banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Training HBO Training Persoonlijk Leiderschap

Praktijkprogramma voor de leidinggevende op HBO-niveau - 5 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 maanden
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.
Algemeen

In dit korte, praktijkgerichte programma ontwikkel je je leiderschapstalenten en leer je bewust jouw persoonlijke krachten in te zetten op de juiste momenten. Je leert door middel van coaching de potentiële kwaliteiten van jouw medewerkers aan te wakkeren en besteedt op krachtige wijze aandacht aan de authenticiteit van je leiderschapsprofiel. Door je te presenteren zoals je echt bent, verantwoordelijkheid te nemen voor je daden en achter je keuzen te staan zul je betere resultaten behalen. Na deze training weet je wanneer je welke kwaliteiten in kunt zetten om in elke situatie professioneel en effectief te handelen.

Jouw resultaat

 • Je hebt zicht op jouw eigen leiderschapskwaliteiten en jouw persoonlijke coachingsvaardigheden
 • Je geeft op een authentieke manier leiding aan je team en weet daarbij je eigen talenten optimaal in te zetten
 • Je kunt medewerkers motiveren en doeltreffend coachen tot een optimale zelfontplooiing van hun kwaliteiten
 • Je ontvangt een zeer gewaardeerd ISBW-diploma

Doelgroep

Je bent een ambitieuze HBO’er of WO’er, in staat tot zelfreflectie en bereid om de uitdaging aan te gaan. Je streeft ernaar je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Deze training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

In deze praktijkgerichte trainingen ga je niet alleen intensief aan de slag met de persoonlijke aspecten van je leiderschap, maar onderzoek je ook het nut van stimuleren, begeleiden en motiveren van je medewerkers. Daarbij leer je onder meer hoe je het verschil kunt maken door bewust te zijn van je persoonlijke waarden en ontdek je wat de krachten zijn van je persoonlijke leiderschapsstijl. Je eigen praktijk staat in de trainingen centraal. Dankzij deze aanpak zet je snel de juiste stappen en voeg je direct bruikbare waarde toe aan je organisatie. De zeer interactieve trainingen bestaan uit onder meer groepsopdrachten, discussies en praktische oefeningen. De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij bieden je praktische inzichten en feedback op maat waar je veel van leert. Dankzij de zeer persoonlijke opzet van deze HBO Training Persoonlijk Leiderschap wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. Zie Praktijkgerichte aanpak voor meer informatie over de unieke aanpak van ISBW. Tijdens het trainingstraject en nog enkele weken daarna heb je toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je aanvullende oefeningen, informatie en kun je communiceren met mededeelnemers en je trainer.

Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Birkman® leiderschapsprofiel

(2 dagen)

 • Persoonlijke sterkten, zwakten, motivators en drivers
 • Ontdek jouw authentieke aanpak
 • Uitdagingen omzetten in een ontwikkelpad
 • SMART maken van je strategie

Coachend leidinggeven

(3 dagen)

 • Inzicht in persoonlijke coachingsvaardigheden
 • Medewerkers motiveren tot optimale ontplooiing van hun kwaliteiten
 • Effectief schakelen tussen diverse coachingsstijlen
 • Medewerkers doeltreffend coachen

Mondeling examen

 • Je rondt deze trainingen af met een mondeling examen. Hiermee toon je aan dat je de geleerde vaardigheden op HBO-niveau beheerst.

Officieel diploma

Je rondt je training af met een mondeling examen. Na een succesvolle afronding van dit examen ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘HBO Training Persoonlijk Leiderschap’.

Planning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Vrijdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Vrijdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Vrijdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Vrijdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Vrijdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Vrijdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Vrijdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Vrijdag Regio Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Trainingskosten: € 2.490,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 260,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Training HBO Training Persoonlijk Leiderschap

Praktijkprogramma voor de leidinggevende op HBO-niveau - 5 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 maanden
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Vroege beslissers pakken voordeel bij ISBW

Schrijf je nu alvast in voor een opleiding in het najaar en profiteer!

Na de zomer die extra stap voor je carrière zetten? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om jezelf nóg waardevoller op de werkvloer te maken. Meld je vóór 30 juni 2018 aan voor een opleiding in het nieuwe seizoen en profiteer van de voordelen.

Bekijk de voordelen

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren