‘Mooi dat je in drie jaar een HBO-diploma kunt halen’

“Ik begrijp de bedrijfsprocessen van de verschillende aannemers waar ik als opdrachtgever mee werk nu veel beter. Bij een non-profitorganisatie als de gemeente lopen die processen toch heel anders.” Anton Kanzler werkt als directievoerder openbare verlichting bij de Gemeente Eindhoven. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering en het onderhoud aan de openbare verlichting van de lichtstad in het zuiden van het land.

“Als 17-jarige met een LTS-diploma ging ik aan de slag als elektromonteur”, vertelt Anton. “Na een paar jaar bedacht ik dat ik dat toch niet mijn hele leven wilde blijven doen, dus heb ik een MBO-opleiding gevolgd. Ik werkte bij NRE en hield me daar al bezig met de openbare verlichting. Toen NRE vijf jaar geleden commercieel werd en de openbare verlichting naar de gemeente ging, ben ik gevraagd voor deze functie.” 

HBO-denkniveau aantonen

Om een volgende stap te maken in zijn werk was het nodig dat hij een HBO-diploma haalde. “Het gaat er vooral om dat ik kan aantonen dat ik het HBO-denkniveau heb”, aldus Anton. “Mijn werk is heel specialistisch dus een specifieke HBO-opleiding is er niet. Een collega had al Hogere Bedrijfskunde gedaan bij ISBW en vroeg of dat niet iets voor mij was.”
 
Een van de grote voordelen van de opleiding Hogere Bedrijfskunde is volgens Anton dat je in drie jaar een HBO-diploma kunt halen. “Het contact met de opleidingsadviseur van ISBW heb ik ook als heel prettig ervaren. Hij dacht heel goed mee.”
 
“Ik heb bij ISBW ook nog een cursus Europees Aanbesteden gevolgd”, voegt Anton er nog aan toe. “Dat kon toen niet in de open lijn, maar ISBW wilde het wel incompany doen. Ik heb er een aantal collega’s bijgehaald en ISBW heeft toen die training hier intern voor ons verzorgd.”