Menu
ISBW logo
  • De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

HBO Bachelor

Heb jij de ambitie om de volgende stap te zetten in je carrière en doe je dat graag met een officiële Bachelortitel of Ad-getuigschrift? Met een erkende HBO-opleiding van ISBW doe jij de...

Lees meer

Heb jij de ambitie om de volgende stap te zetten in je carrière en doe je dat graag met een officiële Bachelortitel of Ad-getuigschrift? Met een erkende HBO-opleiding van ISBW doe jij de kennis en vaardigheden op om uit te blinken in jouw rol...

Lees meer

Heb jij de ambitie om de volgende stap te zetten in je carrière en doe je dat graag met een officiële Bachelortitel of Ad-getuigschrift? Met een erkende HBO-opleiding van ISBW doe jij de kennis en vaardigheden op om uit te blinken in jouw rol...

Lees meer

HBO Bachelor: 33 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

HBO-Opleidingen (6)

HBO Associate degree (1)

Post HBO-opleidingen (1)

HBO-deelprogramma (21)

Vakopleidingen (4)

Heb jij de ambitie om de volgende stap te zetten in je carrière en doe je dat graag met een officiële Bachelortitel of Ad-getuigschrift? Met een erkende HBO-opleiding van ISBW doe jij de kennis en vaardigheden op om uit te blinken in jouw rol als manager. 

Waarom kiezen voor een erkende HBO-opleiding? 

Een belangrijk voordeel van een erkende HBO-opleiding is dat je veel inhoudelijke en praktische kennis opdoet over je (toekomstige) vak. Een HBO-opleiding zorgt er bovendien voor dat je naast je uitvoerende taken ook strategischer leert werken. Ook belangrijk: met een HBO-getuigschrift toon je direct aan wat je kunt. Zo weten (potentiële) werkgevers precies wat ze aan je hebben. 

HBO Bacheloropleiding 

Bij Hogeschool ISBW volg je in je eigen tempo naast je werk een volledig erkende HBO Bacheloropleiding. Dankzij onze praktijkgerichte aanpak kun je je nieuwe kennis ook meteen toepassen in je werk. Hierdoor ziet je werkgever ook meteen het rendement van jouw Bacheloropleiding. De docenten die jou begeleiden werken zelf ook in het bedrijfsleven. 

De HBO Bacheloropleidingen kennen een opbouw in drie fases plus een afstudeerfase die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. De nominale duur van deze opleidingen is vier jaar. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Vraag onze studieconsultants om meer informatie. 

HBO Associate degree 

Een HBO Associate degree is de perfecte keuze als je in korte tijd een erkende opleiding op HBO-niveau wilt afronden. Met het Ad-getuigschrift toon je aan dat je over het steeds vaker gevraagde HBO-werk- en -denkniveau beschikt. Deze Ad-opleidingen zijn bovendien uitstekend te combineren met werk en privé. 

In dit traject haal je in gemiddeld twee jaar een officieel HBO Ad-getuigschrift van 120 EC (studiepunten). Je kunt net als bij de HBO Bacheloropleidingen instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook hier instromen met een 21+ toets. 

Lees meer over de opbouw van onze HBO-opleidingen. 

Populaire HBO-opleidingen 

1. HBO Bachelor Bedrijfskunde 
Wil jij jezelf ontwikkelen tot bedrijfskundig professional op HBO Bachelorniveau? In deze HBO Bachelor Bedrijfskunde krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt over alle mogelijke facetten in een bedrijf. Niet alleen ga je aan de slag met onderwerpen als HR, finance en marketing, ook leidinggeven en jouw ontwikkeling als manager zijn een focuspunt. 

2. HBO Associate degree Management
Met de HBO Associate degree Management van Hogeschool ISBW kies je een brede opleiding waarmee je je ontwikkelt tot een manager die op operationeel en tactisch niveau handelt. Je verdiept je in bedrijfskundige processen, projecten en HR, zodat je straks weet wat er van je verwacht wordt. 

Wil je zo snel mogelijk aan de slag in de praktijk? Dan kun je kiezen voor de HBO Associate degree Management Versneld met baanbemiddeling, waarmee je na anderhalf jaar al een officieel HBO-getuigschrift én een baan op zak hebt. 

Doorstroommogelijkheden 

Heb je je HBO Associate degree op zak maar wil je graag nog die extra stap zetten naar een Bachelortitel? Met je Ad-getuigschrift kun je indien gewenst doorstromen naar de HBO Bacheloropleidingen van ISBW. Je kunt dan vrijstelling krijgen voor een deel van de Bacheloropleiding. Vraag onze studieadviseurs om meer informatie.  

Met een HBO Bachelortitel op zak kun je doorstromen naar onze Masteropleidingen, op voorwaarde dat je minstens twee jaar werkervaring hebt. 

Praktijkgericht studeren 

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom hét sleutelwoord bij de HBO-opleidingen van ISBW. Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten én de manier waarop zij lesgeven, garanderen dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk.  

Onze leerstof baseren we op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze HBO-opleidingen optimaal resultaat voor jou én je organisatie. 

Meer over de praktijkgerichte aanpak van ISBW. 

Subsidies en financiering 

Een opleiding is een investering in je carrière. Zowel werkgevers als particulieren kunnen bij opleidingen van ISBW gebruikmaken van interessante subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen die gekoppeld zijn aan opleidingen. De details kun je lezen op de pagina ‘Subsidies en fiscale regelingen.’ Hieronder lees je alvast meer over het STAP-budget en het levenlanglerenkrediet: 

STAP-budget 

Met het STAP-budget kun je € 1.000,- aan subsidie per jaar ontvangen voor een erkende opleiding of een deelprogramma hiervan. Dit bedrag is een gift. Als je de opleiding met succes afrondt, hoef je niets terug te betalen. Bij een HBO Bacheloropleiding of Associate degree kun je deze subsidie ontvangen voor elk jaar dat je aan de opleiding studeert. Doe jij vier jaar over je HBO-opleiding? Dan kun je dus in totaal € 4.000,- STAP-budget ontvangen.

LET OP: De overheid heeft besloten dat het STAP-budget per 2024 stopt. Je kunt het STAP-budget dus alleen nog eenmalig in september óf november 2023 aanvragen voor een erkende opleiding of deelprogramma.

Lees hoe het STAP-budget werkt

Levenlanglerenkrediet (LLLK) 

Vanaf september 2017 kun je als je jonger bent dan 56 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een opleiding te financieren. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Volg je bij ISBW een erkende HBO-opleiding, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van financiering.  

Bekijk de voorwaarden voor het levenlanglerenkrediet

Word een effectievere manager met ISBW 

Wil jij jezelf (verder) ontwikkelen in jouw rol als manager? Bij ISBW weten wij als geen ander hoe we jou het beste kunnen helpen om succesvol te zijn in jouw vak. Of je nu al manager bent of dat graag wilt worden, jouw praktijkgerichte opleiding helpt je in jouw ontwikkeling als manager. 

ISBW biedt een totaalpakket met kennis, vaardigheden en skills voor effectieve managers. Dit doen we vanuit de vier rollen van de manager, zodat jij je veelzijdige functie zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. Ons ManagersOntwikkelModel® geeft de vier kernrollen van de manager weer: 

  • Leider 
  • Coach 
  • Organisator 
  • Ondernemer 

De ene rol zal je misschien makkelijk afgaan, de andere moet je nog wat verder ontwikkelen. Daarom is ISBW er voor jou. Wij helpen je om van jouw ontwikkelpunt een kracht te maken. Maar we stimuleren je ook om je verder te verdiepen in de rol waar jij je het meeste thuis voelt. Hoe meer je de rollen van het MOM® beheerst, des te effectiever je bent voor jouw organisatie. Benieuwd op welke manieren dit allemaal kan bij ISBW? 

Bekijk het opleidingsaanbod

Studenten over ISBW 

Kelly Kruyver (Ad Operationeel Management) 
“Met een HBO-opleiding kon ik verder groeien binnen het bedrijf. Ik wilde graag een praktijkgerichte opleiding volgen, waarbij ik wat ik leer ook direct in de praktijk kan toepassen. Dat kan met de ISBW-opleidingen. Je plukt er meteen de vruchten van.”  

Lees het verhaal van Kelly 

Gratis studieconsult 

Weet je nog niet helemaal zeker of een HBO-opleiding van ISBW bij jou past? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar 035 – 7 604 800 of plan geheel vrijblijvend een gratis persoonlijk studieconsult in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Veelgestelde vragen 

Wat is het verschil tussen een HBO Bachelor en een HBO Associate degree? 
Een HBO Bachelor bestaat uit drie fases en een individuele afstudeerfase die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. Je behaalt met een Bacheloropleiding een officieel HBO Bachelorgetuigschrift van Hogeschool ISBW. De duur van een HBO Bacheloropleiding is gemiddeld vier jaar. 

Bij een Associate degree volg je twee fases van de Bacheloropleiding, die samen 120 EC (studiepunten) omvatten. Je rondt deze opleiding dus in de helft van de tijd af. Na een succesvolle afloop ontvang je een officieel Ad-getuigschrift van Hogeschool ISBW. Het Ad-programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. De duur van een HBO Associate degree is gemiddeld twee jaar.  

Meer over Hogeschool ISBW 

Waar stroom je in bij een HBO Bachelor met je Associate degree? 
Na het behalen van je Ad-getuigschrift kun je doorstromen naar de derde fase van de aansluitende HBO Bacheloropleiding. 

Moet je bij een HBO-opleiding van ISBW een stage volgen? 
We stemmen aan het begin van de opleiding al met je af of je huidige werkplek geschikt is om als leeromgeving te gebruiken. Heb je geen (passende) werkplek voorafgaand of tijdens de opleiding? Dan kun je stage lopen. Je doet dat dan in het laatste jaar van de opleiding, zodat je gedurende de opleiding ruimte hebt om een geschikte werkplek te vinden. 

Kun je een HBO Bacheloropleiding ook in delen volgen? 
De HBO Bacheloropleidingen van ISBW zijn modulair opgebouwd en daarom makkelijk in delen te volgen. Wij bieden verschillende mogelijkheden om te starten met een HBO-opleiding. Zo kun je bijvoorbeeld meteen kiezen voor een volledige Bacheloropleiding of een HBO Associate degree. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alleen je Propedeuse te behalen of te kiezen voor een kort HBO-deelprogramma dat specifiek is gericht op een bepaald onderwerp of vakgebied. Alle onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan en zijn daardoor te combineren in een vervolgstudie met vrijstelling.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.