Leidinggeven

Professioneel leidinggeven is een vak. Een vak dat je kunt leren in een cursus leidinggeven van ISBW. Je maakt kennis met verschillende leiderschapsstijlen en ontdekt in welke situatie...

Lees meer

Professioneel leidinggeven is een vak. Een vak dat je kunt leren in een cursus leidinggeven van ISBW. Je maakt kennis met verschillende leiderschapsstijlen en ontdekt in welke situatie je welke stijl het beste kunt inzetten. Verder leer je...

Lees meer

Professioneel leidinggeven is een vak. Een vak dat je kunt leren in een cursus leidinggeven van ISBW. Je maakt kennis met verschillende leiderschapsstijlen en ontdekt in welke situatie je welke stijl het beste kunt inzetten. Verder leer je...

Lees meer

Leidinggeven: 36 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

Post HBO Opleidingen (7) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (7) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (10) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Vaardigheidstraining (9) ISBW biedt je een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd jouw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat je nu nodig hebt.

Executive Masterclass (1) Een Executive Masterclass is onderdeel van een volledige Executive Master en bestaat uit een compleet programma rondom een bepaald onderwerp of thema op Masterniveau. Het programma is altijd gericht op je persoonlijke leerdoelen, waardoor je precies datgene leert wat voor jou van belang is. Een Executive Masterclass wordt niet formeel afgerond met een officieel erkend diploma, maar met een instituutscertificaat.

Masteropleiding (1) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Professioneel leidinggeven is een vak. Een vak dat je kunt leren in een cursus leidinggeven van ISBW. Je maakt kennis met verschillende leiderschapsstijlen en ontdekt in welke situatie je welke stijl het beste kunt inzetten. Verder leer je hoe je jouw mensen optimaal motiveert en ondersteunt en hoe je snel en doelgericht het gewenste resultaat behaalt. Ook het delegeren van taken komt aan de orde.

Opleiding tot leidinggevende?

Wil jij een opleiding tot leidinggevende volgen? Ben je (aankomend) leidinggevende en zoek je praktische kennis en vaardigheden om je leidinggevende rol zo goed mogelijk te vervullen? Dan is de Basistraining leidinggeven bijzonder geschikt voor je. Je gaat aan de slag met de taken en rollen van leidinggevenden. Je oefent praktische vaardigheden, zoals duidelijk communiceren en het voeren van voortgangs- en beoordelingsgesprekken.

Coachend Leidinggeven

Heb je al meer ervaring als leidinggevende en wil je je meer bekwamen in een bepaalde stijl van leidinggeven, zoals coachend leiderschap? Denk dan eens aan de training Coachend leidinggeven. Coachend leidinggeven is de meest effectieve stijl van leidinggeven als je je team wilt stimuleren en motiveren zich verder te ontwikkelen. Je leert hoe je de potentiële kwaliteiten van je medewerkers stimuleert, zodat zij optimaal gaan presteren.

Inspirerend leidinggeven

Coachend leiderschap en inspirerend leiderschap zijn beide stijlen van leidinggeven die bijdragen aan effectief leiderschap. Als je in korte tijd je vaardigheden in leidinggeven wilt ontwikkelen, dan is de opleiding Effectief Leidinggeven een uitstekende keuze. Na het volgen van dit korte, praktijkgerichte programma beschik je over een eigen stijl van leidinggeven en kun je die aanpassen aan een situatie of gesprekspartner. Je kunt je mensen motiveren en inspireren en hiermee voor een goede sfeer binnen het team zorgen. Je geeft effectief feedback en luistert goed naar de feedback die je krijgt van jouw medewerkers. Zo leid je jouw team resultaat- en mensgericht.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.