Menu
ISBW logo

Zo maak je als manager een positieve impact op je omgeving

Als manager heb je een grotere impact op je omgeving dan je in eerste instantie misschien verwacht. Binnen jouw organisatie speel je een cruciale rol bij het nemen van beslissingen, zorg je voor efficiënte werkprocessen en goede resultaten en geef je vaak leiding aan een afdeling of team. De manier waarop je met deze verantwoordelijkheden omgaat heeft invloed op de mensen waarmee je samenwerkt en op de bredere omgeving waarin je organisatie opereert. 

Om als manager een positieve impact te maken, mag je de specifieke kennis, vaardigheden en soft skills die je nodig hebt niet onderschatten. Management is een vak dat constant in beweging is en jouw aandacht nodig heeft. Wil jij jouw impact als manager op je omgeving verbeteren, nu én in de toekomst? Zet dan vandaag nog de eerste stap! 

Bekijk ons opleidingsaanbod

Vier thema’s waar jij als manager impact op hebt 

Wil jij graag een positieve impact maken op jouw omgeving? Dan is het allereerst belangrijk dat je je bewust bent van de impact die je als manager hebt. Binnen elke organisatie zijn er vier belangrijke thema’s waar jij – bewust of onbewust – invloed op uitoefent. Deze zijn hiernaast in kaart gebracht: 

Verbeter jouw impact op...


Werkgeluk en groeipotentie 

Verbeter jouw impact op werkgeluk en groeipotentie door empathie te tonen naar je medewerkers, met ruimte voor de behoeften van een ander. Hierbij leg je de focus op een goede samenwerking en het stimuleren van individueel talent. Wil jij hier beter in worden? Bekijk deze opleidingen: 


Veranderingen en innovaties 

Verbeter jouw impact op veranderingen en innovaties door hier draagvlak voor te creëren. Wees een pionier met verrijkende en verantwoorde ideeën om jouw organisatie te helpen groeien en breng jouw mensen in beweging met storytelling. Wil jij hier beter in worden? Bekijk deze opleidingen: 


Wendbaarheid 

Jouw impact op wendbaarheid verbeter je door een werkomgeving te creëren die kan meebewegen met de tijd. Je creëert houvast met een planmatige structuur, maar bent niet bang om plannen te wijzigen wanneer de situatie daarom vraagt. Wil jij hier beter in worden? Bekijk deze opleidingen: 


Duurzame kansen 

Jouw impact op duurzame kansen verbeter je door slim gebruik te maken van data om kansen te identificeren die jouw organisatie op de lange termijn helpen groeien. Je combineert meetbare resultaten met een stimulerende werkomgeving. Wil jij hier beter in worden? Bekijk deze opleidingen: 

Gratis whitepaper: ’10 eigenschappen van de manager van de toekomst’ 

Wil jij als manager ook in de toekomst een positieve impact maken op jouw omgeving? Dan zijn er 10 eigenschappen die je sowieso moet bezitten. Waarom heb je als manager bijvoorbeeld steeds meer moed nodig? En ben jij wel tech-savvy genoeg? Hoe zorg je ervoor dat je authentiek overkomt en waarom is dit allemaal zo belangrijk voor de toekomst van het managementvak? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer in onze whitepaper ’10 eigenschappen van de manager van de toekomst’. 

Whitepaper aanvragen

Studenten over ISBW

Chris Helwerda
(HBO Module Effectief Leidinggeven

“Ik heb ontdekt dat ik persoonlijke gesprekken belangrijk vind en ik probeer ze nu ook regelmatig te voeren. Ik merk dat dit ook gewaardeerd wordt door mijn team.” 
Lees het verhaal van Chris

Marlene Trompetter
(HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management voor zorg en welzijn

“Ik heb geleerd meer het gesprek aan te gaan met medewerkers en ze zelf te laten nadenken over hoe ze het ook anders kunnen doen.”
Lees het verhaal van Marlene

Waarom ISBW jou kan helpen je positieve impact te vergroten 

Bij ISBW begrijpen we dat management een vak apart is. We streven ernaar om jou als manager te ondersteunen in je ontwikkeling en groei, met als doel om het beste uit jezelf en jouw team te halen. ISBW biedt praktijkgerichte opleidingen die gericht zijn op kennis, vaardigheden en soft skills, zodat je jouw impact als manager kunt vergroten en positieve verandering kunt realiseren. Ben je klaar om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen en échte impact te maken? Bekijk onze opleidingen of ga vrijblijvend in gesprek met onze opleidingsadviseurs over jouw ontwikkeling. 

Ontdek je talenten als leidinggevende 

Ben jij vooral een coach, leider, ondernemer of organisator? Doe de gratis assessmenttool en ontdek binnen twee minuten waarin jij excelleert en wat jouw valkuilen zijn als leidinggevende. Ontvang een uitgebreid rapport met jouw persoonlijke resultaten. 

Doe de test

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.