Toelichting HBO

Hogeschool ISBW is door het ministerie van OCW erkend als rechts­persoon voor hoger onderwijs en voert dus erkende opleidingen op HBO-niveau. U kunt bij ons kiezen voor verschillende Bachelors en specialisaties en voor een Associate degree. Na het met goed gevolg afronden van uw geaccrediteerde opleiding mag u uw officiële getuigschrift in ontvangst nemen. U kunt dan de titel Bachelor of Business Administration (BBA) of Associate degree (Ad) voeren. Alle HBO Bachelor­opleidingen van Hogeschool ISBW hebben een opleidingsprogramma van 4 fases, die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. De Associate degree kent 2 fases en heeft een opleidingsprogramma van 120 EC. 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Praktijkgericht en persoonlijk

Hogeschool ISBW is al jaren succesvol met een zeer praktijkgerichte aanpak. De HBO-opleidingen zijn verdiepend en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. U combineert werk en studie door het maken van praktijkgerichte opdrachten tijdens de opleiding. Hierbij wordt u begeleid door docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. De persoonlijke aanpak en de interactieve werkvormen tijdens de lessen, zorgen dat u de theorie snel oppakt. Doordat u de opdrachten in uw eigen werkomgeving toepast zien u en uw werkgever ook meteen rendement. Dat maakt het leren leuk en efficiënt.

Flexibel studeren

Een HBO-opleiding bij Hogeschool ISBW past uitstekend naast uw werk en privé. Zo kunt u de HBO-opleidingen van Hogeschool ISBW op locaties door heel Nederland volgen. U kunt dit ‘s avonds, overdag en op ­zaterdag doen. Met deze flexibele aanpak en ruime studiemogelijkheden kunt u zelf uw studie, werk en privé optimaal combineren.

Daarnaast heeft de modulaire opbouw van de opleiding als voordeel dat u zonder problemen uw opleiding kunt versnellen of kunt onderbreken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, de geboorte van een kind of een verandering van baan.

De nominale doorlooptijd van een Bachelor­opleiding bij Hogeschool ISBW is 4 jaar. Voor het Associate degree programma is dit korter, namelijk 2 jaar. Beschikt u over een passende werkplek, dan maakt dat de opleiding beter studeerbaar. U profiteert dan namelijk van de geschiktheid van uw eigen werkplek als leer­omgeving. Afhankelijk van uw specifieke werkervaring, werkplek en de hoeveelheid tijd die u aan de opleiding kunt besteden, rondt u een Bacheloropleiding bij Hogeschool ISBW af in 3 tot 6 jaar. De meeste deeltijdstudenten ronden hun opleiding in ­ongeveer 4 jaar af.

Toelatingsprocedure en de 21+ regeling

Voor toelating tot een Bachelor of Associate degree gelden wettelijke toelatingseisen. Zo moet u over een HAVO-, VWO- of MBO-diploma (niveau 4) beschikken. Beschikt u niet over een van deze diploma’s, maar bent u wel 21 jaar of ouder? Dan kunt u deelnemen aan de zogenoemde 21+ regeling.

Bij de intake die u bij uw inschrijving ontvangt, wordt onderzocht of u voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan wordt u uitgenodigd voor een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek maakt u een korte toets waarmee onderzocht wordt of u een reële kans maakt de HBO Bacheloropleiding of Associate degree met goed gevolg af te ronden. In het gesprek gaan we ook in op uw werkervaring en motivatie. Zo doen we er alles aan om u goed voor te bereiden op wat een HBO-opleiding van u vraagt. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u probleemloos uw erkende diploma kunt behalen.

In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om eerst een korte en voorbereidende opleiding te volgen, zodat u uitstekend voorbereid aan een volledige HBO-opleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij de intake. 

Passende werkplek

Het is door de praktijkgerichte aanpak van Hogeschool ISBW van belang dat uw werkplek goed aansluit bij de opleiding, zodat u de opdrachten goed kunt maken. Als u (nog) niet over een (passende) werkplek beschikt, dan kunt u toch deelnemen aan de opleiding. U maakt de opdrachten dan op ­basis van casuïstiek en u loopt een aanvullende stage. In het praktijkprogramma dat onderdeel is van de opleiding heeft u ook voldoende ruimte om dit in te vullen met een stage.

Deelprogramma’s en doorstromen

Hogeschool ISBW biedt behalve volledige, erkende HBO Bachelor- en Ad opleidingen ook heel interessante deelprogramma’s aan. Deze HBO-­deelprogramma’s maken deel uit van een volledige, erkende opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria. Een belangrijk voordeel van deelprogramma’s is, dat u precies kunt kiezen voor de onderwerpen die u aanspreken. Zo bieden deze korte deelprogramma’s een ideale opstap naar een volledig, erkend diploma. In deze deelprogramma’s werkt u aan een eindopdracht op HBO-niveau. Hiermee leert u uw kennis en vaardigheden integraal toepassen en toont u uw HBO-niveau aan. Zo bent u verzekerd van een goede en soepele doorstroom richting een erkende opleiding. Vindt u de stap naar een langere opleiding op dit moment te groot? Schrijft u zich dan eerst in voor een van onze kortere HBO-programma’s.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van bovengenoemde programma’s kunt u een vrijstellingsverzoek indienen. U heeft dan al eerder aangetoond dat u de relevante onderwerpen op HBO-niveau beheerst. Bij uw aanmelding bespreekt u dit direct met uw opleidings­adviseur. U dient daarbij in alle gevallen diploma’s te kunnen overhan­digen. Hogeschool ISBW rekent voor de behandeling van vrijstellings­verzoeken € 75,-.

Erkenning van Verworven Competenties­ (EVC)

Als u door werkervaring kennis en vaardigheden op HBO-niveau heeft ontwikkeld, maar dat niet kunt aantonen met diploma’s of certificaten, dan kunt u nog steeds in aanmerking komen voor vrijstelling. In dat geval is het zinvol voorafgaand aan de Bacheloropleiding deel te nemen aan een EVC-procedure. Het is namelijk mogelijk dat u, op basis van uw werkervaring en voor­opleiding, bepaalde onderdelen van de opleiding van uw keuze niet hoeft te volgen. In een EVC-procedure worden de kennis en ervaring die u in uw werkpraktijk heeft opgedaan erkend in de vorm van een Ervaringscertificaat. Aansluitend vindt mogelijk vrijstelling plaats. Soms is de HBO Bacheloropleiding om goede redenen zo opgebouwd dat niet alles wat in een EVC-procedure wordt erkend direct leidt tot vrijstelling. Dat hangt af van de richting die u kiest. Uiteraard wordt dit zorgvuldig met u af­gestemd.

Kostenoverzicht

De prijzen van de volledige, erkende HBO Bacheloropleidingen en de HBO Associate degree vindt u in het kostenoverzicht op  de pagina van de desbetreffende opleiding. Hogeschool ISBW biedt u de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit kan per jaar, per kwartaal of per maand (alleen voor particulieren). Meer informatie over de btw vindt u in de praktische informatie.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe.