Visie op leren

ISBW is al bijna 90 jaar dé opleider voor managers. Wij richten ons daarbij op leidinggevenden, maar ook op professionals die tijdelijk een team of een project leiden. Door die jaren ervaring weten wij als geen ander hoe een (aankomend) manager leert en wil leren. Opleidingen en trainingen moeten effectief zijn, direct toepasbaar in de praktijk. En die praktijk van de manager is anders dan die van een gewone professional. Een manager moet namelijk continu rekening houden met de veranderende context waarin hij opereert. Geen project, opdracht of teamlid is hetzelfde. De gemiddelde praktijk bestaat niet.

ISBW-methode

Onze manier van opleiden baseren we altijd op de laatste bedrijfskundige inzichten. We weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. In onze ISBW Action Learning Methode stemmen we kennis, vaardigheden en praktijk optimaal op elkaar af. Je leert wat je moet weten en je traint wat je moet kunnen. Kenmerkend hiervoor is de wisselwerking tussen de drie pijlers:

  • gerichte kennis
  • nieuwe skills
  • jouw praktijk


Dankzij deze wisselwerking bieden onze opleidingen optimaal resultaat aan jou en je organisatie. Daarnaast gebruiken we ons eigen ManagerOntwikkelModel om samen met jou de ideale route uit te stippelen richting de allround effectieve manager die jij wilt en kunt zijn.

Geen saaie theorie

Een managersopleiding is in onze visie pas effectief als je die direct vertaalt naar de eigen managementpraktijk van de deelnemers. Daarin gaan we verder dan welke opleider dan ook. In onze aanpak koppel je de geleerde kennis en vaardigheden direct en actief aan jouw eigen werkomgeving. Zo oefenen onze deelnemers met praktijkopdrachten die gebaseerd zijn op actuele vraagstukken uit hun eigen organisatie. Met als extra voordeel dat die opdrachten ook direct waardevol zijn voor de organisatie waar je werkt. Ook het examen bestaat bij veel van onze opleidingen uit zo’n praktijkgerichte opdracht binnen de eigen organisatie. Opnieuw een voorbeeld van onze ISBW Action Learning Methode: Leren door Doen. Zo leer je vandaag wat je morgen toepast en profiteer niet alleen jij van je kennis, maar ook je team en de rest van je organisatie. 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.