Menu
ISBW logo

Karen Griep Manager van het Jaar 2018

Hilversum, 20 juni 2018 - Karen Griep is dé Manager van het Jaar 2018. In de finale op 19 juni jl.streed de Hilversumse, die werkt als hoofd bedrijfsvoering acute psychiatrie Flevoland bij GGZ Centraal, tegen medefinalisten Simone Veenema van de Gemeente Zaanstad en Janeed Ishaq van Eurocept Homecare.

Tijdens de eindstrijd in Sportcentrum Papendal presenteerden de finalisten hun visie op het vak van manager voor een bomvolle zaal met vakgenoten en geïnteresseerde professionals. De aanwezigen konden ook verschillende workshops volgen; er was een rondleiding door Sportcentrum Papendal; en trainer aller trainers Foppe de Haan vertelde over de parallellen tussen coach en manager. 

Het oordeel van de jury

De jury was zeer onder de indruk van de wijze waarop Karen haar team weet te inspireren om doelen te stellen en te bereiken. Jurylid Alex van der Weide over Karen: "Zij zit bomvol ambitie en aanstekelijke energie; heeft een warme betrokkenheid bij het vak en de mensen en weet tegelijkertijd zakelijke doelen te stellen én te behalen. Karen heeft haar mensen en afdeling laten groeien en is zelf ook snel en duurzaam gegroeid in haar rol van manager."

Ontwikkeling van medewerkers en jezelf is voor Karen heel belangrijk. Zelf heeft zij bijvoorbeeld zojuist haar MBA-opleiding afgerond. Karen ziet het motiveren van haar medewerkers voornamelijk als de ander aan het denken zetten. Ze stelt hierbij altijd de vraag: "Waarom doe je wat je doet?". In haar dankwoord richtte Karen zich vooral tot haar team: "Lief fantastisch team, ik heb met jullie gewonnen en ik ga hier heel erg hard van genieten."

Leren, inspireren en motiveren

Juryvoorzitter Rob Rijbroek is erg enthousiast over deze eerste editie van de door ISBW georganiseerde verkiezing: "ISBW heeft nadrukkelijk de managementvaardigheden van de kandidaten vooropgesteld in de verkiezing. Manager zijn houdt meer in dan vakkennis van het bedrijf waar je werkt. Je moet in staat zijn je medewerkers te coachen, te motiveren en te inspireren. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers hun manager als hun belangrijkste bron van kennis en informatie zien, dus daar moet je als manager goed op in kunnen spelen. Leren, inspireren en motiveren is een belangrijk motto voor de moderne manager."

De verkiezing Manager van het Jaar is een initiatief van ISBW in samenwerking met Sportcentrum Papendal en ManagementBoek.