Menu
ISBW logo

Subsidie Praktijkleren

Goede, gekwalificeerde werknemers zijn in iedere sector broodnodig. Maar in sommige sectoren, zoals de zorg, is er echt een tekort. Daarom heeft de overheid de subsidieregeling Praktijkleren in het leven geroepen. Dit is een subsidie die werkgevers in bepaalde sectoren kunnen aanvragen als zij een praktijkleerplaats aanbieden. Als medewerker leer en werk je dan tegelijkertijd.

Hoe de subsidie praktijkleren werkt

Deze subsidie is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) tot 2023 beschikbaar gesteld en is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt om de medewerker te begeleiden. De subsidie vraag je aan na afloop van de begeleiding. 

Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,- per gerealiseerde praktijkleerplaats per jaar. Hoeveel subsidie je als werkgever precies kan krijgen, hangt af van het aantal weken waarin de medewerker praktijkbegeleiding heeft gehad. De subsidie geldt alleen voor de weken waarin echt begeleiding is gegeven, dus weken waarin de begeleiding stil lag door vakantie of ziekte tellen niet mee.

Om in aanmerking te komen voor het maximale studiebedrag, moet de werknemer minimaal 42 weken zijn begeleid in een studiejaar. Bij minder weken is dus minder subsidie mogelijk. Bij een HBO-opleiding  loopt een studiejaar van 1 september tot en met 31 augustus.

De subsidie Praktijkleren bij ISBW

Heeft jouw medewerker bij jou een praktijkleerplaats en volgt hij of zij daarnaast een opleiding bij ISBW? Met de onderstaande ISBW-opleidingen kom je in aanmerking voor subsidie:


Meer weten?

Wil je meer weten over deze subsidie? Of wil je de uitgebreide voorwaarden inzien? Bekijk dan de informatiepagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wil je meer weten over deze subsidie bij ISBW? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze studieadviseurs. Zij helpen je graag verder. Bel ons op 035 - 7 604 800 of stel je vraag op de website:

Vraag online stellen