banner
 • Gerichte kennis
 • Nieuwe skills
 • Jouw praktijk

Opleiding NIMA Marketing-A

Een zeer hooggewaardeerd diploma in marketing - 9 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
9 maanden
Opleidingsvarianten
Avond, Zaterdag, Dag en E-learning
KostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Het diploma NIMA Marketing A is al jarenlang het hoogst gewaardeerde NIMA-diploma in de markt. U doet er verstandig aan om de opleiding NIMA Marketing A te volgen bij ISBW. ISBW is een van de grootste NIMA-opleiders van Nederland. U wordt uitstekend voorbereid op het examen. Met onze praktijk- en resultaatgerichte aanpak zijn we keer op keer in staat zeer hoge slagingspercentages te realiseren.

Doelgroep

Wilt u een stevige basis leggen en u verdiepen in marketing, ongeacht welke achtergrond u heeft? Dan is de opleiding NIMA Marketing A iets voor u.

Vooropleiding

ISBW hanteert de volgende toelatingsrichtlijnen (aanbevolen):

 • Diploma NIMA Marketingoriëntatie of
 • Diploma HAVO/VWO of
 • Diploma MBO

Voorbereiding en studiebelasting

Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de praktijkopdrachten moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doel en opzet

U wilt een praktijkgerichte opleiding, die verdieping verschaft in marketing en uw kennis zo ontwikkelt dat u deze direct toe kunt passen in uw eigen omgeving. De opleiding NIMA Marketing A biedt een totaaloverzicht van alle belangrijke aspecten uit het boeiende veld van marketing en bereidt u uitstekend voor op het examen NIMA Marketing A. Na module A1 kunt u kiezen voor een van de volgende specialisaties:

 • A2 Marketing Medewerker: u gaat dieper in op marketingplanning en de diverse marketinginstrumenten
 • A2 Online Marketeer: u richt zich op de werking van de online marketinginstrumenten

De onderwerpen die aan bod komen zijn herkenbaar, doordat de theorie direct wordt gekoppeld aan actuele voorbeelden. Een uitgebreide examentraining per module hoort bij de opleiding. Dit alles onder leiding van ervaren en deskundige docenten, die zelf actief zijn in de marketingpraktijk.

Online leeromgeving

ISBW gebruikt voor deze opleiding speciaal ontwikkeld studiemateriaal, dat naadloos aansluit op de NIMA-exameneisen. Daarnaast maakt u gebruik van een moderne online leeromgeving. Het studiemateriaal en de online leeromgeving zijn helder en praktisch van opzet, met handige checklists, cases, examenoefeningen en tips die u zeker gebruikt.

Programma

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Marketing A1

(14 bijeenkomsten)
Marketingconcept

 • Marketing: filosofie, systeem en basisbegrippen
 • Grondslagen van strategische marketingplanning
 • In- en externe omgevingsfactoren
 • Marktonderzoek

Marketingmix

 • Product, prijs, plaats, promotie
 • Nieuwe marketingmixen
 • Marketingmix en positionering

Marketingstrategie

 • Strategisch marketingplan
 • Marketingdoelstellingen (Gap-analyse)
 • Online marketinginstrumenten
 • Marktsegmentatie

Consumentengedrag

 • Koopbeslissingsproces
 • Distributiebeleid
 • Communicatie- en zoekgedrag

Examentraining

 • Meerkeuzevragen
 • Rekenopdrachten

Keuze uit specialisaties

Marketingmedewerker A2

(4 bijeenkomsten)

 • Bedrijfseconomische vraagstukken en berekeningen
 • Marketingbeleid
 • Marketingplanningsproces
 • SWOT-analyse en groeistrategie

Online marketeer A2

(4 bijeenkomsten)

 • Zoekmachinemarketing
 • Online advertising
 • Social media
 • E-mailmarketing

NIMA-examen

Het examen NIMA Marketing A wordt driemaal per jaar afgenomen. U dient zich zelf aan te melden voor dit examen. Dit examen bestaat uit 2 onderdelen: NIMA A1 Marketing en NIMA A2 Marketing Medewerker of A2 Online Marketeer. Voor het complete examen NIMA Marketing A1 en A2 bedragen de kosten € 500,-. Dit betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van tariefswijzigingen door NIMA.

Diploma

Het examen NIMA Marketing A legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. U behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘Marketing A’, met als extra aantekening de specialisatie waar u voor gekozen heeft. U wordt met deze opleiding uitstekend voor­bereid op het NIMA-examen. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt auto­matisch ingeschreven in het officiële NIMA-­diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-­diploma’s heeft behaald. Kijk op www.nima.nl/nima-diplomaregister voor meer informatie.

Planning

Planning

De opleiding start in september 2016 en in februari 2017.

Opleidingsvarianten

De opleiding NIMA Marketing A duurt 9 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld:    € 100,-
Cursusgeld:    € 1.190,-
Studiematerialen:    € 200,-

Examenkosten:
Examen NIMA A1                € 250,-*

Keuze:
Examen NIMA A2: Marketing Medewerker    € 250,-*
Examen NIMA A2: Online marketeer        € 395,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding NIMA Marketing A

Een zeer hooggewaardeerd diploma in marketing - 9 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
9 maanden
Opleidingsvarianten
Dag, Avond, E-learning en Zaterdag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktische Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Het oordeel is binnen, studenten beoordelen ISBW met een 8,5!

”IK HEB DOOR DEZE OPLEIDING MEER INZICHT GEKREGEN IN DE BEDRIJFSVOERING VAN ONZE ORGANISATIE”

Christiaan Verschoor
Sectorcoördinator Wijkwerk
Stichting Netwerk

Voordeel bij ISBW!

Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer.

 • Je betaalt pas in september

 • Je betaalt geen inschrijfgeld

 • Je ontvangt gratis het managementboek van het jaar 2017

Meer informatie

Download nu gratis ‘Veranderen doe je samen’

En ontdek wat bijdraagt tot succesvol verandermanagement
Ben jij als leidinggevende of (project)manager betrokken bij het doorvoeren van veranderingen in jouw organisatie? Wil je graag weten hoe je de weerstand die vaak optreedt tegen deze veranderingen kunt ombuigen naar betrokkenheid en enthousiasme? Lees nu de whitepaper en kom alles te weten over verandermanagement.
Download de whitepaper

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen.

Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.