Menu
ISBW logo

“Ik heb nu de functie die ik ambieerde”

Reinier Bavinck is Teamleider Muziek bij Scholen in de Kunst, een centrum voor kunsteducatie en -participatie in Amersfoort. Hij volgde de opleiding Post HBO Leidinggeven binnen Overheid en Non-profit bij ISBW. Waarom wilde hij deze opleiding volgen en wat heeft het hem gebracht?

“Ik wilde al geruime tijd de stap maken van docent en projectleider naar een leidinggevende functie binnen de instelling”, vertelt Reinier. “In overleg met de directeur-bestuurder en de manager HR heb ik besloten om mijn kennis te vergroten door het volgen van een opleiding en door het opdoen van praktijkervaring als coördinator.”

Effectiever als teamleider

“Ik heb voor de opleiding Post HBO Leidinggeven binnen Overheid en Non-profit gekozen omdat in deze opleiding veel aspecten zitten die relevant zijn voor een leidinggevende functie in de culturele sector. De opleiding heeft eraan bijgedragen dat ik effectiever ben geworden in mijn werk als teamleider.”

“Ten eerste werd ik door het volgen van deze opleiding bevestigd in mijn keuze voor een leidinggevende functie. Ten tweede heeft de opleiding mijn kennis vergroot en mijn blikveld verruimd. Ook heeft de opleiding mij in veel gevallen op het juiste denkspoor gezet. De opleiding heeft mij vooral zorgvuldiger gemaakt in het ontwikkelen van plannen voor de organisatie. Met name op strategisch niveau.”

De functie die ik ambieerde

“Mijn studie heeft nog een belangrijk effect gehad op het verloop van mijn loopbaan. De opleiding heeft er namelijk aan bijgedragen dat ik ben aangenomen voor de functie die ik ambieerde. Als Teamleider Muziek ben ik direct leidinggevende van dertig muziekdocenten, verdeeld over vijf docententeams.”

Kies jouw HRM-opleiding

Wil jij jezelf net als Reinier ontwikkelen op Post HBO-niveau? Bij ISBW vind je veel verschillende managementopleidingen op dit niveau: van leidinggeven tot bedrijfskunde tot risicomanagement. Bekijk het aanbod en schrijf je in.