Menu
ISBW logo

In quarantaine studeren en werken? Wij geven je 5 tips!

Het coronavirus heeft impact op ons allemaal. Conform de richtlijnen van het RIVM heeft ISBW besloten de fysieke lessen geen doorgang te laten vinden. Maar we snappen dat dit effect kan hebben op jouw leerproces. Vind je het moeilijk om productief te blijven voor je studie of werk? Deze 5 creatieve tips helpen je door je quarantaine te komen. 

Tip 1 – Plan videobijeenkomsten

Sociaal, fysiek contact moet je nu zoveel mogelijk beperken. Maar in deze tijden hebben we gelukkig genoeg communicatiemiddelen om op een andere manier samen te komen. Voel je je alleen? Of wil je sparren met collega’s of medestudenten? Plan dan een dagelijkse of wekelijkse videocall in via een chatprogramma, bijvoorbeeld met Microsoft Teams, Slack of Google Hangouts. Niks te melden, maar mis je de gezamenlijke lunches met je klasgenoten of collega’s? Samen lunchen in een videocall kan natuurlijk ook!

Tip 2 – Werk en studeer met uitzicht

Niemand houdt ervan om tegen een lege muur aan te kijken tijdens het werken of studeren. Sterker nog, een lege muur zet niet aan tot actie. Zet daarom je bureau bij een raam, zodat je uitzicht hebt op de buitenwereld. Lukt het niet om je bureau bij een raam te plaatsen? Of is je uitzicht niet inspirerend genoeg? Uit onderzoek blijkt dat planten en afbeeldingen of foto’s van landschappen stress reduceren en de productiviteit stimuleren. 

Tip 3 – Pak je ontspanningsmomenten

Ontspannen doen we allemaal op een andere manier. De één houdt ervan om tien minuten te mediteren en de ander geeft de voorkeur aan een lesje yoga op het internet. Wat jouw manier van ontspannen ook is: plan jouw ontspanningsmoment om de zoveel uur in. Dit helpt je niet alleen je hoofd leeg te maken, maar ook om daarna weer met een volledige focus aan de slag te gaan.

Tip 4 – Hoog en laag

Niet alleen je focus en productiviteit zijn belangrijk om te presteren. Ook moet je regelmatig bewegen nu je thuis zit. Wissel daarom zittend en staand werken met elkaar af. Geen verstelbaar bureau in huis? Pak dan een stapel, stevige grote boeken en leg deze onder je laptop. Zo kun je toch nog op grotere hoogtes werken. Maar ook een wandeling maken door je huis helpt je fysiek gezond te houden. 

Tip 5 -  Creëer een nieuwe routine

Om het thuis werken of studeren écht een succes te maken, is het belangrijk dat je een nieuwe routine ontwikkelt. Sta daarom uiterlijk om 07.00 uur op en maak – tijdens het drinken van een bakje koffie of thee -  een to do-list van uur tot uur. En vergeet hierbij niet je ontspanningsmomenten mee te nemen! Door een nieuwe routine te ontwikkelen, creëer je inzicht in je taken en ben je voor je het weet weer een productieve werk- of studeerdag verder.