banner

Is het examen verplicht?

Het ISBW-examen is een verplicht onderdeel van een opleiding. Als je geen vrijstelling toegekend hebt gekregen, hoor je ook examen te doen om een diploma of certificaat in ontvangst te kunnen nemen. De examens die door externe instituten worden afgenomen, zijn niet altijd verplicht. Als je voor een opleiding al een ISBW-examen aflegt, kun je zelf kiezen of je vervolgens ook nog deelneemt aan het externe examen. Dat is niet verplicht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij NIMA-examens. De ISBW-examens zijn een uitstekende voorbereiding op het externe examen. Als een opleiding niet wordt afgerond met een ISBW-examen, maar alleen met een extern examen, dan is het een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij EXIN-examens.

-

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Vroege beslissers pakken voordeel bij ISBW

Schrijf je nu alvast in voor een opleiding in het najaar en profiteer!

Na de zomer die extra stap voor je carrière zetten? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om jezelf nóg waardevoller op de werkvloer te maken. Meld je vóór 30 juni 2018 aan voor een opleiding in het nieuwe seizoen en profiteer van de voordelen.

Bekijk de voordelen

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren