banner

Opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management

Dé opleiding voor meer inzicht in uw klant - 1 jaar

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
12 maanden
Opleidingsvarianten
Zaterdag, Avond, Dag en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800
Algemeen

Customer insights staan steeds vaker centraal bij strategische, tac­tische en operationele beslissingen van ondernemingen. De markt vraagt inmiddels om erkende customer insight-specialisten. Het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management speelt in op deze vraag uit de markt. De opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management biedt een grondige voorbereiding op het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management van NIMA. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner ­NCOI. NCOI is officieel Education Partner van NIMA. Hierdoor wordt u perfect voor­bereid op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

Deze uitgebreide opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van databasemarketing en klant­contactstrategie, zoals marketeers, communicatieprofessionals en customer intelligence officers.

Voorbereidingstijd

Als u de lessen voorbereidt, haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten. De voorbereidingstijd per les is ongeveer 3-5 uur.

Programma

De opleiding is modulair opgebouwd en sterk praktijkgericht opgezet. Onder begeleiding van enthousiaste praktijkdocenten gaat u concreet en praktijkgericht aan de slag. U werkt een aantal opdrachten uit, zodat u zelf ook leert toepassen wat customer insight management voor u en uw organisatie kan betekenen. U zult merken hoe prettig dat werkt. De nieuwe inzichten past u direct toe in uw werk. De opleiding leidt op voor het officiële examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management. U volgt een uitgebreid en volledig programma met een aanvullende training gericht op big data management.

Online leeromgeving

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een zeer geavanceerde online leeromgeving ter beschikking. In de online leeromgeving vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft tijdens de opleiding, zoals een leerwijzer, praktijk­opdrachten en extra praktijkinformatie. Vanzelfsprekend kunt u via de leeromgeving ook communiceren met uw medestudenten en docent.

 

Programma

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding gaat u aan de slag met onderstaande modules en onderwerpen:

Customer insights strategie

(6 bijeenkomsten)

 • Touchpoints en kanalen
 • Customer lifecycles begrijpen
 • Relevante en consistente klantbeleving
 • KPI’s binnen klantcontactstrategie
 • Ontwikkelen klantcontactstrategie
 • Implementatie klantcontactstrategie

Customer insights

(6 bijeenkomsten)

 • Strategisch belang van customer insights
 • Toepassingsgebieden van customer insights
 • Van informatie naar customer insights
 • Cocreatie en real-time marketing
 • Implementeren van learnings
 • Insight-driven proposities

Big data management

(6 bijeenkomsten)

 • Big data binnen marketing
 • Databronnen en data-analyse
 • Onderzoek en onderzoeksvormen
 • Informatie visualiseren en presenteren
 • Vertaling naar marketingcampagnes
 • Voorbeeldcases uit de praktijk

Examentraining

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

 • Oefenen van examenopgaven
 • Doornemen van lastige onderwerpen

NIMA-examen

Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van een paper en een mondeling examen. De ­examens worden regel­matig aangeboden. Kijk op www.nima.nl voor de actuele data. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat u uitstekend wordt geïnformeerd.

Diploma

Het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan het ­examen. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van een paper en een mondeling examen. Behaalt u voor het examen een voldoende beoordeling, dan ontvangt u het zeer gewaardeerde certificaat ‘MOA/NIMA B2 Customer Insight Management’. Om het diploma ‘NIMA B Marketing Manager’ te behalen dient u ook de module B1 behaald te hebben. Iedereen die het volledige diploma ‘NIMA B Marketing Manager’ heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het ­register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald. Zie voor informatie www.nima.nl/nima-diplomaregister.

Planning

Planning

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Opleidingsvarianten

De opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management duurt 12 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dag­opleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. De examentraining bereidt u vervolgens nog extra voor op het NIMA-examen. De training maakt deel uit van het programma. De bijeenkomsten van de examentraining worden in de avond georganiseerd. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie studeren op afstand).

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld:    € 100,-
Cursusgeld:     € 3.490,-
Studiematerialen:     € 400,-

Examenkosten:
Examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management     € 475,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van het NIMA-examen betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management

Dé opleiding voor meer inzicht in uw klant - 1 jaar

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Duur
12 maanden
Opleidingsvarianten
Zaterdag, Avond, Dag en E-learning
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.