Menu
ISBW logo

Over ISBW

Over ISBW

Over ISBW

Al 85 jaar hét opleidingsinstituut voor werkenden

ISBW staat in Nederland bekend als hét opleidingsinstituut voor werkenden. Niet zo vreemd, want voordat wij 85 jaar geleden begonnen bestond er nog geen algemene opleider voor volwassenen. Wij hebben destijds een manier van lesgeven ontwikkeld die ervoor zorgt dat het volgen van een opleiding goed te combineren is met het werk. Inmiddels hebben we meerdere generaties werkenden opgeleid in alle mogelijke branches en functies.

Alles wat je nodig hebt om morgen nog beter te worden

Wij bieden meer dan 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op zowel MBO-, HBO- als Post HBO-niveau. Je kunt daarbij kiezen voor een training van een dag tot en met volledig erkende opleidingen van enkele jaren. Maar welke keuze je ook maakt, één ding is zeker: wat je vandaag leert, kun je morgen al toepassen!

Optimaal resultaat

Onze manier van opleiden baseren we altijd op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze opleidingen optimaal resultaat aan jou en je organisatie. We maken gebruik van onze unieke Action Learning Methode, waarbij we drie aspecten continu op elkaar afstemmen:

  • De kennis die je nodig hebt
  • De vaardigheden waarmee je die kennis toepast
  • Jouw actuele werkpraktijk

Daardoor leer je wat je moet weten en train je wat je moet kunnen. 

Mensgericht

ISBW staat voor ‘Instituut voor Sociale en Bedrijfswetenschappen’. In al onze lesprogramma’s koppelen wij actuele bedrijfswetenschappelijke theorieën aan sociale inzichten. En dus aan menselijk gedrag. Want het grootste deel van jouw praktijk bestaat uit samenwerken met anderen. En omdat iedereen verschillend is, zal elke praktijksituatie anders zijn. Vandaar dat wij niet alleen veel aandacht besteden aan theorie voor de onderbouwing van je plannen, maar ook aan sociale vaardigheden die jij nodig hebt om de mensen om je heen te overtuigen, te inspireren en mee te krijgen. En wat voor jou geldt, geldt net zo goed voor ons. Mensgericht is een van onze kernwaarden. Bij ons ben je dus nooit een nummer, maar altijd onze allerbelangrijkste student.

Vandaag leren, morgen toepassen

Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten en de manier waarop zij lesgeven, garandeert dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk. Zo leg je in de meeste gevallen geen theoretische examens af, maar voer je een praktische opdracht uit die relevant is voor jouw (toekomstige) werk. Zo leer je vandaag wat je morgen al kunt toepassen en daar profiteren zowel jij als je werkomgeving direct van. 

Gratis opleidingsadvies?

Heb je vragen of hulp nodig bij je keuze? Bel dan voor een vrijblijvend opleidingsadvies met onze adviseurs via 035 - 7 604 800. We staan je graag te woord! Tip: vraag nu de opleidingsgids aan!

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.