NIMA C

De topopleiding voor marketeers - 10 maanden

Duur

10 maanden

Niveau

Praktijkopleidingen (HBO Niveau) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten

Avond en Dag

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt je kwalificeren in de top van marketing en kiest daarom voor het hoogst haalbare vakdiploma in marketing, NIMA C. De opleiding NIMA C sluit naadloos aan op de meest actuele NIMA-exameneisen, waardoor de kans dat je slaagt zeer hoog is. Je wordt begeleid door topdocenten met actuele ervaring uit de marketingpraktijk. Zij koppelen de theorie doorlopend aan de praktijk. Met deze NIMA-opleiding maak je dus duidelijk de juiste keuze.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toon je je kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet je dan ook een hele mooie stap in jouw carrière.

Education Partner van NIMA

Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat deze opleiding voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij je ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

Je hebt al enkele jaren praktijkervaring als productmanager, als verkoopmanager of als manager binnen een andere bedrijfsdiscipline en wilt jouw commercieel-strategische kennis, inzichten en praktijkervaring naar het hoogste niveau tillen.

Vooropleiding

Er zijn geen verplichte toelatingseisen voor het programma en het examen. Kennis van NIMA B Marketing is een pre.

Doel en opzet

Je zult jouw strategische visie en jouw kennis van en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. Je bent na deze opleiding in staat om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. Je kunt de uitkomsten hiervan vertalen naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Je weet dit alles concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. De theoretische kennis die je hebt opgedaan in jouw vooropleiding wordt tijdens deze intensieve opleiding nog verder ontwikkeld tot hoogwaardige, actuele praktijkgerichte kennis en kunde die je direct toepast. Onder leiding van ervaren en deskundige docenten word je uitstekend voorbereid op het examen.

Voorbereiding

Je kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer rendement uit de opleiding.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

De opleiding sluit aan bij de actuele exameneisen van NIMA. Je wordt uitstekend voorbereid op het examen en start met een intensieve korte herhaling van eerder opgedane strategische marketingkennis. Daarnaast komen de volgende onderwerpen uitvoerig aan bod:

Marketing C0 Theorie

(18 bijeenkomsten)

 • Marketingstrategieën
 • Marketingvaardigheden
 • Strategische doelstellingen
 • Marketinganalyse
 • Marketingdatabase
 • Marktonderzoek
 • Portfolioanalyse en businessperformance
 • Het strategisch marketingplanningsproces
 • Internationale marketingplanning
 • Concurrentiestrategieën
 • SWOT-analyse
 • Interne en externe analyse
 • Concurrentieanalyse
 • Internationale marketing
 • Strategieën voor groeimarkten
 • Digital marketing
 • Customer relationship management

Examentraining C0

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

Marketing C1/C2 Strategisch plan

(1 dag)

Ter afsluiting van deze opleiding schrijf je een strategisch plan, waarbij je al jouw theoretische kennis en inzichten toetst aan en plaatst binnen het kader van de eigen bedrijfssituatie. Dit aspect maakt het enorm boeiend. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van het strategisch plan (C1) en een mondeling examen (C2) waarin je jouw strategisch plan en de uitwerking ervan verdedigt. Hoewel het uitwerken van het strategisch plan bijzonder interessant is, vergt het schrijven ervan doorgaans enige discipline. Wij willen je erop attenderen dat bij het schrijven van een strategisch plan de volgende zaken van essentieel belang zijn:

 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste structuur van het plan
 • Professionele begeleiding

NCOI begeleidt je op deze punten zeer intensief, nauwgezet en professioneel. Zo neem je bij aanvang van deze module deel aan een bijeenkomst over de structuur en opzet van jouw strategisch plan. Daarnaast krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen, die je ondersteunt bij het maken van het strategisch plan voor het examen NIMA C. Van jouw begeleider ontvang je nuttige aanwijzingen en tips. Op individueel niveau word je door jouw eigen begeleider professioneel geadviseerd om tot een optimaal resultaat te komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: je schrijft een gedegen strategisch plan voor jouw eigen organisatie en je stuurt aan op een uitstekend resultaat voor het examen NIMA C.

NIMA-examen

Voordat je aan de NIMA-examens begint, maak je bij NCOI een verplicht schriftelijk examen waarmee je jouw theoretische kennis aantoont (C0 theorie-examen). Bij een voldoende beoordeling van deze toets kun je starten met NIMA C1 en C2. De examens (C1 en C2) voor het diploma NIMA C worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele examendata op www.nima.nl. Je kunt pas deelnemen aan het examen NIMA C2 (het verdedigen van het strategisch plan en de uitwerking ervan) als je een voldoende beoordeling hebt voor jouw strategisch plan (examen C1).

Diploma

De examens NIMA C1 en C2 leg je af bij NIMA. Het C0-examen leg je af bij NCOI. Je behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie wanneer welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

De opleiding NIMA C duurt 10 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen op basis van e-learning.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 5.190,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 1.119,-
Reprorechten: € 15,-
Examenkosten:
Examen NIMA C1 Planbeoordeling € 329,-*
Examen NIMA C2 Mondeling € 599,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
* De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen bij NIMA.
 
Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.
Je kunt deze opleiding ook in 3 of 10 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

NIMA C

De topopleiding voor marketeers - 10 maanden

Duur

10 maanden

Niveau

Praktijkopleidingen (HBO Niveau) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten

Avond en Dag

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe.
 

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.