banner
  • Alleen de kennis die je nodig hebt 
  • Vaardigheden om kennis toe te passen
  • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Training Functionerings- en Beoordelingsgesprekken

Haal met de juiste technieken meer uit deze belangrijke gesprekken - 2 dagen
Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
2 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
KostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn belangrijke instrumenten voor elke manager en leidinggevende. Zowel de leidinggevende als de medewerker ervaart deze gesprekken vaak als een lastige activiteit die spanning oproept, maar ze bieden jou als leidinggevende de mogelijkheid problemen op te lossen. Met deze training leer je omgaan met die spanningen en voer je deze gesprekken op een positieve en resultaatgerichte manier. Tijdens de training werk je met een trainingsacteur. Zo kun je verschillende situaties oefenen. Deze training is een investering in jouw toekomst en die van je medewerkers.

Resultaat

  • Je voert op een professionele manier functionerings- en beoordelingsgesprekken.
  • Je kent de betekenis van de waarde van dit belangrijke instrument.
  • Je plaatst de gesprekken in de context van competentiemanagement.
  • Je hebt geoefend met praktische, lastige situaties, zoals confronteren.

Doelgroep

Je bent leidinggevende of P&O’er en je voert functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Aanpak

Met deze persoonsgerichte training leer je om op een goede manier functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren. Mede op basis van je intake ontwikkelt de trainer het programma. De nadruk ligt hier op oefenen, onder andere met rollenspelen. De oefeningen betreffen de praktijk waarmee je te maken hebt als leidinggevende, zoals het beoordelen van gedrag en gesprekken voeren. Je kunt zelf praktijksituaties inbrengen en je leert ook van andere deelnemers. Daarnaast oefen je met een trainingsacteur. Zo leer je om je nieuwe vaardigheden direct in de praktijk toe te passen. Je krijgt dus een training met effect.

Duur

De training Functionerings- en Beoordelingsgesprekken duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Programma

Studieprogramma

In deze training wordt aandacht besteed aan:

Persoonlijke intake

  • Persoonlijke leerdoelen
  • Jouw ontwikkelvraag

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

  • Verschil tussen functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • De beoordelingscyclus
  • Doelstellingen en performance
  • Het beoordelingssysteem
  • Relatie met competentiemanagement

Beoordelen van gedrag

  • Zorgvuldige oordeelsvorming
  • Gedragskenmerken
  • Beoordelen vanuit SMART doelstellingen
  • STAR methodiek

Gesprekstechnieken

  • De voorbereiding van het gesprek
  • De gespreksstructuur
  • Luisteren
  • Samenvatten
  • Helder formuleren
  • Feedback geven en ontvangen
  • Confronteren
  • Afspraken maken

Omgaan met lastige situaties

  • Problemen herkennen en oplossen
  • De negatieve beoordeling
  • Omgaan met weerstand
  • Gesprek afronden met afspraken
Planning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Nijmegen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Groningen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Den Haag

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Nijmegen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Groningen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Regio Den Haag

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Nijmegen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Groningen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Regio Den Haag

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Zwolle

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Nijmegen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Groningen

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Dinsdag Regio Den Haag
Kosten

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree of HBO Bachelor, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Training Functionerings- en Beoordelingsgesprekken

Haal met de juiste technieken meer uit deze belangrijke gesprekken - 2 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
2 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktisch Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 23 november in Rotterdam!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.