Menu
ISBW logo

Wat is een Post HBO opleiding en wat kun je ermee?

Ben je op zoek naar de volgende stap in je carrière als manager? Wanneer je al functioneert op HBO-niveau en wilt doorgroeien naar meer strategisch management, biedt een Post HBO opleiding de perfecte kans. De Post HBO opleidingen van ISBW zijn gericht op praktische toepassingen en bereiden je voor op effectief leiderschap op strategisch-tactisch niveau. 

Wat is een Post HBO opleiding precies? 

Met een Post HBO opleiding verscherp je jouw competenties en doe je nieuwe inzichten op die je in staat stellen om complexe zakelijke uitdagingen effectiever aan te pakken. Zo verdiep je met de Post HBO Bedrijfskunde jouw kennis en inzicht over organisatiestrategie, bedrijfsanalyses, datavaardigheden en verandermanagement. In de Post HBO Management leer je het businessmodel van jouw organisatie te verbeteren. Dit doe je op praktijkgerichte wijze. Opdrachten die je krijgt pas je toe op je eigen werkomgeving. Daarnaast zijn onze docenten zelf ook managers met veel praktijkervaring. 

Ook kun je met een Post HBO opleiding werken aan je soft-skills om jouw strategische keuzes op positieve wijze over te brengen op je team. De Post HBO Coaching en Verandering geeft je de praktische tools in handen om werknemers op gemotiveerde wijze door veranderprocessen heen te leiden. 

Het verschil tussen HBO en Post HBO opleidingen 

Het belangrijkste verschil tussen HBO en Post HBO opleidingen ligt in de diepgang en complexiteit van de lesstof. Post HBO opleidingen gaan aanzienlijk dieper in op de materie en vereisen een hoger analytisch vermogen van deelnemers. De theorie die tijdens de opleiding wordt behandeld, wordt meestal vanuit een strategisch-tactisch perspectief naar de praktijk vertaald. Dit betekent dat je de lesstof direct kunt toepassen in complexe zakelijke situaties. 

In tegenstelling hiermee richten HBO opleidingen zich voornamelijk op tactisch-operationeel niveau, zoals middle management. Als je behoefte hebt aan meer verantwoordelijkheid, strategisch denken, en leiderschap binnen je organisatie, dan is een Post HBO opleiding de juiste keuze. Met deze opleidingen kun je de overstap maken van een operationele rol naar een strategische functie. 

Voor wie is een Post HBO-opleiding geschikt? 

Een Post HBO opleiding bij ISBW is bedoeld voor professionals die al op een HBO+ niveau werken en minimaal een tactische managementfunctie bekleden. Het belangrijkste criterium is dat je over HBO-werk- en denkniveau beschikt. De opleidingen zijn ontworpen om diepgaande kennis en vaardigheden te bieden op specifieke vakgebieden, zodat je je kunt onderscheiden in je huidige rol of kunt streven naar een leidinggevende positie op strategisch niveau.  

Voor een Post HBO opleiding heb je geen specifieke vooropleiding in het betreffende vakgebied nodig. Dit betekent dat je met een achtergrond in diverse disciplines kunt profiteren van een Post HBO-opleiding. Het gaat erom dat je op HBO-niveau werkt en denkt. Deze opleidingen vormen dus een ideale kans om jouw ervaring als manager met een diploma te bezegelen. 

De waarde van een Post HBO diploma 

Met een Post HBO opleiding van ISBW zet je de eerste stap op weg naar een veelbelovende toekomst in je carrière. Deze programma's zijn ontworpen om je strategische vaardigheden te ontwikkelen, je competenties te verbeteren en je klaar te stomen voor leidinggevende functies op hoog niveau. Grijp de kans om te groeien, te leren en uit te blinken in je organisatie.  

Het verhaal van Reinier Bavinck, die de ISBW-opleiding Post HBO Leidinggeven binnen de Overheid en Non-profit volgde, illustreert de impact die een Post HBO opleiding kan hebben. Reinier: "Mijn opleiding heeft bijgedragen aan mijn aanstelling in de functie die ik ambieerde. Als Teamleider Muziek ben ik direct leidinggevende van dertig muziekdocenten, verdeeld over vijf docententeams. De Post HBO opleiding heeft mij vooral bedrevener gemaakt in het ontwikkelen van (strategische) plannen voor de organisatie." 

Lees het verhaal van Reinier

Is er een Post HBO opleiding in mijn vakgebied? 

Bij ISBW vind je een breed scala aan Post HBO opleidingen in verschillende sectoren. Enkele voorbeelden zijn: 

  • Post HBO Management voor Zorg en Welzijn: Deze opleiding is speciaal ontworpen voor professionals in de gezondheidszorg en welzijn om hen te helpen de uitdagingen van deze sector effectief aan te pakken. 
  • Post HBO Bedrijfskunde: Deze opleiding biedt een grondige kennis van de essentiële aspecten van bedrijfskunde en strategisch management. 
  • Post HBO HR-businesspartner: Als je werkt in het veld van human resources, biedt deze opleiding de nodige vaardigheden om een strategische partner te worden in je organisatie. 
  • Post HBO Management van Verandering: Deze Post HBO opleiding is voor managers die willen uitblinken in het beheren en leiden van veranderingsprocessen in hun organisatie. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele Post HBO opleidingen die ISBW aanbiedt. Het volledige aanbod vind je hier: alle Post HBO opleidingen.

Als je meer wilt weten over welke opleiding het beste bij je past, of als je persoonlijk advies wilt, staan onze opleidingsadviseurs klaar om je te helpen. Je kunt ons telefonisch bereiken op 035 – 7 604 800 of je vraag online stellen. We voorzien je graag van meer informatie en begeleiden je bij het maken van de juiste keuze.