Menu
ISBW logo

Waarom je kiest voor een HBO-opleiding bij ISBW

Bij ISBW kun je op meerdere manieren een opleiding op HBO-niveau volgen. Denk hierbij aan een wettelijk erkende HBO Bachelor, maar ook aan kortere opleidingen zoals een HBO-deelprogramma of HBO Associate degree. Ontdek de voordelen van een ISBW-opleiding op HBO-niveau en hoe je jouw studie kunt combineren met je werk. 

De voordelen van een diploma op HBO-niveau 

Een belangrijk voordeel van een opleiding op HBO-niveau is dat je veel inhoudelijke en praktische kennis opdoet over je (toekomstige) vak. Hierdoor maak je slimmere keuzes in je werk en kun je die beter onderbouwen. Een opleiding op HBO-niveau zorgt er bovendien voor dat je strategischer kunt werken in plaats van dat je alleen uitvoerende taken doet. En ja, daar hoort ook een hoger salaris bij. 
 
Ook belangrijk: met een ISBW-diploma op HBO-niveau toon je direct aan wat je kunt. Zo weten (potentiële) werkgevers precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. Bij ISBW vinden we het belangrijk dat je diploma ook echt waarde heeft. Onze HBO Bachelor- en Ad-opleidingen zijn dan ook officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Voor onze erkende opleidingen zijn we vanuit ISBW bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). 

Stapsgewijs naar een waardevol diploma 

Wil jij studeren voor een officieel erkend HBO-diploma, maar voelt de inschrijving voor een volledige opleiding als een te grote stap? Dan is ons modulaire onderwijs de perfecte manier om stapsgewijs te beginnen met je studie. Met ons modulaire en erkende onderwijs bouw je in jouw eigen tempo aan een waardevol diploma op HBO-niveau. 

Hoe werkt een opleiding op HBO-niveau bij ISBW? 

Je opleiding op HBO-niveau bij ISBW kan bijvoorbeeld een hele HBO Bachelor of Ad-opleiding zijn, maar ook een korter programma. Deze kortere deelprogramma’s kunnen enkele maanden tot een jaar duren en zijn vaak onderdeel van een HBO Bacheloropleiding. Als je begint met een deelprogramma, dan kun je vaak later alsnog besluiten om door te gaan voor bijvoorbeeld de HBO Associate degree Management of HBO Bachelor Bedrijfskunde

Onze opleidingen zijn flexibel opgezet en opgebouwd uit modules van drie maanden. Het is vaak mogelijk om die te verschuiven. De klassikale lessen bereid je thuis voor, je maakt de opdrachten ook thuis. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of (digitaal) examen. 

Werken en studeren tegelijkertijd 

Alle opleidingen bij ISBW zijn deeltijdopleidingen. Dat betekent dat je maximaal één keer per week les hebt. Dat kan doordeweeks overdag, maar ook ’s avonds of overdag op zaterdag zijn. Zo kun je je opleiding volgen op het moment dat het jou uitkomt. Bij sommige opleidingen kun je ook kiezen voor e-learning. Je volgt de opleiding dan zelfstandig in de vorm van thuisstudie, maar hebt wel toegang tot een docent die jouw vragen kan behandelen. 
 
Onze opleidingen zijn volledig ingesteld op mensen met een baan. We zorgen er altijd voor dat onze lesstof direct praktisch toepasbaar is en dat ook je opdrachten gericht zijn op jouw praktijksituatie. Zo levert je opleiding je direct iets op. Dit doen we aan de hand van onze Action Learning Methode waarbij we drie aspecten continu op elkaar afstemmen: de kennis die je nodig hebt, de vaardigheden waarmee je die kennis toepast en jouw actuele werkpraktijk. 
 
Benieuwd hoe anderen werken en studeren tegelijkertijd aanpakken? Lees dan het verhaal van ISBW-student Glenn Laenen: “ISBW denkt goed mee.” 

Persoonlijk advies 

Heb je nog vragen over onze opleidingen? Of wil je persoonlijk advies over welke opleiding het best bij je past? We vertellen je graag meer en nemen uitgebreid de tijd om met jou je mogelijkheden te bespreken. Bel ons op 035 – 7 604 800 of mail naar info@isbw.nl. Dan helpen wij je verder!