma van 120 EC. 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Praktijkgericht en persoonlijk

Hogeschool ISBW is al jaren succesvol met een zeer praktijkgerichte aanpak. De HBO-opleidingen zijn verdiepend en direct toepasbaar in jouw eigen praktijk. Je combineert werk en studie door het maken van praktijkgerichte opdrachten tijdens de opleiding. Hierbij word je begeleid door docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. De persoonlijke aanpak en de interactieve werkvormen tijdens de lessen, zorgen dat je de theorie snel oppakt. Doordat je de opdrachten in jouw eigen werkomgeving toepast zien jij en jouw werkgever ook meteen rendement. Dat maakt het leren leuk en efficiënt.

Flexibel studeren

Een HBO-opleiding bij Hogeschool ISBW past uitstekend naast jouw werk en privé. Zo kan je de HBO-opleidingen van Hogeschool ISBW op locaties door heel Nederland volgen. Je kan dit ‘s avonds, overdag en op ­zaterdag doen. Met deze flexibele aanpak en ruime studiemogelijkheden kan jij zelf jouw studie, werk en privé optimaal combineren.

Daarnaast heeft de modulaire opbouw van de opleiding als voordeel dat je zonder problemen jouw opleiding kunt versnellen of kunt onderbreken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, de geboorte van een kind of een verandering van baan.

De nominale doorlooptijd van een Bachelor­opleiding bij Hogeschool ISBW is 4 jaar. Voor het Associate degree programma is dit korter, namelijk 2 jaar. Beschik jij over een passende werkplek, dan maakt dat de opleiding beter studeerbaar. Je profiteert dan namelijk van de geschiktheid van jouw eigen werkplek als leer­omgeving. Afhankelijk van jouw specifieke werkervaring, werkplek en de hoeveelheid tijd die je aan de opleiding kunt besteden, rond je een Bacheloropleiding bij Hogeschool ISBW af in 3 tot 6 jaar. De meeste deeltijdstudenten ronden hun opleiding in ­ongeveer 4 jaar af.

Toelatingsprocedure en de 21+ regeling

Voor toelating tot een Bachelor of Associate degree gelden wettelijke toelatingseisen. Zo moet je over een HAVO-, VWO- of MBO-diploma (niveau 4) beschikken. Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan de zogenoemde 21+ regeling.

Bij de intake die je bij jouw inschrijving ontvangt, wordt onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek maak je een korte toets waarmee onderzocht wordt of je een reële kans maakt de HBO Bacheloropleiding of Associate degree met goed gevolg af te ronden. In het gesprek gaan we ook in op jouw werkervaring en motivatie. Zo doen we er alles aan om je goed voor te bereiden op wat een HBO-opleiding van je vraagt. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat je probleemloos jouw erkende diploma kunt behalen.

In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om eerst een korte en voorbereidende opleiding te volgen, zodat je uitstekend voorbereid aan een volledige HBO-opleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij de intake. 

Passende werkplek

Het is door de praktijkgerichte aanpak van Hogeschool ISBW van belang dat jouw werkplek goed aansluit bij de opleiding, zodat je de opdrachten goed kunt maken. Als je (nog) niet over een (passende) werkplek beschikt, dan kan je toch deelnemen aan de opleiding. Je maakt de opdrachten dan op ­basis van casuïstiek en je loopt een aanvullende stage. In het praktijkprogramma dat onderdeel is van de opleiding heb jij ook voldoende ruimte om dit in te vullen met een stage.

Deelprogramma’s en doorstromen

Hogeschool ISBW biedt behalve volledige, erkende HBO Bachelor- en Ad opleidingen ook heel interessante deelprogramma’s aan. Deze HBO-deelprogramma’s maken deel uit van een volledige, erkende opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria. Een belangrijk voordeel van deelprogramma’s is, dat jij precies kunt kiezen voor de onderwerpen die je aanspreken. Zo bieden deze korte deelprogramma’s een ideale opstap naar een volledig, erkend diploma. In deze deelprogramma’s werk je aan een eindopdracht op HBO-niveau. Hiermee leer jij jouw kennis en vaardigheden integraal toepassen en toon jij jouw HBO-niveau aan. Zo ben je verzekerd van een goede en soepele doorstroom richting een erkende opleiding. Vind je de stap naar een langere opleiding op dit moment te groot? Schrijf je dan eerst in voor een van onze kortere HBO-programma’s.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van bovengenoemde programma’s kan je een vrijstellingsverzoek indienen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat jij de relevante onderwerpen op HBO-niveau beheerst. Bij jouw aanmelding bespreek je dit direct met jouw opleidings­adviseur. Je dient daarbij in alle gevallen diploma’s te kunnen overhan­digen. Hogeschool ISBW rekent voor de behandeling van vrijstellings­verzoeken € 75,-.

Erkenning van Verworven Competenties­ (EVC)

Als je door werkervaring kennis en vaardigheden op HBO-niveau heeft ontwikkeld, maar dat niet kunt aantonen met diploma’s of certificaten, dan kan je nog steeds in aanmerking komen voor vrijstelling. In dat geval is het zinvol voorafgaand aan de Bacheloropleiding deel te nemen aan een EVC-procedure. Het is namelijk mogelijk dat je, op basis van jouw werkervaring en voor­opleiding, bepaalde onderdelen van de opleiding van jouw keuze niet hoeft te volgen. In een EVC-procedure worden de kennis en ervaring die je in jouw werkpraktijk heeft opgedaan erkend in de vorm van een Ervaringscertificaat. Aansluitend vindt mogelijk vrijstelling plaats. Soms is de HBO Bacheloropleiding om goede redenen zo opgebouwd dat niet alles wat in een EVC-procedure wordt erkend direct leidt tot vrijstelling. Dat hangt af van de richting die je kiest. Uiteraard wordt dit zorgvuldig met je af­gestemd.

Kostenoverzicht

De prijzen van de volledige, erkende HBO Bacheloropleidingen en de HBO Associate degree vind je in het kostenoverzicht op de pagina van de desbetreffende opleiding. Hogeschool ISBW biedt jou de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit kan per jaar, per kwartaal of per maand (alleen voor particulieren). Meer informatie over de btw vind je in de praktische informatie.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!