banner

Is het examen verplicht?

Het ISBW-examen is een verplicht onderdeel van een opleiding. Als je geen vrijstelling toegekend hebt gekregen, hoor je ook examen te doen om een diploma of certificaat in ontvangst te kunnen nemen. De examens die door externe instituten worden afgenomen, zijn niet altijd verplicht. Als je voor een opleiding al een ISBW-examen aflegt, kun je zelf kiezen of je vervolgens ook nog deelneemt aan het externe examen. Dat is niet verplicht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij NIMA-examens. De ISBW-examens zijn een uitstekende voorbereiding op het externe examen. Als een opleiding niet wordt afgerond met een ISBW-examen, maar alleen met een extern examen, dan is het een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij EXIN-examens.

-

Het oordeel is binnen, studenten beoordelen ISBW met een 7,9!

 

Kom naar de Open Dag op 4 november te Utrecht!

Wil jij ontdekken of studeren bij ISBW iets voor jou is?

Kom dan naar onze open dag, woon een proefles Verandermanagement of Management van Zorg en Welzijn bij en voer een persoonlijk adviesgesprek met een ervaren opleidingsadviseur.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.