banner
  • Alleen de kennis die je nodig hebt 
  • Vaardigheden om kennis toe te passen
  • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Individuele Reïntegratie overeenkomst (IRO)

Wat en voor wie?

Mogelijkheid voor werklozen om zelf invulling te geven aan de reïntegratie mbv een reïntegratiebedrijf Onderdeel van de IRO kan een scholingstraject zijn, een EVC of een korte training. Het UWV bepaalt i.o.m. RBO Groningen of de deelnemer de scholing mag volgen.

Maximaal bedrag IRO is € 5.000,- inclusief btw (hiervan wordt ook het reïntegratiebedrijf betaald).
Dit bedrag kan in uitzonderlijke gevallen (bij zeer moeilijke plaatsingen) oplopen tot € 12.000,- hier zijn geen duidelijke regels aan verbonden. Dit is daarom afhankelijk van het reïntegratiebureau in samenwerking met het UWV.

Wat doet ISBW?

Opleiding moet passen bij de deelnemer en zijn reïntegratieproces. Omdat een deelnemer moet bewijzen dat hij scholing volgt moet er een presentielijst worden bijgehouden.

Wat doet de werkgever?

De opdrachtgever is het UWV/ reïntegratiebedrijf. Zij stellen per deelnemer individuele eisen. Het UWV werkbedrijf (CWI) houdt tekortberoepen bij per regio en landelijk, iedere maand worden cijfers bekend gemaakt op: www.werk.nl .

Wat doet de werknemer

Deelnemer is werkloos en heeft scholing nodig om te kunnen reïntegreren in de arbeidsmarkt. Contacten met de werkcoach zijn essentieel.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 23 augustus in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren