Menu
ISBW logo

Hulpverleningsprofessionals klaarstomen voor middelmanagement

De zorgverlening in Nederland wordt steeds complexer. Ook hulpverleningsprofessionals krijgen steeds meer taken en moeten op een hoger niveau functioneren. Recent rondde een groep van twaalf hulpverleningsprofessionals van De Buitenwereld, instelling voor kinderen met een psychiatrische stoornis, het 1-jarige opleidingstraject HBO Middle Management af. ISBW sprak met Otto Heijst, plaatsvervangend directeur van deze Haagse instelling en verantwoordelijke voor dit traject.
 
In totaal werken er ongeveer 140 mensen bij De Buitenwereld. De meeste leidinggevenden binnen deze organisatie zijn doorgegroeid vanuit zorgfuncties. Otto vertelt daarover: “De meeste van onze teamleiders zijn vanaf de werkvloer opgeklommen tot groepsleider, daarna tot senior medewerker en vervolgens tot teamleider. Dat is een mooie groei, maar momenteel zit er boven de teamleiders nog een laag regiomanagers die we willen laten vervallen. Daardoor staan de teamleiders nieuwe taken en verantwoordelijkheden te wachten, waarvoor ze klaargestoomd moesten worden.“ 

Wel zorgervaring, geen managementervaring

Het opleidingstraject startte met 6 teamleiders die al in een leidinggevende functie zaten en 6 medewerkers die nog op de groepen werkten, maar potentie hadden om door te groeien in een managementrol. “De twaalf deelnemers hadden allen inhoudelijke zorgervaring, maar geen managementervaring of -kennis. Dit is wel essentieel, omdat zij als teamleiders betrokken worden bij de besluitvorming van de organisatie.” Een pittig traject om naast de dagelijkse werkzaamheden te volgen. Otto vervolgt: “Ze vonden het wel zwaar, kwamen in een heel andere wereld terecht, maar werden wel echt geprikkeld. Vooral van modules als Plannen en organiseren en Financiën hebben ze enorm veel geleerd. Zij hadden bijvoorbeeld eerst geen idee van de kostprijs van ons product en waren verrast toen we gingen doorrekenen. Het heeft ze echt zakelijker gemaakt.” 

Overzien van financiële consequenties

De keuze voor ISBW was om meerdere redenen de juiste. “Het was fijn dat we meteen om tafel gingen zitten om het traject vorm te geven en specifieke docenten te selecteren. Het ging echt om maatwerk passend bij onze organisatie. Tijdens het traject was er zelfs nog ruimte in het programma om zaken aan te passen en te schakelen.”
 
De teamleiders maakten tijdens het opleidingstraject allen een enorme groei door. Otto vertelt over deze groei: “Onze teamleiders hebben zich ontwikkeld van hulpverleningsprofessionals naar managers. Ze denken en praten anders, hebben meer zicht op budgetten en omzet gekregen en overzien nu de financiële consequenties van bepaalde beslissingen. Inmiddels stellen de teamleiders ons lastige vragen. Ze vragen niet meer of ze iets mogen kopen, maar willen echt inzicht in budgetten en zijn scherp op financiën. En dat houdt ons ook weer scherp.”
 
Wilt u vanuit uw vakinhoudelijke achtergrond ook een leidinggevende of coördinerende functie gaan vervullen, dan kan de opleiding HBO Middle Management ook u verder brengen.