• De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Vakopleidingen

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt immers opgeleid in één specifiek vak, bijvoorbeeld in...

Lees meer

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt immers opgeleid in één specifiek vak, bijvoorbeeld in HRM, sales- en accountmanagement of management voor zorg...

Lees meer

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt immers opgeleid in één specifiek vak, bijvoorbeeld in HRM, sales- en accountmanagement of management voor zorg...

Lees meer

Vakopleidingen: 57 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
STAP - budget
Filters

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (2)

Vakopleidingen (55)

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt immers opgeleid in één specifiek vak, bijvoorbeeld in HRM, sales- en accountmanagement of management voor zorg en welzijn. Bij ISBW bieden we uitsluitend vakopleidingen aan op HBO-niveau.  

Waarom kiezen voor een vakopleiding? 

Een vakopleiding bestaat uit een of meerdere modules. De modules worden verzorgd op HBO-niveau. Met een vakopleiding van ISBW kies je dus voor kwaliteit gelijkwaardig aan onze HBO-opleidingen. Dit komt met de volgende voordelen:  

 • Je past de opdrachten toe in je eigen werkomgeving;  
 • Je krijgt les van docenten die werkzaam zijn (geweest) binnen je vakgebied;  
 • Je kiest voor het programma met modules die jíj interessant vindt. 

Voor veel van onze vakopleidingen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je kunt direct beginnen. Je leert tijdens je opleiding hoe je de theorie toepast in je eigen praktijk. Zo merk je direct wat de opleiding jou oplevert. Na succesvolle afronding ontvang je een vakdiploma. 

Populaire vakopleidingen 

1. Middle Management 
Als middle manager ben je het verbindingsstuk tussen het (hoger) management en de medewerkers. Je motiveert anderen en zorgt ervoor dat iedereen handelt volgens de visie en strategie van de organisatie. Tijdens de vakopleiding Middle Management van ISBW doe je de vaardigheden op die je nodig hebt met betrekking tot communicatie, leiderschap en planning. Deze opleiding is al ruim veertig jaar dé opleiding voor middle managers in Nederland. 

2. Effectief Leidinggeven en Psychologie 
Wil je meer inzicht hebben in het gedrag van medewerkers binnen je organisatie? In de vakopleiding Effectief Leidinggeven en Psychologie van ISBW behandelen we de combinatie van effectief leidinggeven en organisatiegedrag. Tegenwoordig staan thema’s als motivatie, binding, leervermogen en duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda van het management. Tijdens de opleiding doe je de kennis op over leidinggeven en organisatiegedrag waarmee je het optimale uit je organisatie en medewerkers kunt halen. 

3. HR-adviseur 
Adviseer jij als HR-adviseur regelmatig het management over het aantrekken, selecteren, beoordelen en belonen van medewerkers? En wil je graag je coachingsvaardigheden versterken? Volg dan de opleiding HR-adviseur. Onze ervaren docenten reiken je nuttige wervingskanalen en -methoden aan en leren je het functioneren van medewerkers beoordelen en belonen. Ook ontwikkel je coachingsvaardigheden waarmee je medewerkers in beweging krijgt en weerstand kunt doorbreken. Als je wilt doorgroeien in HR, dan is dit de opleiding voor jou. 

Praktijkgericht studeren 

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom hét sleutelwoord bij de vakopleidingen van ISBW. Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten én de manier waarop zij lesgeven, garanderen dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk.  

Onze leerstof baseren we op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze vakopleidingen optimaal resultaat voor jou én je organisatie. 

Meer over de praktijkgerichte aanpak van ISBW. 

Subsidies en financiering 

Een opleiding is een investering in je carrière. Zowel werkgevers als particulieren kunnen bij opleidingen van ISBW gebruikmaken van interessante subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen die gekoppeld zijn aan opleidingen. De details kun je lezen op de pagina ‘Subsidies en fiscale regelingen.’

Word een effectievere manager met ISBW 

Wil jij jezelf (verder) ontwikkelen in jouw rol als manager? Bij ISBW weten wij als geen ander hoe we jou het beste kunnen helpen om succesvol te zijn in jouw vak. Of je nu al manager bent of dat graag wilt worden, jouw praktijkgerichte opleiding helpt je in jouw ontwikkeling als manager. 

ISBW biedt een totaalpakket met kennis, vaardigheden en skills voor effectieve managers. Dit doen we vanuit de vier rollen van de manager, zodat jij je veelzijdige functie zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. Ons ManagersOntwikkelModel® geeft de vier kernrollen van de manager weer: 

 • Leider 
 • Coach 
 • Organisator 
 • Ondernemer 

De ene rol zal je misschien makkelijk afgaan, de andere moet je nog wat verder ontwikkelen. Daarom is ISBW er voor jou. Wij helpen je om van jouw ontwikkelpunt een kracht te maken. Maar we stimuleren je ook om je verder te verdiepen in de rol waar jij je het meeste thuis voelt. Hoe meer je de rollen van het MOM® beheerst, des te effectiever je bent voor jouw organisatie. Benieuwd op welke manieren dit allemaal kan bij ISBW? 

Bekijk het opleidingsaanbod

Studenten over ISBW 

Simone van Rijn (Effectief Leidinggeven) 
“Vanuit mijn functie vind ik het belangrijk om me meer te verdiepen. Ik heb nog niet eerder een managementopleiding gevolgd, dus het leek me wel fijn om hier wat meer handvatten voor te krijgen. Bijvoorbeeld voor het coachen van een team. Toen ik hoorde over deze opleiding, dacht ik: mooi, hier ga ik aan meedoen.” 

Lees het verhaal van Simone 

Gratis studieconsult 

Weet je nog niet helemaal zeker of een vakopleiding van ISBW bij jou past? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar 035 – 7 604 800 of plan geheel vrijblijvend een gratis persoonlijk studieconsult in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Veelgestelde vragen 

Op welk niveau wordt een vakopleiding gegeven? 
De vakopleidingen van ISBW worden uitsluitend gegeven op HBO-niveau. De modules uit onze vakopleidingen zijn afkomstig uit onze erkende HBO-opleidingen

Ontvang je met een vakopleiding een erkend diploma? 
Na succesvolle afronding van een vakopleiding ontvang je een vakdiploma van ISBW voor het programma dat je hebt afgerond. Je ontvangt geen officieel getuigschrift, maar kunt met je diploma wel vrijstelling krijgen voor gelijke modules in een HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding. Bespreek dit met een van onze studieadviseurs. Uit onderzoek blijkt verder dat een diploma van ISBW zeer goed wordt gewaardeerd door werkgevers. Een vakdiploma van ISBW is dus altijd een uitstekende aanvulling op je cv. 

Wat is het verschil tussen een HBO-deelprogramma en een vakopleiding? 
Alle vakopleidingen van ISBW worden gegeven op HBO-niveau, net als bij een HBO-deelprogramma. Bij een HBO-deelprogramma doe je daarnaast een HBO businesscase, waarin je aantoont dat je de kennis opgedaan in verschillende modules ook met elkaar kunt combineren in de praktijk. Die businesscase maakt geen onderdeel uit van de vakopleiding. 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.