banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Opleiding IPMA D Certified Project Management Associate

Praktijkgerichte kennis van projectmanagement via IPMA D - 3 maanden
Niveau
Praktijkopleidingen (HBO niveau)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.
Algemeen

Wil je jouw competenties op het gebied van projectmanagement ontwikkelen? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Tijdens de opleiding ontwikkel je op een zeer praktijkgerichte wijze zowel de harde (instrumentale) als zachte (sociale) aspecten van projectmanagement. Je leert dit volgens de officiële IPMA-richtlijnen.
Een officieel IPMA-certificaat is een externe beoordeling van jouw projectmanagementcompetenties en biedt je de mogelijkheid om door te groeien in het vakgebied projectmanagement. Hierdoor werk je via deze opleiding perfect aan jouw carrière.

Doelgroep

Ben je een (toekomstig) projectleider, teamleider, projectmedewerker of ben je een medewerker die IPMA D-gecertificeerd wil worden? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Vooropleiding

Jouw vooropleiding ligt minimaal op HAVO-/MBO-niveau. Werkervaring kan een lager opleidingsniveau compenseren.

Programma

Tijdens de opleiding krijg je inzicht in jouw dagelijkse projectmanagementomgeving. Dit inzicht wordt versterkt door een externe beoordeling van jouw projectmanagementcompetenties. Vervolgens ontwikkel je praktijkgerichte kennis van zowel harde projectmanagementmethoden en -technieken als zachte vaardigheidsaspecten, die je direct kunt toepassen op situaties in jouw dagelijkse werk. Kortom, een zeer inspirerende opleiding. Voor aanvang van de opleiding ontvang je het benodigde studiemateriaal, dat is afgestemd op de exameneisen en de verdere ontwikkeling van jouw competenties.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Officieel erkend

Je sluit de opleiding IPMA D Certified Project Management Associate af met de officiële en internationale certificering IPMA D. IPMA is een internationale beroepsvereniging in meer dan 40 landen, die brancheonafhankelijke internationale projectmanagementcompetenties heeft ontwikkeld. In Nederland worden de IPMA-examens afgenomen door Cito.

Programma

Studieprogramma

In deze inspirerende opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Elementen van projectmanagement: doelen stellen, faseren, beheersen en beslissen
 • Relatie tussen bedrijfsdoelen en projectresultaten en de gevolgen voor de opzet van een project
 • Projectmodellen en -structuren
 • Werken in projectteams: leiderschap, teamvorming en communicatie
 • Tijd en geld in projecten
 • Planningstechnieken (CPM, PERT en Gantt)
 • Work breakdown structure
 • Earned value analysis
 • Voortgangsbewaking en -beheersing
 • Budgettering en financiering
 • Praktijksituaties en voorbeelden
 • Examentraining

Examen en diploma

Ter afronding van de opleiding neem je deel aan het externe examen van IPMA Certificering Nederland, waarmee je het officiële certificaat ‘IPMA D’ kunt behalen. Voor dit examen schrijf je jezelf in. Het schriftelijke examen bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel bevat 50 meerkeuzevragen (duur: 1 uur). In het tweede onderdeel krijg je een aantal korte open vragen voorgelegd (duur: 1,5 uur). De kosten van het IPMA-examen zijn ongeveer € 580,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen.

Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding IPMA D Certified Projectmanagement Associate duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.790,-
Studiematerialen: € 175,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleiding IPMA D Certified Project Management Associate

Niveau
Praktijkopleidingen (HBO niveau)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 31 mei in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.