Menu
ISBW logo

We managen onze projecten nu veel effectiever

Bij adviesbureau ASC Academics in Groningen verzorgde ISBW voor een aantal consultants een incompanytraining Projectmanagement. Trainer Paul Bomers besteedde in drie dagen aandacht aan alle faseringen van projectmanagement, van opstart tot uitvoering, oplevering en nazorg. Managing director Evgeni Dvortsin vertelt hoe hij deze training heeft ervaren. 

“Ik was als directeur de initiator van dit incompanytraject en heb er ook zelf als cursist aan deelgenomen. Het doel was dat het hele team uniforme kennis van projectmanagement opdeed en dezelfde taal spreekt”, aldus Evgeni.

Succesvol leiden en beheersen van projecten

Tijdens de training kwam een aantal aspecten aan de orde, zoals de theorie achter projectmanagement om nog beter complexe, internationale projecten uit te voeren. Verder werd tijdens de training aandacht besteed aan de focus op share- en stakeholders en verwachtingsmanagement en het succesvol leiden en beheersen van projecten. Omdat ASC Academics professionals en organisaties in de gezondheidszorg helpt met het in de markt brengen van innovatieve producten en/of diensten werd er ook specifiek aandacht besteed aan projectmanagement gericht op pionieren en ondernemerschap.

“De samenwerking met ISBW is heel goed bevallen”, vervolgt Evgeni. “We waren er erg blij mee. Paul is later nog een keer bij ons geweest voor een terugkomdag. Die follow-up was heel veel waard, omdat we al veel aspecten hadden ingevoerd in de praktijk en aan onszelf hadden aangepast, maar inmiddels hadden we behoefte aan een moment van reflectie.”

Over het effect van de training zegt Evgeni: “We waren in eerste instantie allemaal bezig met de implementatie, maar het hielp dat één persoon zich vervolgens aanbood om het traject intern te leiden. Dat maakte de cursus voor ons nog efficiënter.”

Dezelfde projectmanagementtaal

“We merken nu in de praktijk ook duidelijke verbeteringen in ons projectmanagement. Zo denken we nu nog beter na voordat we een project opstarten. Ook hebben we veel meer begrip voor de complexiteit van het uitvoeren van onze projecten. De onderling communicatie is ook veel beter, want we spreken nu allemaal dezelfde projectmanagementtaal”, besluit Evgeni.