banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Opleiding NIMA C Marketing

De topopleiding voor marketeers - 10 maanden
Niveau
Praktijkopleidingen (HBO niveau)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
10 maanden
Opleidingsvarianten
Zaterdag, Avond, Dag en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.
Algemeen

Wil je uitblinken in het marketingvak? En het hoogst haalbare vakdiploma in de marketing behalen? Dan is het volgen van deze unieke opleiding een verstandige keuze. De opleiding NIMA C Marketing sluit naadloos aan op de meest actuele NIMA-exameneisen, waardoor de kans dat je slaagt zeer hoog is. Je wordt begeleid door topdocenten met ervaring uit de marketingpraktijk. Zij koppelen voor jou de theorie aan de praktijk.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toon je jouw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMAdiploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet je dan ook een hele mooie stap in jouw carrière.

Education Partner van NIMA

Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat deze opleiding voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij jou ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

Je hebt al enkele jaren praktijkervaring als productmanager, verkoopmanager of als manager binnen een andere bedrijfsdiscipline en wilt je commercieel-strategische kennis, inzichten en praktijkervaring naar het hoogste niveau tillen.

Doel en opzet

Je verbetert je strategische visie en je kennis van en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk. Je bent na deze opleiding in staat om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. Je kunt de uitkomsten hiervan vertalen naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Je weet dit alles concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook implementeerbaar is. De theoretische kennis die je hebt opgedaan in je vooropleiding wordt tijdens deze intensieve opleiding nog verder ontwikkeld tot actuele en praktijkgerichte kennis en kunde die je direct toepast. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige docenten word je uitstekend voorbereid op het examen NIMA C Marketing.

Vooropleiding

Richtlijnen (niet verplicht):

 • NIMA B Marketing, HEAO-CE
 • WO Economie/Bedrijfskunde

Voorbereidingstijd

Je dient rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst. Het schrijven van een strategisch plan vergt doorgaans relatief veel tijd, maar je wordt hierbij op professionele wijze begeleid.

Programma

Studieprogramma

De opleiding sluit aan op de actuele exameneisen van NIMA. Je wordt uitstekend voorbereid op jouw examen en start met een intensieve korte herhaling van eerder opgedane strategische marketingkennis. Daarnaast komen de volgende onderwerpen uitvoerig aan de orde:

Marketing C0 Theorie

(18 bijeenkomsten)

 • Marketingstrategieën
 • Marketingvaardigheden
 • Strategische doelstellingen
 • Marketinganalyse
 • Marketingdatabase
 • Marktonderzoek
 • Portfolioanalyse en businessperformance
 • Het strategisch marketingplanningsproces
 • Internationale marketingplanning
 • Concurrentiestrategieën
 • SWOT-analyse
 • Interne en externe analyse
 • Concurrentieanalyse
 • Internationale marketing
 • Strategieën voor groeimarkten
 • Digital marketing
 • Customer relationship management

Examentraining C0

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

Marketing C1/C2 Strategisch plan

(1 dag)
Ter afsluiting van de opleiding NIMA C Marketing schrijf je een strategisch plan, waarbij je al jouw theoretische kennis en inzichten toetst aan en plaatst binnen het kader van jouw eigen bedrijfssituatie. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van het strategisch plan (C1) en een mondeling examen (C2) waarin je jouw strategisch plan en de uitwerking ervan verdedigt. Hoewel het uitwerken van het strategisch plan bijzonder interessant is, vergt het schrijven doorgaans enige discipline. Wij willen je erop attenderen dat bij het schrijven van een strategisch plan de volgende zaken van essentieel belang zijn:

 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste structuur van jouw strategisch plan
 • Professionele begeleiding

Wij begeleiden je op deze punten zeer intensief, nauwgezet en professioneel. Zo neem je bij aanvang van deze module deel aan een bijeenkomst over de structuur en opzet van jouw strategisch plan. Daarnaast krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen, die je ondersteunt bij het maken van het strategisch plan voor het examen NIMA C Marketing. Van je begeleider ontvang je nuttige aanwijzingen en tips. Op individueel niveau word je door je eigen begeleider professioneel geadviseerd om tot een optimaal resultaat te komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: je schrijft een gedegen strategisch plan voor je eigen organisatie en je stuurt aan op een uitstekend resultaat voor het examen NIMA C Marketing.

NIMA-examen

Voordat je aan je NIMA-examens begint, maak je een verplicht schriftelijk examen waarmee je jouw theoretische kennis aantoont (C0 theorie-examen). Bij een voldoende beoordeling van deze toets kun je starten met NIMA Marketing C1 en C2. De examens (C1 en C2) voor het diploma NIMA C Marketing worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl Je kunt pas deelnemen aan het examen NIMA Marketing C2 (het verdedigen van je strategisch plan en de uitwerking ervan) als je een voldoende beoordeling hebt voor je strategisch plan (examen C1).

Diploma

De examens NIMA C1 en C2 leg je af bij NIMA. Het C0-examen leg je af bij NCOI. Je behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C Marketing’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie de Studeren op afstand).

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld:
Module C0 en C1/C2: € 5.190,-
Alleen module C0: € 3.990,-
Alleen module C1/C2: € 1.490,-
Studiemateriaal: € 375,-
Examenkosten:
NCOI-examen C0 € 195,-
NIMA-examen C1 € 329,-*
NIMA-examen C2 € 599,-*
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaal je rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.

Je kunt deze opleiding ook in termijnen betalen, het aantal termijnen is afhankelijk van de gekozen variant. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleiding NIMA C Marketing

De topopleiding voor marketeers - 10 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (HBO niveau)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
10 maanden
Opleidingsvarianten
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 31 mei in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.