Menu
ISBW logo

Laat jouw opleidingsbudget niet liggen!

Veel werkgevers bieden hun werknemers een opleidingsbudget aan. Helaas blijft dit vaak ongebruikt; maar liefst 53% van dit budget in Nederland blijft liggen. Heb jij jouw opleidingsbudget dit jaar nog niet benut? Dan is nu het moment! Ook dit jaar ligt er een nieuw budget voor je klaar.

Bekijk alle opleidingen

Wat is het opleidingsbudget?

Een opleidingsbudget is een bedrag dat werkgevers ieder jaar beschikbaar stellen aan hun werknemers. Je kunt dit budget gedurende het kalenderjaar gebruiken om diverse opleidingen en trainingen te volgen. Het is niet alleen een kans om je professionele vaardigheden uit te breiden, maar ook een investering in jouw persoonlijke groei als manager. Bovendien draagt het volgen van een opleiding of training bij aan de ontwikkeling van jou én je organisatie.

Loop je opleidingsbudget niet mis 

Wil jij je opleidingsbudget gebruiken en vraag je je af op welke manier dit nuttig is voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ontdek hoe je het opleidingsbudget slim kunt besteden op een manier waar zowel jij als je organisatie profijt van hebben. 

Zo besteed je jouw opleidingsbudget slim

Overtuig jouw werkgever

Als manager is voortdurende persoonlijke groei essentieel. Hoe overtuig je jouw leidinggevende om opleidingsbudget voor jou vrij te maken? Leg duidelijk uit hoe de opleiding zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als de groei van de organisatie zal bevorderen. Anticipeer op bezwaren en presenteer sterke argumenten waarom jouw groei waardevol is voor het bedrijf. Bereid je goed voor met onze handige tips om je werkgever te overtuigen en ga het gesprek aan.

Overige financiële mogelijkheden

Naast het opleidingsbudget zijn er verschillende financiële hulpmiddelen om je studiekosten te verlagen, of je nu zelf betaalt of je werkgever. Ontdek de mogelijkheden die jou kunnen ondersteunen in je leertraject op onze pagina over subsidies en fiscale voordelen.

Volg deze topopleidingen met het opleidingsbudget

Ontdek onze topopleidingen waarmee jij de vaardigheden, kennis en soft skills verwerft om een (nóg) effectievere manager te worden.
  1. Post HBO Procesmanagement en Lean
  2. Post HBO Management van Verandering
  3. Post HBO Risicomanagement
  4. HBO Module Effectief Leidinggeven
  5. HBO Module Doelgericht Organiseren
Bekijk het volledige opleidingsaanbod

Persoonlijk studieadvies

Heb je jouw opleidingsbudget nog niet benut dit jaar? Wanneer je alvast een opleiding uitzoekt, helpt dit het proces bij je HR-afdeling te versnellen. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste opleiding. Plan een vrijblijvend studieconsult in of neem contact op via 035 – 7 604 800, dan bekijken we samen hoe jij verder kunt groeien in je rol.