De zeven zekerheden van ISBW

Managers vormen de ruggengraat van het Nederlandse bedrijfsleven. Zonder goede managers lopen processen minder gesmeerd, komen medewerkers niet optimaal in hun kracht en zijn organisaties minder efficiënt en effectief. In ons 90-jarig bestaan hebben we ruim een miljoen managers opgeleid. Je vindt door ISBW opgeleide managers dan ook op alle niveaus, in alle beroepsgroepen en alle branches. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op, maar waarom kozen die managers nu juist voor ons? Wat maakt ons dé opleider voor managers? We hebben 7 sterke punten op een rijtje gezet.

1. Het opleiden van managers en leidinggevenden is ons specialisme

We doen al 90 jaar niet anders. Door deze jarenlange ervaring weten wij als geen ander wat een manager een goede manager maakt. Wij weten precies welke kennis en vaardigheden nodig zijn om als manager mensen en projecten optimaal te leiden. De wereld van managers is onze wereld. Wij zijn geen externe opleider van het vak, we maken er onderdeel van uit. We praten met brancheorganisaties mee over ontwikkelingen en organiseren onder andere  jaarlijks het landelijk managersevent, waar we onder andere de Manager van het Jaar kiezen. Kortom, we zijn gek op het vak en voelen ons verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling daarvan.

2. Onze docenten en trainers zijn zelf ook managers

Wie weten beter wat managers nodig hebben, dan mensen die zelf ook succesvol manager zijn. En die daarnaast ook nog eens didactisch onderlegd zijn. Bij ISBW selecteren we onze docenten en trainers precies daarop. Het zijn mensen uit de praktijk, die zo gepassioneerd in hun beroep staan, dat zij hun kennis dolgraag met anderen willen delen. Dat maakt iedere les bij ISBW interessant, inspirerend en altijd te vertalen naar jouw praktijk.

3. Wij helpen je groeien met ons eigen ManagersOntwikkelModel®

We zochten naar een manier om inzichtelijk te maken wat een manager vandaag de dag een goede manager maakt. Zodat je zelf in een oogopslag kunt zien waar je sterke punten liggen en waar je minder sterke punten. Daarom hebben wij het ManagersOntwikkelModel® ontwikkeld. We hebben onszelf daarbij laten inspireren door andere modellen uit de psychologie, de sociologie, bedrijfskunde en andere wetenschappen, vanuit onze visie dat geen mens hetzelfde is en de gemiddelde manager dus niet bestaat. Het ManagersOntwikkelModel® - met als uitgangspunt de vier kernrollen Leidinggeven, Ondernemen, Coachen en Organiseren - helpt je bij het uitstippelen van jouw individuele ontwikkelpad, of je nu junior, medior of senior bent. Je weet al waar je kracht ligt en waar je écht in wilt excelleren, maar ook waar misschien nog wat zwaktes liggen en je jezelf wilt versterken. Het ISBW ManagersOntwikkelModel® vormt een belangrijk instrument om, samen met de ISBW-adviseurs en je docent, te bepalen waar jij je focus op wilt leggen. Nu en in je volgende ontwikkelstap. Kun je zelf nog niet goed inschatten waar je kwaliteiten liggen, doe dan eerst de ISBW Persoonlijke Effectiviteitsscan.

4. Ook voor de managers van morgen

Ben je nog geen manager, maar wil je het graag worden? Ook dan ben je welkom bij ISBW. Ook voor de startende manager biedt ISBW dus alle benodigde kennis en vaardigheden. Het verschil ten opzichte van andere, meer algemene opleiders? Wij leiden je niet op tot een goede professional, we leiden je op tot een goede manager. Ben je al een ervaren manager, met een geweldige gereedschapskist vol kennis en vaardigheden in de hand, dan blijft ISBW ook voor jou een interessante kennisbron. Want onze opleidingsspecialisten weten niet alleen wat een goede manager vandaag nodig heeft, maar ook welke veranderingen er in het vak om de hoek staan. Dus wil je niet alleen vandaag, maar ook morgen een goede manager zijn, dan is ISBW ook voor jou nog steeds het ideale opleidingsinstituut.

5. Goed te combineren met je baan

Wat we in die 90 jaar goed hebben begrepen, is dat managers een druk bestaan hebben en dat een opleiding zich moet aanpassen aan jouw volle agenda in plaats van andersom. Daarom bieden onze opleidingen en trainingen grote flexibiliteit. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende locaties, uiteraard mét restaurant, uit verschillende startmomenten en uit dag-, avond- of zaterdagopleidingen. Wil je een keer wisselen, dan is dat geen probleem. En komt het een keer helemaal niet uit, omdat je werk of je privésituatie even wat meer aandacht vraagt, dan stel je een module gewoon een periode uit.

6. Al 90 jaar bewezen succesvol

Zoals gezegd, vertalen wij de theorie naar de praktijk. De opdrachten die je tijdens je opleiding van ons krijgt zijn ook altijd gerelateerd aan je eigen werksituatie. En dat maakt leren niet alleen leuker, maar ook effectiever. In de afgelopen jaren hebben wij meerdere malen gemeten wat het effect en rendement is van onze praktijkgerichte manier van opleiden. Daarbij geeft een overgroot deel van de deelnemers en opdrachtgevers aan dat er direct toegevoegde waarde is van de uitgevoerde opdracht in de eigen werkomgeving. Ruim 80% van wat de opdrachtgevers en deelnemers leerden tijdens bijvoorbeeld het uitwerken van een businesscase, werd door hen daadwerkelijk in de organisatie toegepast. 60% gaf daarbij aan dat er een substantiële, financiële winst is bereikt van meer dan € 10.000,- door kostenbesparing of omzetvergroting, waarbij het voordeel bij 20% van de deelnemers en opdrachtgevers zelfs kon oplopen tot gemiddeld
€ 55.000,- of meer. Wat ons betreft is dat dé manier waarop managers leren; met direct en zichtbaar resultaat.

7. Waardevolle diploma’s

Een ISBW-diploma betekent een belangrijke meerwaarde voor je cv. Werkgevers en brancheorganisaties kennen en waarderen ons als waardevolle managersopleider. Niet voor niets kiezen veel organisaties ons om bij hen ‘incompany’ maatwerk managersopleidingen te verzorgen. Maar die meerwaarde zit ook in het feit dat wij de benodigde branche- en overheidserkenningen in huis hebben. Zo zijn onze HBO Bacheloropleidingen en Associate degrees (Ad) erkend door het Ministerie van OCW en geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Je bent dus niet alleen verzekerd van goed onderwijs, maar ook van diploma's met erkende waarde.

Kortom, deel je onze mening dat goede managers onmisbaar zijn voor organisaties en wil jij jezelf vandaag én morgen ontwikkelen in dit mooie vak? Dan is ISBW ook voor jou de ideale opleider en heten we jou van harte welkom bij een of meerdere van onze opleidingen of trainingen.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.