banner

Opleiding NIMA Communicatie-A

De standaard in communicatie - 8 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
8 maanden
Opleidingsvarianten
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800
Algemeen

In iedere organisatie draagt communicatie voor een belangrijk deel bij aan succes. Wilt u ook uw bijdrage leveren? Dan is het essentieel dat u beschikt over de nodige kennis van het communicatievak. Met deze alom gewaardeerde opleiding NIMA Communicatie A kwalificeert u zich als deskundige binnen het vakgebied communicatie. ISBW is al jarenlang actief als NIMA-opleider. U wordt doelgericht opgeleid door docenten met ruime praktijkervaring. Hierdoor wordt u perfect voorbereid op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

U wilt zich verregaand ontwikkelen op het gebied van professionele communicatie. Daarnaast wilt u graag een officieel NIMA-diploma behalen. Dan is deze boeiende en praktijkgerichte opleiding een uitstekende keuze.

Vooropleiding

U heeft een vooropleiding op minimaal HAVO- of MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doel en opzet

Het voornaamste doel van de opleiding NIMA Communicatie A is u optimaal voor te bereiden op het succesvol afronden van het examen NIMA Communicatie A. Met de aanpak van ISBW gaat dat zeker lukken. Op zeer praktijkgerichte wijze gaat u aan de slag met de kernelementen van communicatie, planning en strategie. Ook leert u alles over de uitvoeringsfase. U verdiept zich in interne, concern- en marketingcommunicatie. Daarnaast doet u kennis en vaardigheden op voor succesvolle inzet van media en pers. U sluit de opleiding af met een intensieve examentraining.

Online leeromgeving

U ontvangt voor aanvang van iedere module het benodigde studiemateriaal. Dit sluit naadloos aan bij de NIMA-exameneisen. Daarnaast krijgt u toegang tot de online leeromgeving van ISBW.

Programma

Studieprogramma

De opleiding is als volgt opgebouwd:

Kernelementen communicatie

 • Begrippen en relevantie van communicatie
 • De interne en externe omgeving
 • Organisatie- en communicatiestructuur
 • Onderzoek en gegevensverzameling

Communicatieplanning en strategie

 • Doelstellingen en doelgroepen
 • Strategie en planning van communicatie
 • Middelenmix en communicatieplan

Uitvoeringsfase

 • Conceptontwikkeling en briefing
 • Conceptuitvoering

Interne communicatie

 • Belang van interne communicatie
 • Interne communicatiestromen

Concerncommunicatie

 • Public affairs
 • Crisiscommunicatie
 • Arbeidsmarktcommunicatie
 • Community relations

Marketingcommunicatie

 • Direct marketing en salespromotion
 • Beursverkoop en sponsoring
 • Retail- en instore communicatie

Media

 • Medialandschap
 • Gedrukte media
 • Radio, tv en internet

De pers

 • Actief persbeleid
 • Persconferentie en persberichten

NIMA-examentraining

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

NIMA-examen

Het examen NIMA Communicatie A wordt driemaal per jaar afgenomen. Hiervoor kunt u zich digitaal aanmelden bij NIMA. Uiteraard bereiden wij u uitstekend voor op dit examen. Voor het totale examen van NIMA Communicatie (A1 en A2) betaalt u € 415,- rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van tariefswijzigingen door NIMA.

Diploma

Het examen NIMA Communicatie A legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. U behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘Communicatie A’. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-­diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-­diploma’s heeft behaald. Kijk op www.nima.nl/nima-diplomaregister voor meer informatie. Onze businesspartner NCOI heeft het breedste aanbod van NIMA-opleidingen in Nederland.

Planning

Planning

De opleiding start in september 2016 en in februari 2017.

Opleidingsvarianten

De opleiding NIMA Communicatie A duurt 8 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld:    € 100,-
Cursusgeld:    € 1.290,-
Studiematerialen:    € 200,-

Examenkosten:
Examen NIMA A1    € 250,-*
Examen NIMA A2    € 250,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.
U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding NIMA Communicatie A

De standaard in communicatie - 8 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
8 maanden
Opleidingsvarianten
Dag, Zaterdag, Avond en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.