HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven

De ideale praktijktraining voor de (startend) leidinggevende - 5 dagen

Duur

Niveau

Vaardigheidstraining ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Opleidingsvarianten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een succesvol leidinggevende is in staat effectief te communiceren, motiveren en delegeren op diverse niveaus. Kennis van persoonlijke kwaliteiten en drijfveren is in dit proces onmisbaar. Hoe ondersteun je jouw medewerkers op alle fronten, terwijl je jouw gekozen strategie doelmatig uitvoert? De HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven biedt je de juiste handvatten op het gebied van management. Zo ben je in staat je werk doeltreffend, efficiënt en succesvol uit te voeren.

Jouw resultaat

 • Je bereikt jouw doelstellingen op een effectieve manier
 • Je bent gericht op het behalen van concrete resultaten
 • Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten als leidinggevende
 • Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om je doelen te bereiken
 • Je ontvangt een zeer gewaardeerd diploma van Hogeschool ISBW

Doelgroep

Je bent (startend) leidinggevende en wilt jouw managementvaardigheden in een kort en intensief traject stevig aanscherpen. Deze training wordt verzorgd op HBO-niveau. Je wilt met een diploma bevestiging van jouw leerresultaat op HBO-niveau.

Aanpak

In deze praktijkgerichte trainingen ga je intensief aan de slag met je eigen visie en doelstellingen als manager. Je gaat in op je eigen kwaliteiten en verbeterpunten. Je leert zo onder meer correct om te gaan met weerstand en ontdekt jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Daarnaast werk je met situationeel leidinggeven, zodat je op de juiste manier reageert in specifieke situaties. Jouw eigen praktijk staat in de trainingen steeds centraal. Dankzij deze aanpak zet je snel de juiste stappen en voeg je direct bruikbare waarde toe aan jouw organisatie. De zeer interactieve trainingen bestaan uit onder meer groepsopdrachten, discussies en rollenspelen. De lessen worden verzorgd door trainers uit de praktijk. Zij zijn zeer deskundig en hebben veel ervaring. Zij bieden je praktische inzichten en feedback op maat waar je veel van leert. Dankzij de zeer persoonlijke opzet van deze HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. Zie Over ISBW voor meer informatie over de unieke aanpak van ISBW. Je sluit de training af met een eindopdracht. Je laat zo zien dat je de nieuwe kennis en vaardigheden op HBO-niveau beheerst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke effectiviteit, kort en intensief

(2 dagen)

 • Inzicht in persoonlijke leiderschapskwaliteiten
 • Kennis van basiswaarden waarop je je werk uitvoert
 • Slagvaardig doelstellingen bereiken
 • Effectief te werk gaan
 • Eigen kracht en kunnen optimaal inzetten
 • Persoonlijk ontwikkelplan vormen

Praktisch leidinggeven

(3 dagen)

 • Inzicht in diverse leiderschapsstijlen
 • Het juiste leiderschap in de juiste situatie
 • Sterke resultaatgerichtheid
 • Stevige communicatieve vaardigheden

Mondeling examen

 • Je rondt deze trainingen af met een mondeling examen. Hiermee toon je aan dat je de geleerde vaardigheden op HBO-niveau beheerst.
   

Officieel diploma

Je rondt je training af met een mondeling examen. Na een succesvolle afronding van dit examen ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven’.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Trainingskosten: € 2.590,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 260,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven

De ideale praktijktraining voor de (startend) leidinggevende - 5 dagen

Duur

Niveau

Vaardigheidstraining ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Opleidingsvarianten

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer

Vroege beslissers pakken voordeel bij ISBW

Zet jij na de zomer een nieuwe stap in je carrière? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om nóg waardevoller te worden voor je organisatie. En wie snel beslist, heeft al direct een voorsprong.

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe.
 

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.