Menu
ISBW logo
Opleidingsaanbod

Opleidingen voor startende managers

Managen en leidinggeven is een vak. Als goede manager ben je inhoudelijk sterk, maar kun je óók goed communiceren. Je hebt een visie en draagt die ook uit. Zo inspireer en motiveer jij je medewerkers en behaal je de team- of afdelingsdoelstellingen. Bekijk hieronder het opleidingsaanbod voor Startende Managers.

Leidinggeven kun je leren

Kun je leidinggeven leren?

Waar je voorheen waarschijnlijk onderdeel uitmaakte van een team, stuur je nu voor het eerst een team aan. Hoe pak je jouw nieuwe rol het beste op? En welke manier van leidinggeven past bij jou? Ontdek hoe jij je als startende manager ontwikkelt zodat je steviger in je nieuwe functie staat! Naast je eigen verantwoordelijkheden en doelen kan het immers een behoorlijke uitdaging zijn om een team aan te sturen én te motiveren. Vooral als je dit voor het eerst doet. En omdat je maar één kans krijgt om een eerste indruk te maken, helpen je graag op weg met een onze whitepaper Effectief managen en een drietal inspirerende blogs. Leidinggeven kun je namelijk leren!

Download gratis onze whitepaper ‘Effectief managen: de antwoorden op de meest gestelde vragen van startende managers’. Deze whitepaper geeft antwoord op de belangrijkste vragen waar je als (startende) manager mee worstelt.

Whitepaper downloaden

Wellicht ook interessant

Imago startende managers

Het imago van de jonge manager

Behalve managers in het algemeen, hebben mensen misschien nog wel sterker een mening over managers ónder de 35 jaar. Dat je zo iemand niet serieus kan nemen bijvoorbeeld of dat al hun focus op hun eigen carrière ligt. In het Nationaal Managementonderzoek 2023 van ISBW lezen we zelfs dat 37% van de werkende Nederlanders denkt dat ambitieuze young professionals er als vanzelfsprekend naar streven om manager te worden. 31% stelt dat jonge managers zich arrogant opstellen door te denken dat alles ze wel komt aanwaaien en 26% denkt dat je manager wordt enkel en alleen met een vlotte babbel. Toch lezen we verderop in het onderzoek dat de leeftijd van de manager er uiteindelijk niet veel toe doet. Slechts twee op de vijf medewerkers vindt het niet prettig als zijn of haar manager jonger is dan hij- of zijzelf. Opvallend genoeg vinden millennials (26%) en pragmaten (22%) dit vaker dan medewerkers uit de oudere generatie X (10%).

Managementpodcast

Podcasts voor de jonge manager

Liever luisteren in plaats van lezen? Beluister dan onze populaire managementpodcast 'En opeens ben je manager'. Hierin praat host Sander Denneman met managers over hun eerste stappen als leidinggevende. En voor duiding, inzichten en theorie schuift er iedere week ook een managementexpert aan. Fijn feitje: de podcast was genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, dé onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland.
 

Beluister alle afleveringen: