banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Training HBO Training Persoonlijk Leiderschap

Praktijkprogramma voor de leidinggevende motivator op HBO-niveau - 5 dagen
Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

In dit korte, praktijkgerichte programma ontwikkel je je leiderschapstalenten en leer je bewust jouw persoonlijke krachten in te zetten op de juiste momenten. Je leert door middel van coaching de potentiële kwaliteiten van jouw medewerkers aan te wakkeren en besteedt op krachtige wijze aandacht aan de authenticiteit van je leiderschapsprofiel. Door je te presenteren zoals je echt bent, verantwoordelijkheid te nemen voor je daden en achter je keuzen te staan zul je betere resultaten behalen. Na deze training weet je wanneer je welke kwaliteiten in kunt zetten om in elke situatie professioneel en effectief te handelen.

Jouw resultaat

 • Je hebt zicht op jouw eigen leiderschapskwaliteiten en jouw persoonlijke coachingsvaardigheden.
 • Je geeft op een authentieke manier leiding aan je team en weet daarbij je eigen talenten optimaal in te zetten.
 • Je kunt medewerkers motiveren en doeltreffend coachen tot een optimale zelfontplooiing van hun kwaliteiten.
 • Je ontvangt een zeer gewaardeerd ISBW-diploma.

Doelgroep

Je bent een ambitieuze HBO’er of WO’er, in staat tot zelfreflectie en bereid om de uitdaging aan te gaan. Je streeft ernaar je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Deze training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

In deze praktijkgerichte trainingen ga je niet alleen intensief aan de slag met de persoonlijke aspecten van je leiderschap, maar onderzoek je ook het nut van stimuleren, begeleiden en motiveren van je medewerkers. Daarbij leer je onder meer hoe je het verschil kunt maken door bewust te zijn van je persoonlijke waarden en ontdek je wat de krachten zijn van je persoonlijke leiderschapsstijl. Je eigen praktijk staat in de trainingen centraal. Dankzij deze aanpak zet je snel de juiste stappen en voeg je direct bruikbare waarde toe aan je organisatie. De zeer interactieve trainingen bestaan uit onder meer groepsopdrachten, discussies en praktische oefeningen. De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij bieden je praktische inzichten en feedback op maat waar je veel van leert. Dankzij de zeer persoonlijke opzet van deze HBO Training Persoonlijk Leiderschap wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. Tijdens het trainingstraject en nog enkele weken daarna heb je toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je aanvullende oefeningen, informatie en kun je communiceren met mededeelnemers en je trainer.

Programma

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules met de volgende onderwerpen:

Birkman® Leiderschapsprofiel

(2 dagen)

 • Persoonlijke sterkten, zwakten, motivators en drivers
 • Ontdek jouw authentieke aanpak
 • Uitdagingen omzetten in een ontwikkelpad
 • SMART maken van je strategie

Coachend leidinggeven

(3 dagen)

 • Inzicht in persoonlijke coachingsvaardigheden
 • Medewerkers motiveren tot optimale ontplooiing van hun kwaliteiten
 • Effectief schakelen tussen diverse coachingsstijlen
 • Medewerkers doeltreffend coachen

Eindopdracht

Als afronding maak je een eindopdracht waarin je aantoont dat je de geleerde vaardigheden op HBO-niveau beheerst

Officieel diploma

Je rondt je training af met een eindopdracht. Na een succesvolle afronding van deze opdracht ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘HBO Persoonlijk Leiderschap’.

Planning

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Trainingskosten: € 2.490,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 225,
Diner: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Training HBO Training Persoonlijk Leiderschap

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 8 maart in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.