banner

Hoe kan ik me afmelden voor een examen?

Het kan voorkomen dat je bij een gepland examen niet aanwezig kunt zijn. In dit geval is het belangrijk dat je jezelf afmeldt via het Examenbureau. Voor het afmelden van een examen gelden de volgende regels:
Indien je niet aanwezig kunt zijn bij het examen, moet je jezelf vooraf afmelden bij het Examenbureau. De onderstaande regeling is van kracht:

  • Tot 14 dagen (twee weken) voor het examen is annulering mogelijk tegen € 25,- administratiekosten. Je kunt het examen doorschuiven naar het eerstvolgende herkansingsmoment.
  • Bij annulering binnen zeven dagen (een week) voor de examendatum blijf je het volledige examengeld verschuldigd. Alleen als je een verklaring (medische attest of doktersverklaring) kunt overleggen, kan de Examencommissie besluiten het examengeld te laten vervallen. De administratiekosten à € 25,- moeten altijd betaald worden.

Wanneer je je afmeldt voor een examen, betekent dit dat één van de examenmogelijkheden vervalt.

-

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 8 maart in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.