Menu
ISBW logo

De Management Score 2022

De jaarlijkse update van de wereld van managend Nederland

Het was weer een roerig jaar voor managers en hun teams. Zo raakte hybride werken steeds meer verankerd in ons leven. Hoe gaan managers daarmee om? En wat verwachten ze eigenlijk van hun medewerkers? Daarnaast is daar de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe behoud je je goede mensen? En hoe zorg je ervoor dat ze fit, vitaal én gemotiveerd blijven? Ook onderwerpen als inclusiviteit en diversiteit waren veel aan de orde. Hoe tevreden zijn andere managers nu met de diversiteit binnen hun team? En stimuleren ze dit actief? De antwoorden op deze vragen kun je terugvinden in de ManagementScore 2022. Hierin vroegen we verschillende managers – jong en oud, in grote en in kleine bedrijven – hoe zij over deze thema’s denken en hoe zij hiermee omgaan.

Nieuwsgierig hoe (andere) managers denken over zaken als hybride werken, duurzame inzetbaarheid en meer? Download hier het onderzoeksrapport:

Onderzoek lezen

Over De ManagementScore

In De ManagementScore komen managers zelf aan het woord over verschillende actuele onderwerpen. Aan De ManagementScore 2022 werkten 502 managers mee, werkzaam uiteenlopend van één tot tien medewerkers (17%), tot 250 medewerkers of meer (32%), verdeeld over verschillende sectoren. De managers in dit onderzoek geven leiding aan een team van één of meerdere personen binnen de organisatie en variëren in hoeveelheid ervaring die ze hebben in hun leidinggevende functie. Samen vormen ze een representatieve steekproef voor managend Nederland.