banner

Opleiding NIMA Communicatie A en B

Alle essentiële thema's uit bedrijfscommunicatie en marketingcommunicatie - 2 jaar

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800
Algemeen

In deze unieke opleiding ontwikkelt u zich tot marketingcommunicatiespecialist. In de 1e fase van de opleiding ontwikkelt u brede communicatiekennis en -vaardigheden, waarna u zich in de 2e fase specialiseert op het gebied van marketingcommunicatie en reclame. Een uniek programma waar zeer veel belangstelling voor is. Met deze opleiding bent u uitstekend voorbereid op de officiële diploma's NIMA Communicatie A en Marketingcommunicatie B. U wordt door ISBW perfect voorbereid op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

Deze korte opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich in een overzichtelijke periode van 2 jaar wil ontwikkelen tot professional op communicatiegebied. De opleiding NIMA Communicatie A en B wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereidingstijd

Als u de lessen voorbereidt, haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten. De voorbereidingstijd per les is ongeveer 3-5 uur.

Programma

De opleiding bevat alle essentiële thema's uit het boeiende vakgebied van bedrijfscommunicatie en marketingcommunicatie. De opzet is sterk praktijkgericht. Onder begeleiding van enthousiaste praktijkdocenten gaat u concreet aan de slag. De opleiding bereidt u uitstekend voor op het landelijke NIMA-examen. Tijdens de lessen wordt voortdurend een koppeling gelegd met uw eigen werkomgeving. Alles wat u leert, kunt u direct toepassen in uw eigen praktijksituatie. De opleiding wordt verzorgd door ervaren communicatieprofessionals, die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners voor u zijn.
In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een zeer geavanceerde online leeromgeving ter beschikking. In de online leeromgeving vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft tijdens de opleiding, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Vanzelfsprekend kunt u via de leeromgeving ook communiceren met uw medestudenten en docent.

Programma

Studieprogramma

Wij volgen altijd de actuele exameneisen van NIMA. De opleiding is opgebouwd uit 2 fases. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Fase 1: NIMA Communicatie A

(18 bijeenkomsten)

 • Begrippen en relevantie van communicatie
 • De interne en externe omgeving
 • Organisatie- en communicatiestructuur
 • Communicatieplanning en -strategie
 • Doelstellingen en doelgroepen
 • Strategie en planning van communicatie
 • Communicatieplan
 • Conceptontwikkeling en briefing
 • Interne communicatiestromen
 • Concerncommunicatie
 • Marketingcommunicatie
 • Reclame
 • Direct marketing en salespromotion
 • Media
 • De pers

Fase 2: NIMA Marketingcommunicatie B

(16 bijeenkomsten + 2 bijeenkomsten van 3 uur examentraining)

 • Strategische marketingplanning
 • Marketingstrategieën en marktanalyse
 • Concurrentieanalyse en afnemersgedrag
 • Het marketingcommunicatieplan
 • Merkenbeleid en -strategie
 • Brandmanagement
 • Strategie en (media)planning
 • Reclame- en mediabureaus
 • Budgettering en mediaplanning
 • Mediumtype en mediumselectie
 • E-commerce
 • Marketinginformatiesysteem
 • Customer relationship management (CRM)
 • Managen van communicatieprojecten
 • Adviesvaardigheden
 • De briefing en conceptbeoordeling
 • Presenteren van een communicatieplan

NIMA-examen

De examens voor het diploma NIMA Communicatie A en B worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat u uitstekend wordt geïnformeerd. Het NIMA A examen bestaat uit 2 schriftelijke examens.  Het NIMA B examen bestaat ook uit 2 aparte delen: een schriftelijk deel (B1) en een mondeling deel (B2). 

Officieel diploma

De examens NIMA Communicatie A en B legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. U behaalt de zeer gewaardeerde NIMA-diploma’s ‘Communicatie A’ en ‘Communicatie B’. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald. Kijk voor meer informatie op www.nima.nl/nima-diplomaregister

Planning

Planning

De opleiding start in september 2016 en in februari 2017.

Opleidingsvarianten

De opleiding NIMA Communicatie A en B duurt 2 jaar. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 17 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld:    € 100,-
Cursusgeld:     € 3.190,-
Studiematerialen:     € 400,-

Examenkosten:
Examen NIMA A1    € 250,-*
Examen NIMA A2    € 250,-*
Examen NIMA B1    € 375,-*
Examen NIMA B2    € 475,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.
U kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding NIMA Communicatie A en B

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.