Menu
ISBW logo

Laurens Thuiszorg: "De opleiding gaf ons meer slagkracht om veranderingen door te voeren”

Als projectmanager bij Laurens Thuiszorg heeft Laura Dammeijer samen met haar collega’s de nodige stappen gezet om projectmanagement structureel te verankeren binnen de organisatie. Samen volgden ze hiervoor de Post HBO-opleiding Senior Projectmanagement als incompanytraject bij ISBW. Tijdens de opleiding kregen Laura en haar collega's dieper inzicht in de aspecten van een project, zoals context, relevantie en complexiteit. 

Van ad-hoc naar een gestructureerde aanpak 

Dankzij de opleiding van ISBW maakten de projectleiders bij Laurens Thuiszorg een professionele omslag. "We leerden om projecten op structurele wijze te managen, verantwoordelijkheden te beleggen en de organisatie mee te nemen in onze werkwijze. Ook wat betreft subsidies werken we nu andersom. We zetten nu eerst nuttige projecten op, en kijken daarna welke subsidies hierop aansluiten." 

De opleiding gaf Laura en haar collega’s de juiste kennis en inzichten om een nieuwe, meer gestructureerde projectaanpak neer te leggen bij de directie. "We hadden een format ontwikkeld waarin we duidelijk maakten wat onze verantwoordelijkheden waren, maar ook wat we van de organisatie verwachtten. Op deze manier kunnen we iedereen op hun eigen verantwoordelijkheid aanspreken, inclusief de directie zelf. Dankzij de opleiding konden we deze kaders duidelijk in kaart brengen voor iedereen." 

Carrièrekansen 

Voor Laura zelf is de opleiding ook een springplank voor verdere carrièrekansen. "Met deze opleiding leg ik nu de basis om door te groeien binnen de organisatie." De brede opzet van de opleiding, waarin verschillende projectmanagementmethoden aan bod komen, ziet ze ook als een groot voordeel. "Je leert om flexibel te schakelen tussen methodes, in plaats van je te binden aan één vaste aanpak. Zo kan elke collega voor zichzelf bepalen wat fijn werkt." 

De voordelen van studeren met collega’s 

Het incompany karakter van de opleiding, met collega's uit de eigen organisatie, zorgde er bovendien voor dat het team projectleiders echt als team ging functioneren. "We werden een hecht team, omdat we dezelfde uitdagingen deelden. Dat gaf ons ook meer slagkracht om veranderingen door te voeren in de organisatie." 

Naast die gezamenlijke slagkracht hielp het incompanytraject ook om iedereen binnen het projectmanagementteam meer op één lijn te krijgen wat betreft de aanpak. “Voorheen deed iedereen wat anders, gebruikte andere formats, een andere manier van rapporteren, een andere manier van verantwoorden. Als er dan iemand uitviel, dan kon je nooit terugvinden wat er allemaal was gedaan. Nu werkt iedereen op dezelfde manier met een duidelijke structuur waarin je gemakkelijk alles terug kunt vinden.” 

Tot slot kent het incompanytraject volgens Laura ook praktische voordelen. “We konden de opleiding gewoon bij ons op kantoor volgen en dat scheelde enorm veel in tijd. Dat maakte het volgen van de opleiding ook een stuk laagdrempeliger.” 

De organisatie in beweging 

Laura is trots op de stappen die Laurens Thuiszorg heeft gezet. Ze ziet dat het gezamenlijk volgen van de opleiding de organisatie echt in beweging heeft gebracht. "We hebben nu een duidelijker beeld van alle projecten, betrekken stakeholders beter en gaan projecten meer vanuit de inhoud benaderen in plaats van vanuit subsidies. Dat maakt het werk voor ons als projectleiders een stuk overzichtelijker en effectiever." 

Verbeter het projectmanagement binnen je organisatie 

Bestaat er binnen jouw organisatie net als bij Laurens Thuiszorg de behoefte aan een nieuwe structuur voor projectmanagement? Bekijk ons aanbod in projectmanagementopleidingen of neem vrijblijvend contact op met accountmanager Inouschka Overeem via +31 6 57 52 35 78 of IOvereem@isbw.nl, dan kijken we samen hoe we binnen jouw organisatie een maatwerkoplossing kunnen bieden.