Menu
ISBW logo

Het imago van managers, nu en in de toekomst

De krapte op de arbeidsmarkt bezorgde menig manager afgelopen jaar slapelozen nachten. In combinatie met een hoog ziekteverzuim, nam de werkdruk meer en meer toe. Hoe gaat managend Nederland om met dit soort uitdagingen? Hebben managers genoeg aandacht voor de gezondheid en het werkgeluk van medewerkers? Welke thema’s gaan de komende jaren een rol spelen in managementland? Hoe verandert het vak van managers? En doet management er überhaupt nog wel toe?

Met Het Nationale Managementonderzoek 2023 brengen we managend Nederland en hun vakgebied in kaart. Wie zijn ze, wat doen ze en wat houdt ze bezig? Maar vooral: want vindt werkend Nederland van managers en hun vak? Het Nationaal Managementonderzoek 2023 geeft antwoord op deze vragen. Vanuit de ogen van werkend Nederland brengen we in kaart hoe Nederlandse managers het doen, hoe ze zich dienen te gedragen op de werkvloer en welke thema’s belangrijk zijn.

Benieuwd naar hoe werkend Nederland denkt over het managers nu en in de toekomst?

Onderzoek lezen

Over het Nationaal Managementonderzoek.

In december 2022 heeft Markteffect in opdracht van ISBW 1.004 werkende Nederlands ondervraagd over hun manager en managers in algemeen. De ‘gemiddelde’ manager van de respondenten is een man tussen de 35 en 45 jaar. De respondenten hebben over het algemeen een operationele functie en werken het vaakst tussen de 2 en 5 jaar samen met hun manager.