Menu
ISBW logo

ISBW Managers Event De improviserende manager op 27 mei

ISBW organiseert ieder jaar het Managers Event. Een dag door managers, voor managers. “Wij zorgen dat onze gasten leren van elkaar, dat wij elkaar inspireren én dat we elkaar motiveren”, aldus ISBW. Het thema van het Managers Event 2021 is ‘De improviserende manager’. Het event vindt plaats op 27 mei van 15.00 tot 18.00 uur en deelname is gratis.

Hybride event

Om de richtlijnen van het RIVM te respecteren, maakt ISBW er dit jaar een hybride event van. Je kunt er thuis via je laptop aan deelnemen of, als de coronamaatregelen het toelaten, fysiek op Landgoed de Horst in Driebergen. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je graag naar de locatie komt. Met een loting bepaalt ISBW begin mei wie van de deelnemers er naast de sprekers uitgenodigd worden om fysiek deel te nemen.

Waarom ‘De improviserende manager’?

Goede managers onderscheiden zich door hun leidinggevende capaciteiten, hun coachende kwaliteiten, hun ondernemerschap en hun kracht op het gebied van organiseren en plannen. Maar waar ze vooral goed in zijn is dat ze die vier competenties precies op het juiste moment en precies in de juiste verhouding kunnen inzetten. Ze zijn als het ware regisseurs van hun eigen capaciteiten. De schuifjes op hun regietafel zetten ze meer of minder open, al naar gelang de situatie. Want zowel de theorie als de praktijk wijst uit dat geen enkele situatie hetzelfde is. De context waarbinnen en de mensen met wie managers werken veranderen continu en een professionele manager verandert daarin mee. Maar let op: zonder zichzelf daarin te verliezen. Kortom, een goede manager beschikt over kennis, weet die kennis toe te passen en kan zich continu aanpassen aan de veranderende context en de wereld om zich heen. Een manager moet dus goed kunnen improviseren.

Improvisatievermogen is onmisbaar voor managers

Zeker het afgelopen jaar werd een enorm beroep gedaan op het improvisatievermogen van de manager. Veel plannen gingen overboord of moesten vaak drastisch worden aangepast. Managers moesten van de ene op de andere dag hun afdelingen of hun projectteams aansturen vanuit huis. De improviserende manager is nu dan ook een heel toepasselijk thema voor het ISBW Managers Event. 

Interactief en boeiend programma

Het wordt volgens ISBW hoe dan ook een interactief en boeiend programma. Als je erbij bent op de Horst, maar zeker ook als je er online bij bent. Inspirerende en ervaren experts als Jan van Setten, Arko van Brakel en Alexandra van ’t Geloof geven interactieve presentaties over verschillende thema’s rondom de improviserende manager. 

Lees meer en meld je aan.