banner

Visie op leren: korte krachtige opleidingen voor professionals

ISBW is goed in het neerzetten van korte, krachtige opleidingen voor managers of professionals die manager willen worden. Dat doen we met behulp van drie elementen:

1.       We reduceren de inhoud tot de kern.
2.       Onze docenten zijn professionals uit de praktijk.
3.       We ronden de opleiding praktijkgericht af met een businesscase.
 

Drie voorwaarden

De onderliggende visie is gebaseerd op drie voorwaarden: De eerste is: leren in de praktijk op basis van eigen ervaring. De tweede: feedback van vakgenoten, namelijk je docent en medecursisten. En last but not least: een effectieve lessituatie.
 
Deze visie kun je projecteren op het 70:20:10-principe van Charles Jennings, vooraanstaand onderzoeker op het gebied van effectief leren. Volgens dit principe leer je 70 procent in de praktijk op de werkplek, 20 procent leer je sociaal door coaching en feedback en 10 procent leer je in de klas. 

Onze vezels

Het meeste leer je dus in de praktijk, maar dat kan alleen als die tien procent in de klas goed is ingevuld. En dát doet ISBW. Het to-the-point inrichten van die tien procent zit in onze vezels. Zoals Johann Wolfgang von Goethe het zei: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’ ofwel ‘in de beperking toont zich de meester’. Onze docenten kunnen in heel weinig tijd iets perfect uitleggen.

Professionals met een drukke baan willen in korte tijd leren wat ze nodig hebben. Ze hebben geen tijd om een opleiding van vier jaar te volgen, daar zijn wij goed in. Volgens Rob Rijbroek is er geen betere opleider van management-professionals in Nederland dan ISBW.


Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.