Menu
ISBW logo

Het is bijna vanzelfsprekend: wanneer je uitblinkt in je functie, dan volgt er uiteindelijk promotie. Zo'n promotie betekent vaak de stap omhoog: je krijgt een leidinggevende functie als beloning voor je inzet en bekwaamheid. De vorige functie ging hartstikke goed, dus waarom zou die volgende uitdaging niet ook voorspoedig gaan? Je verdient de kans om verder te groeien!​ 

Maar, management moet niet worden onderschat als een simpele stap omhoog: het managen van een team vereist een hele andere set vaardigheden. Er is meer van je nodig dan alleen excelleren op inhoudelijke kennis en vaardigheden. ​Om je nieuwe rol als leidinggevende effectief te kunnen vervullen, is het belangrijk om de juiste handvatten aangereikt te krijgen.​ 

Herkenbaar? Je bent niet de enige! 

Maar liefst zestig procent van de managers vindt dat het vak wordt onderschat. Als (startend) leidinggevende loop je regelmatig tegen uitdagingen aan waar je als medewerker nog maar weinig mee te maken had. In het Dagboek van een Manager van teamleider Merel lees je een aantal van die herkenbare situaties terug. Meld je gratis aan en ontvang elke maand een hoofdstuk uit het dagboek! 

Vraag het dagboek aan

Waarom ISBW jou kan helpen groeien in het managementvak 

Bij ISBW begrijpen we dat management een vak is. Door jou als manager te ondersteunen in je ontwikkeling en groei, willen we je inspireren om het beste uit jezelf en jouw mensen te halen. Dat doen we aan de hand van een aantal belangrijke pijlers waar jij op kunt bouwen: 


Flexibel studeren 

We houden er rekening mee dat je als manager een drukke agenda hebt. Daarom bieden we flexibele studiemogelijkheden die goed te combineren zijn met je baan. Zo kun je in je eigen tempo studeren naar het gewenste diploma. Ontdek ons modulaire onderwijs


 

Docenten met praktijkervaring 

Onze docenten en trainers zijn zelf ook ervaren managers. Ze begrijpen jouw werkveld en kunnen putten uit hun eigen praktijkervaring om jou optimaal te begeleiden. ISBW-docent Josée van Hage vertelt hoe zij dit tijdens haar lessen doet


Praktijkgerichte aanpak 

In onze opleidingen en trainingen koppel je de geleerde vaardigheden direct én actief aan je eigen werkomgeving. Geen theoretische examens, maar praktische opdrachten die relevant zijn voor jouw werk. Ontdek onze praktijkgerichte aanpak


ManagerOntwikkelModel® 

We leiden je op vanuit de vier managementrollen uit ons ManagerOntwikkelModel®: de leider, coach, ondernemer en organisator. Je leert hoe je met situationeel leiderschap elke werksituatie op gepaste wijze benadert. Lees meer in onze whitepaper

Studenten over ISBW 

Benieuwd hoe onze studenten hun opleiding bij ISBW hebben ervaren? Lees hun persoonlijke verhalen: 


Raymond Annink
(Middle Management

“Docenten geven goede praktijkvoorbeelden waar je écht wat aan hebt. Door deze toe te passen in je eigen praktijk begrijp je het geleerde veel sneller.”

Lees het verhaal van Raymond


Reinier Bavinck
(Post HBO Leidinggeven binnen Overheid en Non-profit

“Mijn opleiding bij ISBW heeft er aan bijgedragen dat ik ben aangenomen voor de functie die ik ambieerde.”

Lees het verhaal van Reinier


Chris Helwerda
(HBO Module Effectief Leidinggeven

“Ik vond het in de opleiding heel waardevol dat je invalshoeken van andere managers ziet en hoort, dat je aan het denken wordt gezet, en om wat je leert dan vervolgens toe te passen.”
Lees het verhaal van Chris

Uit onderzoek blijkt… 

Worden managers eigenlijk wel goed voorbereid op hun nieuwe functie als leidinggevende? Het Nationaal Management Onderzoek 2024 geeft antwoord op deze vraag. De belangrijkste resultaten vind je in deze infographic. 

De managers in dit onderzoek vormen een representatieve steekproef van managend Nederland. Ze geven leiding aan een team van één of meerdere personen binnen hun organisatie en variëren in de hoeveelheid ervaring die ze hebben in hun leidinggevende functie. 

Altijd de juiste managementopleiding voor jou

Bij ISBW kun je een managementopleiding volgen die specifiek is ingericht voor een bepaalde specialisatie, vakgebied of branche. Zo leer je alleen wat voor jou relevant is en studeer je met gelijkgestemden. Ontdek ons gevarieerde opleidingsaanbod:

Blijf up-to-date over het vakgebied 

Het managementvak is constant in beweging, blijf jij up-to-date? ISBW biedt naast opleidingen nog veel meer manieren om jezelf als manager te blijven ontwikkelen, zoals onze whitepapers, blogs, podcasts en video’s. Verdiep je verder in het vakgebied, gratis en gewoon vanachter je eigen bureau! 

Naar de inspiratiepagina

Ontdek je talenten als leidinggevende 

Ben jij vooral een coach, leider, ondernemer of organisator? Doe de gratis assessmenttool en ontdek binnen twee minuten waarin jij excelleert en wat jouw valkuilen zijn als leidinggevende. Ontvang een uitgebreid rapport met jouw persoonlijke resultaten. 

Doe de test

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.