Hoe manage je succesvol een team dat niet bij elkaar zit?

Vraag gratis de whitepaper ‘Managen op Afstand’ aan

Als een team langere tijd niet bij elkaar komt, doet dat iets met de teamleden. En het doet zeker ook iets met jou als manager. Want hoe zorg je dat je mensen nog wel de juiste dingen doen? En blijven ze gemotiveerd of voelen ze zich verloren op hun thuiswerkplek? Hoe zorg je dat ze nog wel efficiënt samenwerken? Het gebrek aan grip leidt ook tot vragen bij jezelf. Want doe je zelf nog wel de juiste dingen, moet je het niet radicaal anders aanpakken? Antwoord op die vragen vind je in de whitepaper ‘Managen op Afstand’.

Whitepaper aanvragen

In deze whitepaper geven we leidinggevenden en managers houvast hoe je je team effectief managet wanneer je niet bij elkaar zit. We geven 8 praktische tips waarmee je als manager kunt zorgen dat je team lekker blijft functioneren en dat jullie samen ook nog eens goede resultaten behalen.
 
Daarnaast geven we inzicht in de achterliggende filosofie van het hoe en waarom van managen op afstand. Dat doen we aan de hand van 3 focusgebieden:

  1. Autonomie
    Hoe je als team samen je werkzaamheden organiseert en welke vrijheden de teamleden daarbij krijgen: dat is wat we onder autonomie verstaan. En op afstand zit dat allemaal net even anders in elkaar dan wanneer je bij elkaar op kantoor zit.
  2. Verbondenheid
    Teamspirit, op kantoor voel je al snel of het goed zit. Het groeit al door simpelweg koffie voor elkaar te halen, of door samen te lachen om een blunder. Hoe doe je dat als iedereen ergens anders zit?
  3. Competentie
    Werken op afstand vraagt andere vaardigheden dan werken op kantoor. Met digitale hulpmiddelen, maar ook met zelfredzaamheid. Thuiswerken betekent vaak dat mensen nieuwe vaardigheden moeten ontwikkelen. En dat moeten ze zelfstandig doen.

Lees de whitepaper

Nieuwsgierig geworden? Lees dan de whitepaper ‘Managen op Afstand’.

Whitepaper aanvragen

Ben je nog zoekende naar de juiste manier om je medewerkers aan te sturen en op afstand betrokkenheid te creëren? Of heb je een leidinggevende functie gekregen terwijl medewerkers in jouw team veelvuldig vanuit huis werken? Dan is de Masterclass Managen en Leidinggeven iets voor jou. In 1 dag krijg je de technieken aangereikt waarmee jij succesvol online kunt managen en leidinggeven. 

Bekijk de masterclass