De zeven zekerheden van ISBW

Als je een opleiding kiest, dan wil je zeker weten dat je die bij de juiste opleider volgt. In ons 90-jarig bestaan kozen al meer dan een miljoen managers voor ISBW. Maar wat maakt ons dé opleider voor managers? Bekijk de zeven zekerheden waar jij als ISBW-student van profiteert.

1. Het opleiden van managers en leidinggevenden is ons specialisme

ISBW staat middenin het vakgebied: we praten met brancheorganisaties mee over ontwikkelingen, organiseren jaarlijks het landelijke Managers Event en maken de podcastreeks ‘En opeens ben je manager’ voor startende managers. Kortom, we zijn gek op het vak en voelen ons verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling daarvan.

We leidden in de afgelopen ruim 90 jaar al meer dan een miljoen effectieve managers op. Managers die net in het vak beginnen, maar juist ook managers die al veel ervaring hebben. De maatschappij verandert namelijk voortdurend. Denk maar aan de opkomst van het hybride werken. Succesvolle organisaties gaan daarin mee en lopen zelfs voorop. Door onze trainingen en opleidingen hier telkens op aan te passen, zorgen we ervoor dat jij actuele kennis en vaardigheden effectief kunt blijven toepassen in je werk.

2. Onze docenten en trainers zijn zelf ook managers

ISBW-docenten hebben niet alleen ijzersterke didactische vaardigheden, maar ook veel ervaring in het bedrijfsleven. Zo begrijpen ze precies wat jij nodig hebt om in je rol te groeien, en koppelen ze alles wat je leert aan de praktijk.

3. Wij helpen je groeien met ons eigen ManagersOntwikkelModel®

Ons ManagersOntwikkelModel® geeft de vier kernrollen van de manager weer: leider, ondernemer, organisator en coach. Welke rol je als manager aanneemt, hangt af van de situatie en van je doel op dat moment. De ene rol zal je misschien makkelijk afgaan, de andere moet je nog wat verder ontwikkelen. Maar hoe dan ook: in je werk krijg je met al deze vier rollen te maken.

Het ManagersOntwikkelModel® geeft je handvatten bij het kiezen van je ontwikkelpunten – of je nu junior, medior of senior bent. Benieuwd welke rol jou het best ligt? Je komt er in een paar minuten achter met onze gratis Assessmenttool. Hierin ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Je leest meer over de vier verschillende rollen als manager in onze gratis whitepaper ‘De 4 rollen van de manager’. Onze opleidingsadviseurs kijken graag samen met jou welke opleiding of training het beste aansluit bij jouw persoonlijke leerdoelen.

4. Ook voor de managers van morgen

ISBW is er niet alleen voor de managers van vandaag, maar ook voor die van morgen. Want onze opleidingsspecialisten weten niet alleen wat een goede manager nu nodig heeft, maar ook welke veranderingen er in het vak om de hoek staan. Je leert de skills van de toekomst. Zo blijf je als ervaren manager klaar voor de toekomst. En ben je nog geen manager, maar wil je het graag worden? Ook dan vind je jouw managementopleiding bij ISBW. Lees ook onze whitepaper ‘Effectief leidinggeven’, waarin je de antwoorden vindt op de meest gestelde vragen van startende managers.

5. Goed te combineren met je baan

Een opleiding moet zich aanpassen aan jouw agenda, niet andersom. Daarom kies je bij ISBW een leslocatie bij jou in de buurt en een lesmoment dat bij jou past, doordeweeks, ’s avonds of op zaterdag, en op welk startmoment je wilt. Of volg je opleiding online en beslis zelf wanneer je studeert. Lees meer over onze verschillende studievarianten op deze pagina.

Ook kun je per module switchen tussen virtual classroom, e-learning en klassikale lessen. Start bijvoorbeeld klassikaal en volg de volgende module via e-learning. En heb je het echt even te druk? Dan kun je je studie ook pauzeren.

6. Al 90 jaar bewezen succesvol

Met een ISBW-diploma ben je direct van meerwaarde voor de organisatie waar je werkt. Je kunt je kennis en skills namelijk direct in de praktijk toepassen. Uit navraag bij onze studenten en werkgevers over het effect van de praktijkopdracht van de student bleek dat een overgroot deel aangaf dat er direct toegevoegde waarde is in de eigen werkomgeving. Ruim 80% van wat de opdrachtgevers en deelnemers leerden tijdens bijvoorbeeld het uitwerken van een businesscase, werd door hen daadwerkelijk in de organisatie toegepast. 60% gaf daarbij aan dat er een substantiële, financiële winst is bereikt van meer dan € 10.000,- door kostenbesparing of omzetvergroting, waarbij het voordeel bij 20% van de deelnemers en opdrachtgevers zelfs kon oplopen tot gemiddeld € 55.000,- of meer. Met andere woorden: een ISBW-diploma levert de organisatie waar jij werkt direct wat op!

7. Waardevolle diploma’s

Een ISBW-diploma betekent een belangrijke meerwaarde voor je cv. Werkgevers en brancheorganisaties kennen en waarderen ons als waardevolle managementopleider. Niet voor niets kiezen veel organisaties voor ons om bij hen incompany maatwerkopleidingen of trainingen voor managers te verzorgen.

Bovendien kun je bij ISBW ook erkende HBO-opleidingen volgen. Hogeschool ISBW is namelijk door het ministerie van OCW erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs. De Bacheloropleidingen en HBO Associate degrees van Hogeschool ISBW zijn geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Ook vind je bij ons enkele OCW-erkende Masteropleidingen: de MBA’s en MCC’s, in samenwerking met onze businesspartner NCOI Opleidingen.

Bekijk het volledige opleidingsaanbod

Kortom, deel je onze mening dat goede managers onmisbaar zijn voor organisaties en wil jij jezelf vandaag én morgen ontwikkelen in dit mooie vak? Dan is ISBW ook voor jou de ideale opleider en heten we jou van harte welkom bij een of meerdere van onze opleidingen of trainingen.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.