Starten met je opleiding tijdens de lockdown

Ons land is opnieuw in lockdown vanwege corona. Kun je dan wel met een opleiding beginnen? Ja zeker, dat kan! Want wij hebben bijna alle fysieke lessen omgezet naar online lessen, de zogenaamde virtual classroom. Op deze pagina lees je hoe je de komende tijd kunt starten met een opleiding.

Inschrijven is gewoon mogelijk

Je kunt je gewoon inschrijven voor een opleiding. Als deze voor het eind van de lockdown van start gaat, begin je automatisch in de virtual classroom. Je ontvangt hierover na inschrijving bericht via de online leeromgeving.

Aangepaste lessen tijdens de lockdown om studievertraging te voorkomen

Bijna alle lessen kunnen de komende tijd doorgaan via een virtual classroom. Op deze manier kun je gewoon beginnen met je studie en loop je geen vertraging op.

Alleen die lessen waarbij interactie met de leraar en de groep essentieel zijn, gaan niet van start. Schrijf je je in voor een opleiding waarbij dit geldt, dan krijg je hierover bericht van ons.

Virtual classroom, een volwaardig alternatief

De afgelopen maanden hebben we veel ervaring opgedaan met online lessen. De ervaringen van onze studenten zijn positief. Eigenlijk is er maar één verschil tussen virtuele en fysieke bijeenkomsten en dat is de afstand tussen de docent en zijn groep.

De docent verzorgt zijn lessen nog steeds op een interactieve manier, je ziet en hoort de docent precies zoals wanneer je in de klas zou zitten. Ook is er volop interactie met je medestudenten mogelijk. Onder deze omstandigheden is een virtual classroom les dan ook de meest optimale vervanging voor fysieke bijeenkomsten. Bekijk onderstaande video om te zien hoe de virtual classroom werkt.

Einddatum aangepaste lessen

Wij volgen de maatregelen van de overheid en de adviezen van het RIVM. Voor nu geldt dat we alle modules met lessen waarvoor dit kan tot 17 april omzetten naar modules met lessen op afstand. Zodra fysieke lessen weer mogelijk zijn, zullen we volgende modules weer met fysieke bijeenkomsten opstarten.

Switchgarantie, overstappen naar je favoriete lesvariant

Zodra de lockdown voorbij is, kun je voor je volgende module kosteloos overstappen op de lesvariant van jouw keuze. Wil je liever via virtual classroom je opleiding afronden? Dan kan dat ook.

Vragen en bereikbaarheid

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over je inschrijving en de start van je opleiding. We zijn nog altijd bereikbaar via chat, mail en telefoon. Houd er wel rekening mee dat ook onze medewerkers thuis werken op dit moment en dat je daardoor soms langer moet wachten. We doen ons uiterste best je zo snel mogelijk te woord te staan.

FAQ

Gaan de lessen door?
Wat gebeurt er met trainingen waarbij fysieke aanwezigheid vereist is?
Hoe ver van te voren hoor ik of, en hoe mijn les doorgaat?
Tot wanneer worden klassikale lessen vervangen door lessen in virtual classroom?
Is een virtual classroom les een volwaardig alternatief voor klassikaal onderwijs?
Waarom laten jullie de lessen eigenlijk überhaupt doorgaan tijdens deze crisis?
Hoe zit het met examens? Gaan die door?
Vriendelijk verzoek: bel of mail ons alleen in dringende gevallen.