banner
 • Gerichte kennis
 • Nieuwe skills
 • Jouw praktijk

Opleiding Lean Six Sigma Green Belt

Oorzaken van verspilling analyseren en uw bedrijfsproces optimaliseren - 6 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Wilt u de oorzaken van verspilling in uw organisatie opsporen en zo het bedrijfsproces binnen uw eigen taakgebied verbeteren? Dan is deze, op de Lean Six Sigma-methode gebaseerde, opleiding zeer geschikt voor u. Behaal de Green Belt-certificering en pas de verkregen inzichten van deze praktische opleiding direct in uw eigen werkomgeving toe. ISBW verzorgt deze training in samenwerking met Computrain.

Doelgroep

U bent afdelings- of projectmanager en past de Lean Six Sigma-methode toe in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Een afgeronde opleiding op HBO-niveau is gewenst. Relevante werkervaring kan een lager opleidingsniveau compenseren.

Voorbereidingstijd

De opleiding wordt verzorgd voor iedereen die minimaal op HBO-niveau functioneert, aangevuld met relevante werkervaring als afdelingsmanager of projectmanager. De studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Programma

U vergaart kennis van fundamentele thema's die ten grondslag liggen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen. In deze uitermate praktische opleiding volgt u de logische stappen van het optimaliseringsproces. U maakt zich het gedachtegoed van Lean thinking eigen en beheerst de technieken om relevante data te verwerken en legt op deze wijze de onderliggende oorzaken van verspillingen bloot. U kunt een continu proces van verbeteren onderhouden. U beschrijft processen, onderzoekt resultaten, maakt grondige analyses, elimineert verspillingen en volgt continu de processen.
In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Daarnaast heeft u een zeer moderne online leeromgeving ter beschikking.

Online leeromgeving

Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. Hierin vindt u bijvoorbeeld een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Ook kunt u via de leeromgeving communiceren met uw medestudenten en docent.

Programma

Studieprogramma

ISBW biedt u een kort en krachtig programma. Direct toepasbaar zonder ballast. Zeer ervaren trainers zorgen voor een professionele en resultaatgerichte aanpak. Dit gaat u beslist waarderen. ISBW verzorgt dit programma in samenwerking met Computrain. Daarmee bent u verzekerd van de juiste expertise. Samen met de praktijkgerichte aanpak van ISBW ontstaat voor u de best denkbare combinatie. Een kort en krachtig programma waarmee u uw kennis en vaardigheden snel ontwikkelt.
De basis van deze opleiding is de DMAIC-roadmap voor optimalisering van projecten. De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde:

Define (beschrijven)

 • Lean managementprincipes
 • Lean simulatiegame
 • Projectmanagement
 • Klant centraal
 • Procesperformances

Meten

 • Meetbaar maken van processen en meetsysteemanalyse
 • Analytische technieken
 • 5S werkplekorganisatie
 • Value Stream Mapping en procesverbetering

Identificatie

 • Identificeren en elimineren van verspillingen
 • Risicoanalyse met behulp van Failure Mode Effect Analysis
 • Statistische technieken

Control

 • Kaizen 'continu verbeteren' op kantoor
 • Lean Six Sigma-case en proefexamen

Officieel diploma

U wordt conform de eisen van de IIBLC® (International Independent Board for Lean Certification) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Green Belt. Er zijn 2 mogelijkheden om een Green Belt-certificaat te behalen:

1. Green Belt-certificaat van Computrain

Dit Nederlandstalige examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen. De kandidaat behaalt het Lean Six Sigma Green Belt-certificaat van Computrain als ten minste 70% van de vragen correct is beantwoord.

2. Green Belt-certificaat van de IIBLC®

Indien u het internationaal erkende Lean Six Sigma Green Belt-certificaat wilt behalen, dient u succesvol het schriftelijke, Engelstalige Green Belt-examen van de IIBLC® af te leggen. Dit examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. De kandidaat behaalt het IIBLC® Lean Six Sigma Green Belt-certificaat als ten minste 70% van de vragen correct is beantwoord. De examenkosten voor het IIBLC®-examen bedragen ongeveer € 400,- (excl. btw). Voor dit examen schrijft u zich zelf in. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen door APMG.

Planning

Planning

De opleiding start in september 2016 en in februari 2017.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiematerialen: € 125,-
Examenkosten: € 195,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding Lean Six Sigma Green Belt

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktische Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Het oordeel is binnen, studenten beoordelen ISBW met een 8,5!

”IK HEB DOOR DEZE OPLEIDING MEER INZICHT GEKREGEN IN DE BEDRIJFSVOERING VAN ONZE ORGANISATIE”

Christiaan Verschoor
Sectorcoördinator Wijkwerk
Stichting Netwerk

Voordeel bij ISBW!

Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer.

 • Je betaalt pas in september

 • Je betaalt geen inschrijfgeld

 • Je ontvangt gratis het managementboek van het jaar 2017

Meer informatie

Download nu gratis ‘Veranderen doe je samen’

En ontdek wat bijdraagt tot succesvol verandermanagement
Ben jij als leidinggevende of (project)manager betrokken bij het doorvoeren van veranderingen in jouw organisatie? Wil je graag weten hoe je de weerstand die vaak optreedt tegen deze veranderingen kunt ombuigen naar betrokkenheid en enthousiasme? Lees nu de whitepaper en kom alles te weten over verandermanagement.
Download de whitepaper

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen.

Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.