Kostenoverzicht aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt direct per e-mail een overzicht van de totale investering met specificatie. Om het kostenoverzicht te kunnen verzenden hebben wij onderstaande gegevens nodig.
* Verplicht veld
 

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van ISBW is van toepassing op dit formulier.

HBO Bachelor Management in de Zorg (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 10.000,- korting

Duur

Langer dan 36 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. U kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

Opleidingsvarianten

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe geef je richting aan een organisatie in de gezondheidszorg? Waarom is klantgericht denken en werken zo belangrijk? En hoe worden organisaties binnen de zorgsector gefinancierd? Deze en soortgelijke vragen komen in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Management in de Zorg aan bod. In relatief korte tijd krijg je een stevige basis die onmisbaar is voor een manager in de zorg. Je houdt je tijdens de opleiding bezig met alle aspecten van management. Zo vergaar je verregaande kennis op het gebied van organisatie van de zorg, HRM, financiën, organisatiegedrag en kwaliteits- en procesmanagement. Daarnaast analyseer je de markt en de omgeving en verdiep je je in de bouwstenen van zorgmarketing. Je wordt hierbij begeleid door topdocenten uit de zorgpraktijk, wat er mede voor zorgt dat deze opleiding een uitstekende balans biedt tussen theorie en praktijk. De HBO Bachelor Management in de Zorg is opgebouwd uit uiterst inspirerende, leerzame en praktijkgerichte modules. Zo weet je zeker dat je een goede basis legt voor je verdere loopbaan in de zorg. Deze HBO Bacheloropleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool NCOI.

Subsidie

Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie !!GEEN VERWIJZING!! voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie voor meer informatie Levenlanglerenkrediet (LLLK).

Voucherregeling

Dit programma maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt tot maar liefst € 10.000,- korting.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de zorg en ambieert een carrière als manager binnen de zorgsector. Bovendien wil je graag opgeleid worden tot volledig Bachelor.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient toelaatbaar te zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Dit betekent dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Indien je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je ook instromen met een 21+ toets. Wil je niet gebruikmaken van de voucherkorting? Dan kun je de reguliere Bachelor volgen. Dit is dezelfde opleiding, maar zonder de voordelen van de subsidieregeling (waar ook een inbegrepen herexamen bij hoort). Zie Subsidies en fiscale regelingen of bel met een een opleidingsadviseur van ISBW (035 – 7 604 800).

Werkervaring en/of stage

We stemmen aan het begin van de opleiding al met je af of je werkplek geschikt is om als leeromgeving te gebruiken. Heb je geen (passende) werkplek voorafgaand of tijdens de opleiding? Dan kun je stage lopen. Je doet dat dan in het laatste jaar van de opleiding, zodat je gedurende de opleiding ruimte hebt om een geschikte werkplek te vinden.

Voorbereiding

Je kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer rendement uit de opleiding.

Praktische informatie en kosten

Je kunt de opleiding in de avond of overdag volgen en kunt kiezen uit verschillende opleidingslocaties. Daarnaast is de opleiding grotendeels te volgen via e-learning. In de planningsinformatie vind je alle mogelijkheden. Zie Praktische informatie voor praktische informatie en kosten.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma: doel en opzet

In het programma ga je aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in je werkzaamheden. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden die wij je in verschillende onderwijsvormen aanbieden. Hieronder vind je deze onderdelen.

Programma 240 EC

De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds 1 onderwerp centraal staat.

Fase 1

In de eerste fase leg je de basis voor jouw managementvaardigheden. Je gaat aan de slag met management in het algemeen en leert over verschillende organisatievormen in de zorgsector. Tijdens deze fase ontwikkel je je eigen stijl van leidinggeven. Je leert hoe je jouw team kunt stimuleren en motiveren, verdiept je in de financiële aspecten in de zorg en ontwikkelt inzicht in bedrijfskundige processen.

Management in de zorg 8 EC

Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg 8 EC

HR-management 8 EC

Financieel management voor zorg en welzijn 8 EC

Managementvaardigheden 8 EC

Professioneel en oplossingsgericht werken 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

Fase 2 is een verbredende fase op managementgebied. Je leert hoe je de marktpositie van je zorginstelling kunt verstevigen en verbeteren. Je ontdekt welke actoren en invloeden daarbij een rol spelen en hoe marketing en strategie aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast verdiep je je in bestuursorganen, risicomanagement en crisiscommunicatie. Ook volg je in deze fase een keuzeprogramma waarmee je je specialiseert in een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld bedrijfspsychologie, projectmanagement of jeugdzorg.

Keuzeprogramma HBO Bachelor Management in de Zorg 24 EC

  • Manager Kinderopvang
  • Ouderenzorg
  • Jeugdzorg
  • Kinderpsychologie

Gedrag in organisaties 8 EC

Marktwerking in zorg en welzijn 8 EC

Effectief communiceren en beïnvloeden 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 3

In de derde fase ga je onder meer aan de slag met informatiemanagement, veranderstrategieën en strategische keuzen maken. Je leert strategische plannen opstellen en verantwoord en overwogen veranderingen implementeren binnen jouw organisatie. Daarnaast verdiep je je in de trends en veranderingen binnen de zorgsector, zoals bijvoorbeeld de toenemende consumentenmacht en de commercialisering van de zorg.

Strategisch zorgmanagement 12 EC

Organisatie en verandering 12 EC

Informatiemanagement 12 EC

Effectief leidinggeven 8 EC

Planmatig werken en organiseren 4 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeerfase

In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan jouw afstudeerwerkstuk, waarmee je wat je geleerd hebt aan jouw praktijk koppelt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio 30 EC

Afstudeeropdracht 30 EC

Modules

De modules combineren theorie en praktijk met elkaar. Je bestudeert de theorie en gaat aan de slag met concrete opdrachten die je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving. Onder leiding van praktijkdocenten leer je over bedrijfskundige onderwerpen. Je gaat aan de slag met procesmanagement, zodat je goed weet hoe organisaties functioneren. Daarnaast werk je aan het uitbreiden van je kennis over marketingmanagement, project­management, verandermanagement en financiën. Door te letten op al deze belangrijke onderwerpen heb je goed zicht op jouw organisatie en hoe je deze kunt verbeteren. Tijdens de opleiding werk je ook aan je communicatieve vaardigheden, zodat je helder en overtuigend advies kunt geven. Je leert dit uit te werken in praktisch uitvoerbare plannen. Je wordt begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Keuzeprogramma

In de derde fase van je opleiding kun je een keuze maken uit verschillende keuzeprogramma’s. Je kunt je zo verdiepen in een onderwerp of richting die je interesseert. Hierdoor kun je je opleiding een specialistisch karakter geven. Onder Studieprogramma kun je zien uit welke keuzeprogramma’s je kunt kiezen.

Afstudeerfase

De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens jouw hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je jouw opleiding afrondt.

Getuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management in de Zorg’. Je mag je dan Bachelor in Management in de Zorg noemen. Daarnaast mag je de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Onze businesspartner NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Collegegeld: € 8.500,-

Studiemateriaal: € 1.890,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn de kosten voor inschrijving, het cursusgeld en de examenkosten opgenomen en is de voucher van € 10.000,- direct in mindering gebracht. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog in rekening gebracht.

Je kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

HBO Bachelor Management in de Zorg (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 10.000,- korting

Duur

Langer dan 36 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. U kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

Opleidingsvarianten

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer

Vroege beslissers pakken voordeel bij ISBW

Zet jij na de zomer een nieuwe stap in je carrière? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om nóg waardevoller te worden voor je organisatie. En wie snel beslist, heeft al direct een voorsprong.

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe.
 

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.