Menu
ISBW logo

“Ik kan het geleerde heel goed toepassen in mijn werk”

“Ik ben van huis uit een techneut, maar ik ambieerde een managementfunctie. Dankzij deze  opleiding heb ik die ambitie waar kunnen maken.” Henk Iedema is productieleider bij Brabant Alucast in Oss. Hij groeide door naar deze functie na het volgen van de opleiding Praktische Bedrijfskunde bij ISBW.

“Na zeven jaar als projectleider technische dienst te hebben gewerkt was ik klaar om door te groeien. Die ambitie heb
ik mede dankzij ISBW waar kunnen maken.” Als productieleider geeft Henk nu leiding aan drie groepsleiders in drie ploegen. In totaal gaat het om zestig medewerkers. Hij is verantwoordelijk voor de planning, de levering aan de klanten, optimalisering van processen en het voldoen aan de KPI’s kwaliteit, orde en netheid.

Doorgroeien naar managementfunctie

“Om door te kunnen groeien van de techneut die ik was naar de managementfunctie die ik nu heb, ging ik op zoek naar verbreding van mijn kennis en inzicht in organisatorische bedrijfsprocessen, financiële mechanismen en strategische bedrijfsvoering. Kortom, wat drijft een organisatie? Dat vond ik bij ISBW.”
“Tijdens de opleiding heb ik vooral een ontwikkeling doorgemaakt in analytisch denken en organisatiesensitiviteit. Daarnaast heb ik veel plezier gekregen in het leren en in het mezelf ontwikkelen.”

Docenten uit de praktijk

Een sterke kant van de opleiding is volgens Henk de praktijkgerichtheid. “De docenten zijn mensen uit de praktijk en praten dus uit ervaring. Ze koppelen relevante theorie aan voorbeelden uit de praktijk. Je wordt beoordeeld op de businesscase die je maakt over een bestaande situatie op je werk. Dus dat is ook meteen nuttig voor de organisatie waar je werkt. Dankzij die praktijkgerichtheid kan ik de opgedane kennis zeer goed toepassen in mijn werk.”
 
Het vergaat hem goed in zijn nieuwe functie. “Er is wel meer druk en een grotere verantwoordelijkheid. Ik moet mezelf, als oud techneut, ook scherp houden om de HR-kant van mijn nieuwe functie, zoals beoordeling en functioneringsgesprekken, niet weg te laten drukken door de hectiek van presteren en de productiedruk. Maar het gaat heel goed.”

Overduidelijk trots

Terwijl we door de fabriekshal lopen, spreken medewerkers Henk regelmatig aan en begint hij ook zelf gesprekken met de mensen op de werkvloer. Henk is overduidelijk trots op het Brabantse bedrijf waar hij werkt en de producten die er worden gemaakt. Brabant Alucast is in 2007 opgericht. Het bedrijf maakt aluminium en magnesium producten. Voornamelijk onderdelen van motoren, versnellingsbakken en veersystemen voor de auto-industrie.
 
Al wandelend langs de, zo nu en dan grote wolken stoom uitbrakende, machines vertelt hij over de voortdurende modernisering van de processen en productiemethoden van de onderdelen voor vele automerken van over de hele wereld. “Hier zie je bijvoorbeeld een nieuw type robot. Die hebben we kort geleden in gebruik genomen”, wijst hij op een oranje robot die nieuw gegoten, nog dampende aluminium onderdelen van de ene machine naar de andere verplaatst.