Waarom je kiest voor een HBO-opleiding bij ISBW

Voor de managers van vandaag én die van morgen

Wist je dat je bij ISBW ook HBO-opleidingen kan volgen? Denk hierbij aan een erkende HBO Bachelor, maar ook aan kortere opleidingen zoals een HBO-programma of Associate Degree. Lees hier wat de voordelen zijn van een HBO-opleiding, hoe je dit combineert met je baan en hoe studeren bij ISBW werkt.

De voordelen van een HBO-diploma

Een belangrijk voordeel van een HBO-opleiding is dat je veel inhoudelijke en praktische kennis opdoet over je (toekomstige) vak. Hierdoor maak je slimmere keuzes in je werk en kun je die beter onderbouwen. Een HBO-opleiding zorgt er bovendien voor dat je strategischer kunt werken in plaats van dat je alleen uitvoerende taken doet. En ja, daar hoort ook een hoger salaris bij.
 
Ook belangrijk: met een HBO-diploma toon je direct aan wat je kunt. Zo weten (potentiële) werkgevers precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. Bij ISBW vinden we het belangrijk dat je diploma ook echt waarde heeft. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn dan ook officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. ISBW is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). 

Werken en studeren tegelijkertijd

Alle opleidingen bij ISBW zijn deeltijdopleidingen. Dat betekent dat je een keer per week les hebt. Dat kan doordeweeks overdag, maar ook ’s avonds of overdag op zaterdag zijn. Zo kun je je opleiding volgen op het moment dat het jou uitkomt. Bij sommige opleidingen kun je ook kiezen voor e-learning.
 
Onze opleidingen zijn volledig ingesteld op mensen met een baan. We zorgen er altijd voor dat onze lesstof direct praktisch toepasbaar is, en dat ook je opdrachten gericht zijn op jouw praktijksituatie. Zo levert je opleiding je direct iets op.
 
Benieuwd hoe een ander werken en studeren tegelijkertijd aanpakt? Lees dan het verhaal van ISBW-student Glenn Laenen: “ISBW denkt goed mee.”

Hoe werkt een HBO-opleiding bij ISBW?

Opleidingsvarianten

Je HBO-opleiding bij ISBW kan een hele HBO Bacheloropleiding zijn, maar ook een kortere HBO-opleiding. Deze kortere opleidingen kunnen enkele maanden tot een of twee jaar duren en zijn vaak onderdeel van een HBO Bacheloropleiding. Mocht je zijn begonnen met een korte HBO-opleiding, dan kun je vaak later alsnog besluiten om door te gaan voor de HBO Bachelor.

Modules

Onze opleidingen zijn flexibel opgezet en opgebouwd in modules. Het is vaak mogelijk om die te verschuiven. De klassikale lessen bereid je thuis voor, je maakt de opdrachten ook thuis. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Fiscale regelingen en subsidies

Volg jij je opleiding in het kader van je baan? Dan betaalt je werkgever vaak je opleiding. Hier is vaak een speciaal opleidingsbudget voor. In sommige gevallen kunnen werkgevers ook overheidssubsidie krijgen voor jouw opleiding. Overleg met jouw leidinggevende of HR-afdeling over de mogelijkheden. Betaal je de opleiding zelf? Dan kun je in sommige gevallen ook profiteren van deze subsidies, van fiscale regelingen of van het Levenlanglerenkrediet. Twijfel je of je hiervoor in aanmerking komt? Onze opleidingsadviseurs adviseren je graag.

De 5 beloften van ISBW

  1. Bij ISBW krijg je volop persoonlijke aandacht
  2. Een ISBW-opleiding is optimaal te combineren met een baan
  3. ISBW biedt erkend kwaliteitsonderwijs
  4. ISBW-lessen zijn altijd praktijkgericht en inspirerend
  5. ISBW biedt alleen de allerbeste docenten en trainers

Lees hier meer over deze 5 beloften.

We helpen je graag verder

Wil je meer weten over onze HBO-opleidingen? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. Onze opleidingsadviseurs geven je graag persoonlijk advies. Je bereikt ons op 035 – 7 604 800. Je kunt je vraag ook online stellen.
 
Alle HBO-opleidingen van ISBW bekijken