banner

Training Strategisch Accountmanagement

Vergroot uw commerciële vaardigheden - 3 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800
Algemeen

In deze training leert u alle aspecten van professioneel accountmanagement. Als accountmanager bent u zelf verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van klantrelaties. In deze training wordt aandacht besteed aan het vergroten van uw commerciële vaardigheden en uw persoonlijke effectiviteit. Daarnaast leert u hoe u een praktisch en actiegericht accountplan schrijft. Na afloop heeft u meer zicht op de kritische succesfactoren van uw functie.

Uw resultaat

Na deze praktijkgerichte training kunt u beter op een planmatige manier met uw klanten omgaan. U kunt een actiegericht accountplan opstellen. U optimaliseert de commerciële resultaten bij uw klanten. Een hogere omzet, betere winstmarges, trouwe klanten en nieuwe relaties op korte en lange termijn liggen binnen handbereik.

Doelgroep

Accountmanagers, relatiebeheerders en andere commercieel verantwoordelijken. De training is ook waardevol voor verkopers die zich willen voorbereiden op een functie binnen het accountmanagement.

Aanpak

Voor de training vult u een digitaal intakeformulier in. Op basis van de formulieren bepaalt de trainer welke leervragen accent krijgen en maakt hij voor de groep binnen de kaders een maatwerktraining. Zo bereikt u een maximaal leereffect tijdens de training. In de training worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, onder andere met rollenspelen. U ontvangt persoonlijke, grensverleggende feedback. Uiteraard is er ook aandacht voor uw sterke kanten. Alle oefeningen betreffen de praktijk van strategisch accountmanagement: accountplan, effectieve werkorganisatie en commerciële vaardigheden. U kunt zelf praktijksituaties inbrengen en zult merken dat u ook leert van de visies van uw collegadeelnemers, die vaak uit andere branches komen. Tijdens het gehele trainingstraject en nog enkele weken daarna heeft u toegang tot de online leeromgeving e-Connect. Daarop vindt u achtergrondinformatie en kunt u met uw mededeelnemers en de trainer contact hebben. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Duur

De training Strategisch Accountmanagement duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Programma

Studieprogramma

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Kernbegrippen accountmanagement

 • Rol accountmanager
 • Taken en verantwoordelijkheden
 • Factoren van succesvol accountmanagement

Accountplan

 • Accountanalyse
 • Klantstrategie
 • Accountplan
 • Actieplanning

Effectiviteit van de accountmanager

 • Effectieve werkorganisatie
 • Persoonlijke effectiviteit

Commerciële vaardigheden

 • Commerciële gesprekstechnieken
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Commercieel presenteren
 • Cross-selling en meerverkoop
Planning

Planning

De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Woensdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Woensdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Woensdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam
Kosten

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 30,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Training Strategisch Accountmanagement

Vergroot uw commerciële vaardigheden - 3 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.