banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Training HBO Training Persoonlijk en Effectief Leidinggeven

De ideale praktijktraining voor de (startend) leidinggevende op HBO-niveau - 6 dagen
Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
KostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Een succesvol leidinggevende is in staat effectief te communiceren, motiveren en delegeren op diverse niveaus. Kennis van persoonlijke kwaliteiten en drijfveren is in dit proces onmisbaar. Hoe ondersteun je jouw medewerkers op alle fronten, terwijl je jouw gekozen strategie doelmatig uitvoert? De HBO Training Persoonlijk en Effectief Leidinggeven bied je de juiste handvatten op het gebied van management. Zo ben je in staat je werk doeltreffend, efficiënt en succesvol uit te voeren.

Jouw resultaat

 • Je bereikt jouw doelstellingen op een effectieve manier.
 • Je bent gericht op het behalen van concrete resultaten.
 • Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten als leidinggevende.
 • Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om je doelen te bereiken.
 • Je ontvangt een zeer gewaardeerd diploma van Hogeschool ISBW.

Doelgroep

Je bent (startend) leidinggevende en wilt jouw managementvaardigheden in een kort en intensief traject stevig aanscherpen. Deze training wordt verzorgd op HBO-niveau. Je wilt met een diploma bevestiging van jouw leerresultaat op HBO-niveau.

Aanpak

In deze praktijkgerichte trainingen ga je intensief aan de slag met je eigen visie en doelstellingen als manager. Je gaat in op je eigen kwaliteiten en verbeterpunten. Je leert zo onder meer correct om te gaan met weerstand en ontdekt jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Daarnaast werk je met situationeel leidinggeven, zodat je op de juiste manier reageert in specifieke situaties. Jouw eigen praktijk staat in de trainingen steeds centraal. Dankzij deze aanpak zet je snel de juiste stappen en voeg je direct bruikbare waarde toe aan jouw organisatie. De zeer interactieve trainingen bestaan uit onder meer groepsopdrachten, discussies en rollenspelen. De lessen worden verzorgd door trainers uit de praktijk. Zij zijn zeer deskundig en hebben veel ervaring. Zij bieden je praktische inzichten en feedback op maat waar je veel van leert. Dankzij de zeer persoonlijke opzet van deze HBO Training Persoonlijk en Effectief Leidinggeven wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. Je sluit de training af met een eindopdracht. Je laat zo zien dat Je de nieuwe kennis en vaardigheden op HBO-niveau beheerst.

Programma

Studieprogramma

Deze HBO-training bestaat uit 2 onderdelen:

Persoonlijke effectiviteit, kort en intensief

(3 dagen)

 • Inzicht in persoonlijke leiderschapskwaliteiten
 • Kennis van basiswaarden waarop je je werk uitvoert
 • Slagvaardig doelstellingen bereiken
 • Effectief te werk gaan
 • Eigen kracht en kunnen optimaal inzetten
 • Persoonlijk ontwikkelplan vormen

Praktisch leidinggeven

(3 dagen)

 • Inzicht in diverse leiderschapsstijlen
 • Het juiste leiderschap in de juiste situatie
 • Sterke resultaatgerichtheid
 • Stevige communicatieve vaardigheden

Eindopdracht

Je rondt de training af met een eindopdracht waarin je aantoont dat je je kennis en vaardigheden op het gebied van persoonlijk en effectief leidinggeven op HBO-niveau beheerst.

Officieel diploma

Je rondt je training af met een eindopdracht. Na een succesvolle afronding van deze opdracht ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven’.

Planning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Vrijdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Vrijdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Vrijdag Regio Eindhoven
Kosten

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Trainingskosten: € 2.590,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 225,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Training HBO Training Persoonlijk en Effectief Leidinggeven

De ideale praktijktraining voor de (startend) leidinggevende op HBO-niveau - 6 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
3 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 25 januari in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.