De Nieuwe Werker: van resource naar individu

Over de impact van Het Nieuwe Werken op HRM

Wanneer een organisatie aan de slag gaat met Het Nieuwe Werken, komt er met name op het bordje van Human Resource Management behoorlijk wat extra terecht. De impact daarvan wordt helaas niet altijd door de rest van de organisatie onderkend.

Denk ten eerste aan de cultuurverandering die gerealiseerd moet worden, welke met de nodige tijd en inspanningen gepaard gaat. En daarnaast moet er extra aandacht besteed worden aan onboarding van nieuwe medewerkers en aan de vitaliteit van iedereen in de organisatie Organisaties die het bovenstaande op de rit hebben, maken vaak een verdiepingsslag met de inzet van talent- en diversiteitsmanagement. Ook bij uitstek thema’s voor de afdeling HRM.
Deze white paper zet de meest prominente uitdagingen die meekomen met Het Nieuwe Werken voor de HR manager op een rij. Tevens wordt er een suggestie gedaan voor de aanpak daarvan. Zo hoeft een organisatie het wiel niet opnieuw uit te vinden, wordt helder waar experts voor moeten worden ingeschakeld en kan zo een pro-actieve rol gepakt worden in de begeleiding van de managers en medewerkers van de toekomst.


De Nieuwe Werker

Auteur: Monique Lueb