Menu
ISBW logo

Alles over jonge, startende managers

Moet je als manager ervaring hebben op de werkvloer of is dat niet nodig? Is het een voordeel om een jonge manager te zijn? Welke leiderschapsstijlen hanteren starters, de nieuwe generatie managers? Wat voor veranderingen brengt dat met zich mee op de werkvloer? Jonge managers zijn belangrijk voor vernieuwing binnen organisaties, maar wat vindt werkend Nederland hiervan? En wat zijn volgens werkend Nederland de do’s en don’ts voor startende managers?

Het Nationaal Managementonderzoek 2023 geeft antwoord op deze vragen. Vanuit de ogen van werkend Nederland brengen we in kaart hoe werknemers denken over startende managers, hoe ze zich dienen te gedragen op de werkvloer, wat er van hun verwacht wordt en welke thema’s belangrijk zijn.

Alles weten over jonge, startende managers op de werkvloer?

Onderzoek lezen

Over het Nationaal Managementonderzoek.

In december 2022 heeft Markteffect in opdracht van ISBW 1.004 werkende Nederlands ondervraagd over hun manager en managers in algemeen. De ‘gemiddelde’ manager van de respondenten is een man tussen de 35 en 45 jaar. De respondenten hebben over het algemeen een operationele functie en werken het vaakst tussen de 2 en 5 jaar samen met hun manager.