Menu
ISBW logo

Manager worden in de zorg?

Werken als manager in de zorg. Als je al in de zorg werkt en wilt doorgroeien of je bent manager in een andere branche, bijvoorbeeld in de horeca, de cultuur of een andere sector die zwaar is getroffen door de coronacrisis, is dat wel een logische gedachte.

Maar als manager in de zorg heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Je hebt namelijk te maken met veel verschillende belangen. Niet alleen die van je cliënten, maar ook van de verzekeraars en de overheid. En natuurlijk met je directe medewerkers. Zij doen intensief werk: het is belangrijk dat jij weet hoe je hen op de juiste manier ondersteunt. Als opleider van 114.878 effectieve zorgmanagers weten we bij ISBW precies welke managementkwaliteiten je nodig hebt in de zorg.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Coachen:
Zodat iedereen in jouw team zich persoonlijk kan ontwikkelen en nóg beter gaat samenwerken. Coachen is een van de kernkwaliteiten van een goede manager. Ook, of misschien juist wel in de zorg. Mensen meekrijgen, ze op koers brengen en houden en ze daarbij boven zichzelf laten uitstijgen. De mensgerichte aspecten binnen je rol als manager zijn onmisbaar. 

Organiseren:
Een andere kernkwaliteit is organiseren. Een goede manager is een uitstekende organisator. Het uitstippelen van nieuwe processen, of juist het goed gebruik maken van bestaande processen en het (bij)sturen van het team zijn belangrijke facetten binnen deze organiserende rol. 

Zorgmanager Fatima Polat: “Ik werk met de meest zorgzame mensen die ik ken. Dat maakt dat ik zo van mijn beroep houd.”

Werk je nu nog als manager in een andere sector dan de zorg, of zit je op dit moment even zonder werk? Ook dan vind je bij ISBW jouw opleiding om manager in de zorg te worden. Je krijgt geen uitgebreide theoretische achtergronden, maar praktische kennis en tips die je meteen in je werk kunt toepassen. 

HBO-opleidingen van korte praktijkopleidingen tot complete Bachelor

ISBW heeft ook op HBO-niveau veel verschillende opleidingen voor management in de zorg. Onze opleidingen zijn ingedeeld op de onderwerpen die je wilt leren, maar ook op hoelang je over je opleiding wilt doen en wat nu je niveau is.

Kies bijvoorbeeld voor een praktijkopleiding die je managementcarrière direct een kickstart geeft, zoals Leidinggeven binnen de Zorg en Welzijn. Wil je een erkende Bachelor halen? Dan volg je een van onze HBO Bacheloropleidingen, zoals de HBO Bachelor Management in de Zorg.

Zorgmanager Vera Honingerdijk: “De gezondheidszorg is een mooie sector, waarin ik dagelijks mijn steentje mag bijdragen aan een gezond en fit Nederland.” 

Liever (eerst) een iets kortere opleiding? Kies dan voor een van onze HBO-programma's. Dit zijn verkorte programma's waarin je een afgerond deel van een HBO Bacheloropleiding volgt. Denk bijvoorbeeld aan HBO Management en Leidinggeven in Zorg en Welzijn. Ben je juist al wat verder als zorgmanager? Ga dan voor een Post HBO-opleiding, zoals Post HBO Coachend Leidinggeven voor Zorg en Welzijn.
We hebben nog veel meer opleidingen in dit vakgebied: bekijk snel alle opleidingen en maak jouw keuze. 

Persoonlijk opleidingsadvies

Wil je graag een persoonlijk opleidingsadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bellen op 035 – 2 008 372 of het contactformulier invullen. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact met je op.